Techniczne - quick steering
Anonymous - Nie 09 Cze, 2013 Temat postu: quick steering W civicu mam bardzo długie przełożenie przekładni kierowniczej,więc wpadł mi do głowy pomysł na quick steering,korzystał ktos z tego,jakies do¶wiadczenia,jak to sie sprawdza w praktyce ?
kosmita - Nie 09 Cze, 2013
Może:
http://www.quaife.co.uk/shop/products/qsf10u001
?
Anonymous - Nie 09 Cze, 2013
Znam,Bonku zakupił to i okazało sie ze pasuje tylko do przekładni z amerykańskiej wersji i wogóle duzo rzeĽby z tym jest
kosmita - Nie 09 Cze, 2013
Z montażem steer quicknera będzie mniej ?
Anonymous - Nie 09 Cze, 2013
pewnie nie
Gorli¶ - Nie 09 Cze, 2013
rabarbar, masz obecnie wspomaganie? Magiel z itra jest krotszy, o ile pamietam 3 obroty lock-to-lock.
Anonymous - Pon 10 Cze, 2013
nie mam wspomagania,i dopiero teraz do mnie dotarło ze po montazu takiego quicka moze byc ciezko uciagnac kiere.
Monataz wspomagania i przekładni to tez jedna z opcji bo jest ona ciut krótsza.Jestes pewien ze magiel od itr podejdzie do 4 gen ??
Miniac - Pon 10 Cze, 2013
Nie ma tragedii z kręceniem. Tylko w tej z Quaife'a trzeba co¶ przerabiać. Na PW wy¶lę Ci kontakt do kogo¶ kto to miał.
Gorli¶ - Pon 10 Cze, 2013
No niestety przekladnie bez wspomy sa dlugie, u mnie to 4 obroty lock-to-lock, trzeba sie nakrecic.
Niestety czy z itra mozna wstawic do 4gena to nie wiem:/
Janusz - Pon 10 Cze, 2013
Gorli¶ napisał/a: | Niestety czy z itra mozna wstawic do 4gena to nie wiem:/ |
niby hondziarz a nie wiem ze tam wszystko P&P
Gorli¶ - Wto 11 Cze, 2013
Biorac pod uwage, ze mam silnik z angielki Vti, przednie hamulce z preludy, tylne z civica type-r, pompe hamulcowa i dolot z integry, to orientuje sie ze niektore rzeczy podchodza bez przerobek
Ale akurat sanki miedzy generacjami sie roznia, a magiel razem z nimi. Pewnie da sie to jakos przerobic.
Musieli cos te japonczyki zmieniac bo by gadali, ze wciaz to samo klepia;)
ŁukaszS3 - Wto 11 Cze, 2013
Znajomy zamontował takiego przyspieszacza do swojego Subru. On jest zadowolony ale w sumie on jest zawsze z wszystkiego zadowolony i zawsze ma wszystko najlepsze... Kier± nie kręci się jako¶ bardzo ciężko ale pojawił się taki hujowy luz roboczy na kierownicy ale on się "od razu przyzwyczaił"...
M - Wto 11 Cze, 2013
Ja się boje że to pyerdolnie na torze i będzie niezła "sraka"
|
|
|