Wysłany: Wto 20 Wrz, 2011 Materiał na boczki do rajdowki
Byc moze podobny temat pojawiał się i przewijał wielokrotnie, ale nie mogę nic znalezc.
Sprzedałem swoje wnętrze z 206-tki i muszę sobie dorobic boczki z materiału zgodnego z "J"
Z racji bardzo duzej powierzchni do zakrycia Carbon odpada.
Najbardziej pasował by mi materiał taki jak w pucharowkach, ale nie wiem co to dokładnie jest.
Jesli polecacie cos innego, to musi byc niepalne, lekkie, estetyczne, łatwo formujące, no i relatywnie tanie, bo potrzebuje ok 2m. kw.
Pomuki czekają
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Wto 20 Wrz, 2011
rasta , Szkło z diolenem np. ale to będzie jakieś 60zł oszczędności na 1m2. Natomiast całkiem nieźle imituje carbon, przy samym szkle oszczędzi się do 100zl na 1m2.
Spienione PCV - ja z tego robilem, nie jest to moze idealny material (po pewnym czasie troche robi sie pofalowany ). Trzeba tez sprawdzic dokladnie zgodnosc z zal. J. Ale na pewno jest przynajmniej slabo palace sie.
No dobrze, z tego co zostało napisane, to spienione PCV lub hips. Niestety nie wiem co to diolen. Jesli ktos ma zdjęcie jak te materiały wyglądają jako boczek, to byłoby super. Estetyka jest dosc wazna
A czy ktos wie z czego były boczki w pucharowkach?
lub co to jest?
W skrocie - tkanina diolenowa to taka jakby czarna tkanina szklana, wyglada jak carbon, ale jest 2x ciezsza i 3 razy tansza trzeba tylko znalezc kogos kto dodal do tego zywicy i zrobil zszywna plyte i masz boczki prawie jak karbonowe