szukam kubłów i ma problem z dobraniem odpowiedniego dla siebie. Mam 195 cm wzrostu (90 km wagi) i jeszcze nie udało mi sie znaleźć odpowiedniego na ten wzrost. Możecie doradziś jaki kubeł by pasował i który wszedłby do saxo (bo np. chciałem sprawdzić sparco evo XL ale one podobno do saxo się nie mieszczą i można wsadzić L ale mogą być problemy ze zmianą biegów).
Grzechu a ten speed co ja mam o ktorym pisalismy na pw? kumpel od ktorego go kupilem wlasnie ma tez ok 195cm wzrostu i ok 90kg wagi i dla niego byl idealny. Jestes gdzies tam z moich okolic to mozemy sie ktoregos dnia ustawic to sie przymierzysz.
_________________ www.08PSS.pl - Cat Cams/ Fujita/ Magnaflow/ Milltek/ Momo/ Samco/ Woessner
Peugeot 206GT:
Stage I: 170,8 HP przy 6949 rpm/ 207,2 Nm przy 5186 rpm/ masa: 940 kg
Ostatnio zmieniony przez BaRtO_206GT Wto 28 Lis, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam 197cm i ważę minimalnie ponad 100kg:) W rajdówce miałem kubły OMP model GRIP. Kubły były wielkie i wygodne i co mogę potwierdzić mieściły się do saxo.
ja kazdemu moge polecic sparco evo mialem taki w seju przez 2 lata... i byl wygody tylko nie mam pewnosci czy wejdzie do 106/saxo bo on byl naprawde szeroki
_________________ Nie, nie, prędkość była OK... tylko zakręt trochę za ciasny.
Grzechu a ten speed co ja mam o ktorym pisalismy na pw? kumpel od ktorego go kupilem wlasnie ma tez ok 195cm wzrostu i ok 90kg wagi i dla niego byl idealny. Jestes gdzies tam z moich okolic to mozemy sie ktoregos dnia ustawic to sie przymierzysz.
przymierzalem w ostatni weekend speed III (podobno, ale robiony troche na zamowienie) i przelotki byly jakies 10 cm za nisko. Ale z checia przymierze sie w Twoj, bedzie okazja obejrzec Twoje auto moze sie ustawimy kolo weekendu - wysle PW
[ Dodano: Wto 28 Lis, 2006 ]
warwi napisał/a:
Ja mam 197cm i ważę minimalnie ponad 100kg:) W rajdówce miałem kubły OMP model GRIP. Kubły były wielkie i wygodne i co mogę potwierdzić mieściły się do saxo.
dzieki za info, postaram sie gdzies znalezc ten fotel i go przymierzyc.
Może w tym temacie odświeżę. Mam w clio 2 fotele Bimarco Expert. Niestety nie podoba mi się jedna rzecz... Oparcie na wysokości głowy jest ciut zagięte do srodka, mając kask mam non stop nienaturalnie pochylona głowę do przodu. Bardzo mi to nie pasuje i będę zmieniał swój fotel. Miał ktoś taki problem, jaki kubeł polecacie, gdzie nie ma tego pochylenia? Chcę wejść wogóle w jakiś bardzo bezpieczny fotel...
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Śro 24 Lis, 2010
Marek23 napisał/a:
Może w tym temacie odświeżę. Mam w clio 2 fotele Bimarco Expert. Niestety nie podoba mi się jedna rzecz... Oparcie na wysokości głowy jest ciut zagięte do srodka, mając kask mam non stop nienaturalnie pochylona głowę do przodu. Bardzo mi to nie pasuje i będę zmieniał swój fotel. Miał ktoś taki problem, jaki kubeł polecacie, gdzie nie ma tego pochylenia? Chcę wejść wogóle w jakiś bardzo bezpieczny fotel...
zagadaj z Geko.. wiem ze jak ja szukałem kubła to mówił mi o tym problemie co w bimarco, w mirco... ale podobno już w Szparkach nie ma tego problemu... niestety nie latałem w kasku wiec nie wiem.
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Śro 24 Lis, 2010
Mirco mają właśnie ten problem, Bimarco jest chyba podobnie ale i tak ciut lepiej. w Sparco żadnym się z tym nie spotkałem. Ja osobiściście mogę polecić Sparco circiut VTR
lub Pro, ale widzę że już chyba niedostępny
Pro jest całkowicie zabudowany vtr ma tylko takie małe uszy. Całkiem wygodny był też ten sabelt z uszami: