To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - (K) regulowane poduszki do zmiany kątow do 206

Przem_106 - Wto 02 Kwi, 2013
Temat postu: (K) regulowane poduszki do zmiany kątow do 206
Czy macie orientację gdzie takie cos przystosowane do 206 mozna nabyc, ew. kto takie cos robi? Będę wdzięczny za info.
Tomcat - Wto 02 Kwi, 2013

silverproject.pl z tego co czytałem robi cambery na podstawie seryjnych poduszek
Przem_106 - Wto 02 Kwi, 2013

Dzięki, będe tam pisał. Wyglądają bardzo fajnie.
GeKo - Wto 02 Kwi, 2013

Wiesz że to jest niezgodne z homologacją w rajdach. Chyba że w homo do 206 wolno.
Przem_106 - Śro 03 Kwi, 2013

Kurde, zagiąłeś mnie o_O Nawet nie pomyślałem o tym.
Teraz już wiem dlaczego Peugeot Sport oferuje 2 stopniowo pochylone zwrotnice do RC.
I to jest dopuszczone w homo, teraz dopiero doczytałem, że to jedyna możliwość regulacji kątów.
Doczytałem i porównałem też z pucharówką. I tam nawet było lepiej, bo homo dopuszcza nowe blachy z przesuniętymi otworami na kielichach.
Cholera, jestem w dupie :ban:

GeKo - Śro 03 Kwi, 2013

Także top mounty w Agr jak najbardziej, ale bez zmiany położenia fabrycznego punktu mocowania amortyzatora. Tak doczytałem w zał. J. Pytałem też Nowaka i w gr N nie wolno w ogóle top mountów chyba że homologacja pozwala np civic VTI EG6 może być na top mountach w Nce. Gdzieś słyszałem, ale nie wiem czy to prawda że tyczy sie to aut gdzie jest dolny i górny wahacz np. Hondy.
Tomcat - Śro 03 Kwi, 2013

To przy okazji zapytam, do Saxo w A grupie można czy niet ?
Przem_106 - Czw 04 Kwi, 2013

Z tego co napisął GeKo, to nie można :/ Można użyć Top-mounty na unibollu, tj montowane w seryjnych punktach, które nie zmieniają geometrii. Można również zastosować rozwiązanie zmieniające kąty, które jest opisane w homologacji.
Na przykładzie 206:
Pucharówka- blachy na kielichach z nowymi otworami,
206 RC- specjalne zwrotnice wykrzywione o 2 stopnie.