Wysłany: Nie 07 Lis, 2010 Preparat do czyszczenia przepustnic i silniczka krokowego
Jak w temacie macie coś sprawdzonego?? Czyszczę silniczek krokowy benzyną ekstrakcyjną albo rozpuszczalnikiem uniwersalnym ale niestety ze skutkiem krótkotrwałym, może jakiś sposób który podziałał by dłużej ??
zrób sobie catchtanka i problem się skończy, z syfem w przepustnicy oczywiście, bo skąd co i jak to juz nie do mnie.
Wlasnie o to chodzi ze mam catchtanka
206 Gti napisał/a:
My na tym forum nic nie czyscimy - to ma jeździć a nie wyglądać !!! golimy się tylko nożem a nasz zarost jest twardszy niż biceps chuck'a !!!
Dla mnie mozesz golić się czym chcesz, detailing tez mam gdzies, jak bys zobaczyl mojego puga z wierzchu nie miał byś wątpliwości, a o czyszczeniu mowie bo własnie nie jezdzi jak trzeba ...
Btw. Slyszalem ze trzeba podziałac z terpentyną bo ona czysci a nie wysycha a alementy jak przepustnica czy krokowy powinny byc podobno nasmarowane. Nie mam zdania na ten temat wiec myslalem ze jakies rady od kogos madrzejszego uzyskam