auto: Mazda MX5
silnik:: 1596
moc: 110km Pomógł: 78 razy Dołączył: 04 Gru 2005 Skąd: Warszawa Wola
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006 Re: sdfsdf
Vlodarsky napisał/a:
ja ograniczylem kto widzial to wie, ze u mnie miesci sie tylko plecak... a takie pod siedzenie bym nie wlozyl...
Tak tak, ja widziałem ale jakbyś wstawił skrzynie z głośnikiem JL'a albo Rockforda to :
1) miałbyś więcej miejsca
2) grało by to nieporównywanie lepiej
Tuby, niestety, ale robią łubudubu tylko. W gre wchodzi albo skrzynia ( otwarta lub zamknięta ) albo open-air,free-air.
Czyli, wywalasz tego łupacza co masz, wstawiasz skrzynie z dwa razy mniejszym głośnikiem co masz teraz i tak gra lepiej [/scroll]
Toteż mówię że zalezy od jakości sprzętu. Uważam że skrzynki są lepsze co już nieraz pisałem (zresztą każdy to wie). Nie ujmując PiTTowi bo jego skrzynka nie jest wcale zła (MacAudio) lepsza dobra tuba niż gówniana skrzynia. A elipsy są dobre bo sa tanie i mocne
mikson [Usunięty]
Wysłany: Śro 08 Lut, 2006
a ja mam wlasnie cos takiego po siodlem i jestem zadowolony, nie ma jebniecia ale uzupelnia braki samych glosnikow wystarczajaco jak dla mnie,
milo sie slucha muzyczki na nim,
mi takie rozwiazanie pasi
i nie mowcie ze taki sub to syf, przynajmniej nie pierdzi jak potrafia to robic super glosniki w kijowych miejscach
Grzesiek VTS You cant handle the truth! Czy to jest saxo ??
auto: saxo 2 x 16V
silnik:: 1.6
moc: 136 i ??km Pomógł: 19 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 09 Lut, 2006
Kazdy lubi cos innego,ale taki glosnik to raczej na SUB nie wyglada.
P.S
tak sadze bo jaki to ma dac cisnienie na glosniku srednicy 13 cm???
mikson [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Lut, 2006
cisnienie to daja glosniki ktore maja pasmo ponizej progu slyszalnosci 35Hz przy -3dB i wiekszej mocy niz 100W w rms,
wiec normalnym chyba jest ze taki glosnik 16cm nie da cisniena
ale uwazam ze w tym woofie gra wysmienicie
jak na swoje rozmiary i gabaryty samego woofa
pozdr
Michal powiem Ci, ze jak mialem ten sam sprzet w Xsarze Picasso to duzo lepiej gral... zalezy tez od bagaznika. A poza tym nie narzekam na to co mam i powiem więcej mój kumpel mial Magnata tube okrąglą i chyba gorzej troche grala od mojej nieokrąglej....
[ Dodano: Sro 15 Lut, 2006 ]
dodam ze tuby byly podobnej mocy