...a tu refleksja własna: jestem srodze zawiedziony. Niby zapowiada się zacnie - fiński film o nazistach z księżyca, ale cóż - niezły koncept został roztrwoniony niemal zupełnie, na kilku w miarę niezłych pomysłach nie da się całego filmu zbudować, najwyżej 10-minutową zajawkę. Tak więc jest przydługo, jest nudnawo, a chwilami po prostu głupio.
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Pią 04 Maj, 2012
wiem, robił, ale tej muzy tam mało strasznie. Chwilami pobrzmiewa przyjemnie, ale często jest jakaś taka dziwna cisza.
Wysłany: Pon 14 Maj, 2012
Byłem,widziałem i nie zgodze sie z przedmówcą.Dla takiego jak ja wielbiciela filmów klasy B czy C lub inne Z,naprawde świety film ale należy pamiętać ze
-to jest komedia (chyba niewielu czai temat ,na kilkanascie osób w kinie tylko Tereska i ja sie śmialiśmy)
-warto przed seansem zapalić co nieco
auto: Renault Clio
silnik:: 1.8 16V
moc: 136km Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 14 Maj, 2012
Też byłem. Moja dziewczyna po zapaleniu świateł po seansie krzyknęła na cała salę "Zabije Cię"
Ogólnie film ciekawy, mnóstwo odniesień do innych produkcji, typu Star Wars, Star Trek, Upadek itp.
Jeśli ktoś lubi filmy na pograniczu komedii a komedii typu Hot Shot, to polecam.
ten film jest dużo inteligentniejszy od parodi typu hot shot
auto: Sitroen
silnik:: D16Z28K76W11
moc: milijonkm Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Skąd: Z dupy
Wysłany: Wto 15 Maj, 2012
No i to jest właśnie problem. Na komedię to jest mało śmieszne (mimo absolutnie genialnego w swej absurdalności pomysłu o nazistach z księżyca), na porządne kino klasy B ma za duże ambicje. Ni w 5, ni w 10. Na pewno zbakanie przed seansem by pomogło, też do takich wniosków doszliśmy, tym nie mniej bez tego film sporo poniżej oczekiwań. Może po prostu zbyt wiele oczekiwałem.