dobrze się to prowadzi... ale odcina gaz przy lewej
Tak odcina przy lewej nodze, jak wiekszosc nowych autek dlatego mam Clio ph1 do "lewej" jazdy .
Co do prowadzenia to prowadzi sie nadwyraz pozytywnie jezdzilem Berlingo znajomego jako serwis na pewnym rajdzie i porownujac te auta to Doblo prowadzi sie jak gokart, lusterkiem po ziemi sie nie zarysuje, dosc twardy (z tylu resory piorowe ja w duzym fiacie ). Choc dla niektorych to moze byc minus - jakby ktos szukal takiego auta i mial zamiar kupic to polecam, jednak z silnikami min. 1.9jtd --> 1.6-2.0 mutijet (masa i sportowa linia nadwozia swoje robi)
Podobno te nowe 2.0MJ bardzo fajnie napedza auto.
auto: Clio szrot
silnik:: F4R 730
moc: 155km Pomógł: 72 razy Dołączył: 24 Maj 2007 Skąd: z Zakrzowa
Wysłany: Pią 14 Sty, 2011
Nath napisał/a:
Co do prowadzenia to prowadzi sie nadwyraz pozytywnie jezdzilem Berlingo znajomego jako serwis na pewnym rajdzie i porownujac te auta to Doblo prowadzi sie jak gokart,
ja wieloma dostawczakami nie jeździjmy ale doblo dwoma.... oba prowadziły się rewelacyjnie.. z tym ze jedno było w jakiejś cherlawej benzynie... ale za to nie odcinało mu przy lewej
ostatnio latałem nad morzem takim 1.9 jtd w wersji ful bida... i kurfa.... jak to szło przez śnieg to nieporozumienie... nie było niczego szybszego niestety brak lewej zabierał cała zabawę... bo tylko zarzuciło tyłem... potem momentalnie prostowało ale przez snieg przebija sie 100 razy lepiej niż clio gdyby nie tal lewa... to mmmm... ogólnie w ogóle nie czuć ze to dostawcza, leci się jak mała osobówka a do tego taka całkiem twardą
Ja swoim 30kkm ale tez jest fajnie - wczesniej jezdzilem w 2001 chyba jak byla Planeta Fiat'a po calej PL i robilem jako "instruktor" i Doblo oraz Multipla mi najbardziej podpasowaly.