Kulturka - [F] W pogoni za szczesciem
Jakarti - Czw 15 Lut, 2007 Temat postu: [F] W pogoni za szczesciem film dla ludzi, ktorzy maja ochote zobaczyc pocieszajaca historie albo znowu uwierzyc, ze w zyciu trzeba probowac zeby cos osiagnac..
moim zdaniem swietna rola W.Smitha - gra super ojca i potrafi sie idealnie odnalezc w wielu sytuacjach.. wydaje sie, ze ten film to ekranizacja przyslowia - bez pracy nie ma kolaczy.. i bez uporu, szczescia i wytrwalosci..
krotki opis ze strony Cinema City:
Scenariusz filmu oparty jest o autentyczne wydarzenia i opowiada o życiu Chrisa Gardnera z Chicago, który pewnego dnia zostaje bez pracy i mieszkania. Gardner razem ze swoim małym synkiem zmuszony zostaje do tułaczki po przytułkach.
polecam.
ps. to nie jest amerykanska superprodukcja. raczej film dla ducha.
saxorulez - Czw 15 Lut, 2007
chyba sobie to obejrzę...
bo ogólnie lubie pozytywne filmy.
Michał - Czw 15 Lut, 2007
Ja napewno pojde.
Ciekawostka - chłopczyk który gra synka jest prawdziwym synem W.S.
Jakarti - Czw 15 Lut, 2007
Cytat: | chłopczyk który gra synka jest prawdziwym synem W.S. |
nie wiedzialem. chlopak tez gra swietnie.. naprawde. juz dawno nie bylem na filmie i nie myslalem, ze gra aktorska tak bardzo mi sie podoba - super dzieciak i zeby byl taki w realu to go adoptuje ma super fryz i jest naprawde przekonujacy.
nox - Czw 15 Lut, 2007
byłem widziałem ... bardzo mi się spodobał ostatnio właśnie czegoś takiego szukałem ....
film delikatnie podbudowuje i daje nadzieje ze cięzką pracą i uporem blablalba można dużo osiągnąć ogolnie polecam:)
Anonymous - Czw 15 Lut, 2007
no to ja tez chlopaki obejrze. a co
M - Czw 15 Lut, 2007
Ja na to ide jutro wieczorkiem z moją love
A ciezka praca i wytrwałość to podstawa wszystkiego
Anonymous - Czw 15 Lut, 2007
pozwolilem sobie na zmiane literki w kwadratowym nawiasie w nazwie tematu dla spojnosci dzialu
Jakarti - Pią 16 Lut, 2007
a ja wpisalem K bo mialo byc kino
Anonymous - Pią 16 Lut, 2007
spoko ziomus to pierdulki sa.... f jak film bylo na poczatku, a jak zobaczylem k w temacie k-marta to przez to ze nie wiedzialem ze jest taki film myslalem ze ksiazka, ale i tak w sumie tak to nie wazne... napisalem nie zeby poprawiac ale zeby nie bylo ze zmienilem tresc posta czy cos... jak nie jasno pisze to przepraszam dobranocka byla zmeczony jestesm pozdr.
Jakarti - Pią 16 Lut, 2007
JIMEK napisał/a: | taki film myslalem ze ksiazka |
teraz rozumiem nie zczailem na poczatku (tez wrocilem zmeczony) ze moze cos jeszcze byc na K
przychylam sie do wniosku
lenny - Pią 16 Lut, 2007
przyjemny film! polecam!
Anonymous - Sob 17 Lut, 2007
dzisiaj i ja widzialem. Bardzo fajny, super muzyczka (bardziej piosenki [z tamtych lat]) ale ost tez ok. Super klimat Frisco, dzieciak fajnie gra.
dobry film.
Anonymous - Śro 27 Cze, 2007
Musze powiedzieć, ze jeden z lepszych filmów jakie oglądałem ....
Świetna rola Willa, jego syn dostał za ten film nagrode MTV Music Award
Troszke jak dla mnie uciete zakonczenie, ale bardzo stylowe i inne niz w wiekszosci filmów.
BARDZO polecam :wink:
Misiek_lbn - Czw 16 Sie, 2007
film zacząłem oglądać z nastawieniem może na coś bardziej komedyjno-luźno natrojowym, a trochę dramatu było
film nie zachwycił mnie, ale faktycznie, gra małego mistrzowska :564:
|
|
|