Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010 dolot raceland a bandaż termoizolacyjny
Witam
zastanawiam się czy by nie owinąć dolotu(mam na myśli samej rury od puszki do przepustnicy) bandażem termoizolacyjnym takim jak owija się kolektor wydechowy. Wiem że nie osiągnę tym żadnego przyrostu ale z teorii silnik powinien mieć zime powietrze więc chyba nie było by to głupie. Myślałem o tym bandażu LINK
Ostatnio zmieniony przez MTW Wto 28 Wrz, 2010, w całości zmieniany 1 raz
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2010
jesli juz coś do schłodzenia dolotu to lepszym rozwiazaniem bedzie gruba, samoprzylepna folia aluminiowa odbijająca ciepło, dobrze okleić tym puszke dolotu od spodu, można też ew. rure dolotowa.. Taki bandaż powinien się wypalić i wtedy eleganko przylega itp, na rurze od dolotu raczej się nie wypali
auto: .
silnik:: ,
moc: .km Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Skąd: kraków
Wysłany: Wto 19 Paź, 2010
Nie koniecznie jest grubo obklejony środek. Myślę że dobrze odbija ciepło góre tez mam oklejona od środka, od bloku łykać ciepła nie bedzie a co do kolektora wydechowego proponuje w tym przypadku użyć bandaż.
Tam jest dosc gruby plastik wiec jedyne o co bym sie martwiłto zeby dwie śruby od strony kolektora nie przetopiły swoich dziur ale to już rada TomCat-a
_________________ i feel the need the need for speed
auto: saxo VTS
silnik:: TU5JP4S
moc: 134km Pomógł: 16 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Skąd: Brzesko/Kraków
Wysłany: Wto 19 Paź, 2010
Kurfa nie wyswietla mi foty twojej, ale z tego co czytam to masz to oklejone od wewnątrz... jeśli to jest ta folia odbijajaca ciepło to w układzie klejenia od wewnatrz nic ona nie daje, jesli plaszczyzna odbijajaca ciepło bedzie od wewnetrznej strony, to nie bedzie odbijać ciepła, przynajmniej nie tak jak powinna, no i nie ochorni odlotu od np. kolektora chyba, ze masz jakas inna folie