auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Czw 01 Mar, 2012
Piqet - jak ktos ma DG to może wystawić FV na coś co może.
Jeżeli nie masz DG ale jesteś członkiem automobilklubu (przykład ze sponsoringu w motorsporcie) to płatność od sponsora wpływa na konto automobilklubu - klub ma w statucie działania propagujący rozwój motorsportu - klub to księguje choć kasa fizycznie trafiado zawodnika - notabene członka automobilklubu.
Napisz coś więcej to może będzie mi łatwiej coś poradzić.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Czw 01 Mar, 2012
PieQt, Tak jak Chrzanek napisał Automobilklubb, sponsor i zawodnik. Umowa trójstronna.
Kurde pamiętałem kiedyś caly schemat jak to pohytać żeby każdy był zadowolony.
Generalnie sponsor wplaca kasę na konto automobilklubu z zastrzeżeniem że kasa jest na konkretnego zawodnika. Automobilklub wypłaca kasę zawodnikowi a fakturę wystawia sponsorowi. Reszta na PW
auto: Clio I,
silnik:: 2.0
moc: 260,km Pomógł: 40 razy Dołączył: 08 Cze 2006 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 02 Mar, 2012
GeKo napisał/a:
PieQt, Tak jak Chrzanek napisał Automobilklubb, sponsor i zawodnik. Umowa trójstronna.
Generalnie sponsor wplaca kasę na konto automobilklubu z zastrzeżeniem że kasa jest na konkretnego zawodnika. Automobilklub wypłaca kasę zawodnikowi a fakturę wystawia sponsorowi. Reszta na PW
ale Panowie przeciez ja mialem tak to zrobione. TO jest latwizna - tyle tylko ze trzeba miec dobry AK
ale Panowie przeciez ja mialem tak to zrobione. TO jest latwizna - tyle tylko ze trzeba miec dobry AK
No dobrze, ale AK będzie musiał chyba odprowadzić 23% Vat-u, zatem o tyle co najmniej potrąca. Czy się mylę ?