auto: Saxo VTS
silnik:: TU5J4
moc: 118km Pomógł: 34 razy Dołączył: 20 Sty 2008 Skąd: Górki Małe
Wysłany: Czw 27 Sty, 2011
misiek86electro napisał/a:
Ja będęnastępny
Że lubie makaron i jest zdrowy przepis będzie z nim w roli głównej
1)
Kupujemy:
1.1 Makaron pełnoziarnisy (jest wiele zdrowszy, wiecej białka mniej tłuszczu ) penne
1.2 Szpinak rozdrobniony najlepiej czysty bez śmietany itp
1.3 Czosnek
1.4 150g (dla jednej osoby) piersi z kurczaka może być indyk
1.5 Serek topiony
1.6 Oliwa z oliwek
Przygotowanie 15min
"tasujemy" (zayebisty tekst) czosnek, wrzucamy na oliwe z oliwek do tego pokrojony kurczak. Wszystko dusimy do miękkości. Dodajemy szpinak zamrozony. żeby szybciej doszedł mozna go rozbić. I dalej dusimy na 1/4 gwizdka. Jaka spróbujemy i szpinak nie bedzie juz "trawiasty" dodajemy pół serka topionego i mieszamy dusząc
Na koniec doprawiamy do smaku- kto co lubi ja tylko pieprze i lekko sole ( serek jest słony)
SMACZNEGO!
aaa między czasie oczywiście gotujemy makaron
(wszystko podajemy razem, albo jako sos albo misz masz )
+1 moja mama robi czasem coś podobnego POLECAM !!!
...ja też tam czasem coś upichcę, ale raczej nie mam potrzeby
_________________
Marek23 napisał/a:
Zobaczyłem ludzi, myślę sobie, przejdę na bogato. Nie pokleiło wogóle...
auto: Peugeot
silnik:: 208 GTi
moc: podobno 230km Pomógł: 98 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Skąd: zadupie
Wysłany: Pią 28 Sty, 2011
Jaco napisał/a:
misiek86electro napisał/a:
Ja będęnastępny
Że lubie makaron i jest zdrowy przepis będzie z nim w roli głównej
1)
Kupujemy:
1.1 Makaron pełnoziarnisy (jest wiele zdrowszy, wiecej białka mniej tłuszczu ) penne
1.2 Szpinak rozdrobniony najlepiej czysty bez śmietany itp
1.3 Czosnek
1.4 150g (dla jednej osoby) piersi z kurczaka może być indyk
1.5 Serek topiony
1.6 Oliwa z oliwek
Przygotowanie 15min
"tasujemy" (zayebisty tekst) czosnek, wrzucamy na oliwe z oliwek do tego pokrojony kurczak. Wszystko dusimy do miękkości. Dodajemy szpinak zamrozony. żeby szybciej doszedł mozna go rozbić. I dalej dusimy na 1/4 gwizdka. Jaka spróbujemy i szpinak nie bedzie juz "trawiasty" dodajemy pół serka topionego i mieszamy dusząc
Na koniec doprawiamy do smaku- kto co lubi ja tylko pieprze i lekko sole ( serek jest słony)
SMACZNEGO!
aaa między czasie oczywiście gotujemy makaron
(wszystko podajemy razem, albo jako sos albo misz masz )
+1 moja mama robi czasem coś podobnego POLECAM !!!
...ja też tam czasem coś upichcę, ale raczej nie mam potrzeby
+0,5
ja robie podobnnie:
szpinak
czoch
feta (zamiast topionego chyba jednak trochę lepsza, szczególnie gdy piszesz o niskiej zawartości tłuszczu w makaronie)
cziken
suszone pomidory
_________________ when the flag drops the bullshit stops
auto: Różne
silnik:: Różne
moc: Różnakm Pomógł: 51 razy Dołączył: 25 Sty 2010 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011
qbus, mam studencką wersję tego specyfiku - cena to 15zł za 2 porcje, a czas wykonania jakieś 20 minut, jak się człowiek na kacu ociąga po całej operacji zostaje nam 1 woreczek ryżu
Potrzebujemy (zakładam, że "akcesoria" typu olej czy przyprawy każdy ma na stanie):
- ryż
- sos (gotowiec)
- pierś z kurczaka
Najpierw idziemy do pobliskiego sklepu
Nastawiamy sobie wodę, w której później ugotujemy ryż.
Mięso kroimy w kostkę, na mniejsze kawałki, jak kto preferuje - zbyt małe kawałki szybko się przysmażą na patelni i mięso się zrobi twarde, czego ja np nie lubię
Do sosu słodkokwaśnego polecam ten zestaw przypraw
Akurat woda na ryż jest gotowa, więc wrzucamy ryż i na małym ogniu grzejemy sosiwo
Pokrojonego czikena wrzucamy do miseczki z przyprawami - pewnie w tak krótkim czasie się nie przegryzie, ale zawsze tak robię
Kuraka smażymy (ja najbardziej lubię na takim oleju, bo np na oliwie z oliwek, mięso nie jest takie "słodkie")
Smażonko, trzeba pilnować, żeby w międzyczasie sos się nie przypalił
Mięso najlepiej podsmażyć do takiego stanu bo jest wtedy mięciutkie
W między czasie jak podsmażamy kurczaka to ryż powinien być gotowy. Ryż na talerz, zalewamy sosem, na wierzch mięso - oczywiście później i tak najlepiej smakuje wymieszane
auto: .
silnik:: ,
moc: .km Pomógł: 13 razy Dołączył: 06 Cze 2010 Skąd: kraków
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011
Bonczek Z całym szacunkiem , musi być pyszne ALE osobiście unikam artykułów przetworzonych Nie lepiej samemu zrobić sos ? Oczywiście czas przygotowania sie wydłuży ale zaoszczędzimy zdrowie... i kase.
_________________ i feel the need the need for speed
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach