auto: Renault Clio
silnik:: F4R 738
moc: 188km Pomógł: 132 razy Dołączył: 13 Mar 2008 Skąd: Będzin
Wysłany: Nie 30 Gru, 2012
Spełniło się to co mówiłem gdy Ruta postanowił wystartować w Dakarze. Hołka Orlen wyjebał bez mydła i teraz w relacjach będzie Szymuś grzejący tyły .
edit: Hmmm... na liście zgłoszeń widnieje jako Orlen Team X-raid to może jednak nie
Fajnie że Hołek trafił do fabrycznego teamu, generalnie ma TOP auto TOP team lepszego obecnie nie ma, i w końcu mógł dużo trenować, więc jak nie będzie problemów to każdy wynik dalej niż 3 miejsce to porażka.
Rzeczywistych konkurentów ma 8 a o pierwszą trójkę będzie walczyć 6
1. Carlos Sainz ( o ile auto da radę nowa konstrukcja)
2. NASSER AL-ATTIYAH (j.w)
3. Stephan Peterhansel
4. Ginelle De Villers
5. Nani Roma
6. Robby Gordon
Sousa i Chicherit raczej nie mają szans w tym roku, choć może się zdarzyć że będą przed Hołkiem.
Nowitzky i Terranova też będą statystować i przy pechu rywali mogą wbić w okolice TOP 5
Ciekawi za to Lucio Alvarez aregentyńczyk, możnaby rzec że jedzie u siebie, może się okazać czarnym koniem jeśli utrzyma ciśnienie.
A najciekawszy pojedynek chyba będzie MałaMysz vs Ruta. Oboje w takich samych autach i obsługiwanych przez jeden serwis choć gdzie indziej zbudowanych.
Małysz ma sezon w CrossCountry, Ruta ledwie 2 starty ale znacznie więcej doświadczenia i godzin za kółkiem z rajdów płaskich.
Ciekawostką są również różnice w mocach poszczególnych aut w tych samych zespołach.
Peterhansel ma mocniejsze mini o 15KM względem Hołka i Romy.
auto: kilka
silnik:: dużo
moc: łącznie z 1000km Pomógł: 18 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Skąd: Wawa - Ursus
KarQ napisał/a:
Geko, czy możesz mnie oświecić, dlaczego i za co jest wymierzony pocisk w Rutę?
Ruta, czytaj Polsat wyłożył kasę by Szymon Ruta (ciągnij druuuu... itd) mógł sobie pojeździć w dakarze w orlen teamie, a że miejsca tam ograniczone to sam wiesz... lepiej zamiast kierowcy który może zwyciężyć, mieć typa zamykającego tyły - będzie taniej (wiadomka - kryzys), a w polsracie pokażą to i tak w genialny sposób....
Z drugiej strony zawsze się cieszyłem jak jeździł czy to bogacz czy biedak - bo jeździł, ale tu sie z lekka wkurzdenerwowałem...
_________________ www.swiatMINI.pl
Niezależny Serwis Samochodów MINI
KarQ, Póki powiedzmy jeździł za Polsatowe to mi to rybkało, ale jak zaczął się bujać po IRC i ERC za kasę Orlenu to podobnie jak Kuner się wkurzyłem.
W tym roku trudno powiedzieć jak to jest do końca z Hołkiem, bo kalesony ma od Monster'a a zgłoszony jest jako Orlen, więc może tam jakiś hajs od nich jeszcze wyrwał na ten start.
Generalnie Orlen blisko 10 lat temu strzelił sobie w kolano stawiając na Hołka w 2003 lub04 roku, w tamtym okresie Komornicki z Martonem po roku czy dwóch byliby tu gdzie teraz dotarł Hołek, ale wyruchali Komornickiego i wsadzili Hołka który się uczył od początku wszystkiego. Jeśli na aucie Hołka nie będzie Orlenowych nalepek to kolejny strzał w kolano pod względem marketingu sobie zafundowali i tyle.
Jak co roku przy Dakarze GeKo jest naszym ekspertem i trudno się z nim nie zgodzic.
Od siebie dodam, że kibicuje po raz kolejny Małyszowi (piszę to po raz kolejny bardzo poważnie!) i trzymam kciuki żeby wbił się do TOP 20, a chyba najbardziej ucieszyło by mnie gdyby naklepał Rucie.
Choc w przypadku Dakaru stara maksyma, że Ruta jest najszybszy z buta może mu wiele pomóc
Poza tym to fajny i sympatyczny chłopak z dystansem do siebie i swoich umiejętności. Nigdy się nie wywyższał i nie sadził. Jedyna jego wada, to tylko brak umiejętności i obecność w miejscu, które należy się po prostu lepszym
Wysłany: Pon 31 Gru, 2012
Przem_106 napisał/a:
Poza tym to fajny i sympatyczny chłopak z dystansem do siebie i swoich umiejętności. Nigdy się nie wywyższał i nie sadził. Jedyna jego wada, to tylko brak umiejętności i obecność w miejscu, które należy się po prostu lepszym
+1
ale w 2005 jak robiłem zdjęcia to chyba ze 2 czy 3 rajdy stałem w takich miejscach że przechodził mega na bogato albo jakimś fuksem, nie mogłem się nadziwić że ma tak kiepskie wyniki.
Apropo skoku to ma szczęście chłopak że chodzi. Kompresyjne złamanie kręgosłupa