Techniczne - Zapinki do elementów nadwozia z laminatu
Kenet - Pią 17 Maj, 2013 Temat postu: Zapinki do elementów nadwozia z laminatuPrzede wszystkim witam
Maska laminatowa do mojej Astry kończy się robić i będę potrzebował ją jakoś zamykać. Zamek seryjny będzie pominięty, ale maska będzie się podnosić na oryginalnych zawiasach. Oczywiście potrzebuję zapinki. I teraz pytanie - jakie?
Zakładając takie proste kołkowe:
w świetle przepisów tracę dowód bo mogę poszarpać pieszego jak go trafię (ale dowód tracę za znacznie więcej rzeczy także ten)
Alternatywą jest to:
Kosztują miliony monet, ale są zamykane i żadna menda mi nie będzie w razie czego grzebać pod maską jak gdzieś auto zostawię bez nadzoru.
Ktoś używa tych drugich? W sklepach branżowych kosztują okolice 280 zł, na allegro oczywiście oryginalne repliki są taniej, ale nie wiem jak z jakością w bezpośrednim porównaniu:
Zwykłe, najprostsze kołkowe mają tę zaletę, że zawsze się otworzą. A taki chińczyk z kluczykiem to już różnie może się zachować.
Czekam na rzeczowe wypowiedzi Kamill - Pią 17 Maj, 2013 Nie uzywałem, ale sam bede prawdopodobnie kupował te
http://allegro.pl/zapinki...3254858257.html Są na miejscu, mozna podjechac obejrzeć, minus taki ze juz mam zapinki założone, zwykle kołkowe więc będę musiał jakoś w to samo miejsce zamontować te na kluczyk.
Też czekam na opinie.Bart - Pią 17 Maj, 2013 to ja też na opinie czekam Vlodarsky - Pią 17 Maj, 2013 Te drugie zakładałem Badiemu i działają.Kenet - Pią 17 Maj, 2013 Ale Aerocatch ori, a nie repliki jak sądze.
Generalnie to tu mam jakąś internetową opinię, ale nie wiem czy to eksperci się wypowiadają:
Kenet - Pią 17 Maj, 2013 Dobra, trzeba chyba kupić te oryginalne, bo jak patrzę na takie zdjęcia:
To kurfa sam bym to z drewna lepiej wystrugał.
Tak wygląda replika:
A tak ori:
Biednego nie stać na oszczędzanie, więc kupię ori.
Kto tym handluje na heczhecie rączka w górę! CHRZANEK - Sob 18 Maj, 2013 Ja mam zwykłe kołkowe RRS (rdzewieją na potęgę - chyba nie wiedzą co to ocynk)
Jak chcesz żeby Ci nikt nie zayebau kabli zapłonowych to zakładasz małą kłódkę Kenet - Sob 18 Maj, 2013 Wolałbym jednak uniknąć kłódek:
Anonymous - Sob 18 Maj, 2013
Kenet napisał/a:
Dobra, trzeba chyba kupić te oryginalne
Taaa... bo odczujesz różnice Kenet - Sob 18 Maj, 2013 Alex zobacz jak te chińskie repliki są wykonane
To już wolę kupić kołkowe jakieś Sparco czy coś za 50 zł.
A przewody jak zayebio to trudno, mam na zapas, gorzej jak zajdzie jakiś poważniejszy wandalizm.CHRZANEK - Sob 18 Maj, 2013 Nie zajebiom Greg - Pon 20 Maj, 2013
Kenet napisał/a:
Mam Sparco i też rdzewieją te poziome przetyczki i kółko. Podstawa jest anodowana chyba więc jakoś się trzyma.faldzip - Pon 20 Maj, 2013
Greg napisał/a:
Kenet napisał/a:
Mam Sparco i też rdzewieją te poziome przetyczki i kółko. Podstawa jest anodowana chyba więc jakoś się trzyma.
Tez mam Sparco i nie rdzewiejo za bardzo, tak raczej symbolicznie.Jaco - Pon 20 Maj, 2013 Wiem, że mowa o przodzie, ale w 106 na tylną klapę zainstalowałem takie zapinki :