Dla wszystkich użytkowników iPhone, Renault wydało specjalną darmową aplikację. Sprawdziłem na razie tylko czy działa w najbliższym czasie będę testował na kilku urządzeniach na torze Tychy. Trochę ceregieli z kalibracją ale ogarnia w miarę ładnie. 3x zrobiłem okrążenie po dzielnicy za każdym razem tam gdzie zaczynałem app zaczynała liczyć nowe okr, wykres przeciążeń jak dla mnie w miarę dokładny gdyż bawiłem się kiedyś profesjonalnym sprzętem do pomiarów i wyniki są w miarę podobne. Stoper też ogarnia ale przy aktualnym lodzie ciężko powiedzieć czy daje prawdziwe wyniki. Problem to jak dla mnie kiepski nadajnik w samym iPhone więc dobrze będzie się sprawdzać tylko na otwartym torze. Z resztą jak szaleć to tylko tam. Oczywiście nie to samo co RS Monitor w samochodach ale jak wiadomo w polsce dostępny jest tylko w Clio Gordini i Megane RS.