Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Poczta   Rejestracja   Zaloguj   Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypożyczenie samochodu - Sycylia
Autor Wiadomość

Mick 
Samochody, kina, kupa, cebula...

auto: Fiesta R2
silnik:: 1.6 16v
moc: 170km

Wysłany: Pon 02 Maj, 2011   Wypożyczenie samochodu - Sycylia

Elare!
- Pierwsza sprawa, jako że podróż na Sycylię planowaliśmy jeszcze przed moim zwolnieniem z pracy (:(), niebawem wylatujemy na upragniony urlop.
Chcemy wypożyczyć na miejscu samochód i mieć go przez cały okres urlopu - od 20.05 to 31.05.

Znaleźliśmy taką oto ofertę:
http://www.traveljigsaw.p...Age%246633=8279

Jest to biuro pośredniczące w wynajmie samochodów TRAVELJIGSAW - może ktoś miał jakąś styczność z nimi i jest w stanie coś o nich powiedzieć? Cenę mają najlepszą ze wszystkich możliwych.

Dodam, że wybieram opcję bez wkładu własnego przy kolizji/wypadku jak również kradzieży, wiec ta opcja z ubezpieczeniem dodatkowym.

- A druga sprawa to może ktoś z Was dysponuje dobrymi kontaktami z ogólnoświatową wypożyczalnią samochodów typu AVIS, Europcar i miałby możliwość załatwienia kuponu zniżkowego?

GeKo 
Gonna giv'm a cziken?
Press on regardless

auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km

Wysłany: Pon 02 Maj, 2011   

Tomcat HERZ do tablicy :D jeśli dobrze pamiętam.

206 Gti 
bulion czy brulion?
Ulubieniec forum

auto: Mercedes
silnik:: 3.5
moc: 272km

Bierz Cabrio!

pcs 
dodatkowe kategorie

auto: volvo 240 turbo
silnik:: B204gt
moc: 200km

Michal, mimo wszystko ja bym olal internetowych posrednikow, raz sie juz nacialem.

Mieli oferte na bodaj 90Eur za leona za 2 czy 3 dni, gdzie najtaniej 105Eur kosztowala gdzie indziej ibiza, na miejscu w Avisie sie okazalo, ze leon kosztuje 150 i chuj, dzwon sobie do Australii, gdzie ten posrednik sie miesci. Wzialem wiec najtansze co mieli za bodaj 115ojro.

Owszem firma sie nie okazala krzakiem, po powrocie zlozylem reklamacje, przeprosili i oddali 20euro roznicy, ale mielem przez to sporo nerwow niepotrzebnych. Zeby miec pewnosc i nie zmarnowac urlopu warto doplacic czasem 10 euro.

A swoja droga to nie lepiej skuter :) ?

Mick 

pcs napisał/a:

A swoja droga to nie lepiej skuter :) ?

w 3 osoby z bagażem z Catanii do Taorminy raczej nie damy rady :) a w dodatku mamy tam zwiedzać :P

O tej firmie poczytałem sobie w necie, opinie same dobre.
Płaci się im za wynajem, a oni dają Ci kupon na odbiór samochodu w "danej" wypożyczalni.
Więc chyba dobra oferta..

Chyba, że Tomcat lub ktoś inny ma coś lepszego do zaoferowania z pełnym ubezpieczeniem ;D

PiTT 
bzuuummmmmmmmmmmm

auto: .
silnik:: .
moc: .km

nazwa trochę źle się kojarzy...

:rotfl:

Marcel
[Usunięty]

ziom w zeszłe wakacje byliśmy na Sycylii i powiem ci szczerze, że lepiej wziać z "markowej" wypożyczalni .... my braliśmy akurat z Europcaru Smarta wyszła jakaś ekstra cena bo super się można targować. Zrób sobie rezerwację z PL nie pamietam kodu promocji ale nawet do 30% taniej można ogarnać. i koniecznie bierz pełne ubezpiecznie!!!!!

Bartli 
pierogi z kapusta

auto: łorm hecz
silnik:: !@#$
moc: 280km

Tak jak Marcel pisze, lepiej brać pełne ubezpieczenie. Szczególnie jeśli się jedzie na Sycylię...

Mick 

Wysłany: Wto 03 Maj, 2011   

Wiem, że pełne ubezpieczenie - właśnie to napisałem.

Marcel odnalazł byś ten kod promocyjny?

Ta firma TRAVELJIGSAW wypożycza tylko ze znanych markowych wypożyczalni, takich jak avis, budget, europcar etc, jest tzw pośrednikiem.

Tomcat 
Pisze wiadomość....

auto: VTS + 147
silnik:: 1.6 + 1.9
moc: pierdyliard srylionówkm

Wysłany: Śro 04 Maj, 2011   

Dopiero co zauważyłem ten temat :P

Pełne ubezpieczenie we Włoszech OBOWIĄZKOWO, ale zanim wynajmiesz auto przeczytaj jakie są wyjątki w przypadku których i tak płacisz. W każdym kraju jest inaczej, każda wypożyczalnia ma też swoje zasady.

Niestety nie pracuję w biurze rezerwacji, dlatego kuponu żadnego nie mam jak załatwić, ale mogę Ci podać kod na cenę dla pracowników Hertz. Może się udać dostać tą cenę, bo zazwyczaj się tego nie sprawdza, ale jest też nieduże zagrożenie że ktoś poprosi Cię o potwierdzenie tego że faktycznie jesteś pracownikiem Hertz. Ja dawałem ten kod znajomemu i wystarczyła dobra gadana :P

Ogólnie trzeba polować na promocje, najczęściej można dostać dobre ceny w wypożyczalni która współpracuje z liniami lotniczymi którymi lecisz. Dla Hertz'a jest to Ryanair, w Europcarze Easyjet, w Avisie chyba LOT, w Nationalu British Airways... Coś tam na pewno jeszcze pominąłem. Poza tym tak jak mówili koledzy, wynajmując w auto w markowych wypożyczalniach masz pewność, że w razie kłopotów z autem nie zostaniesz na lodzie.

Odpowiedz do tematu