Techniczne - Końcówka tłumika
Misiek_lbn - Pią 09 Mar, 2007 Temat postu: Końcówka tłumika Zastanawiałem się, czy jeśli chciałbym zmienić sobie końcówkę tłumika, ze stockowej na jakąś bardziej dźwiękodajną, to czy jeśli mi się odechce głośnego wydechu, to bezproblemowo mogę wrócić do stocka
Bo np jak ktoś by chciał kupić, to często woli fabryczny, cichy wydech... a na jakiś czas ja bym chciał coś warczące...
Jeśli wiecie o co mi chodzi, to plizzz napiszcie krótko i treściwie jak to wygląda :564:
Niemy - Pią 09 Mar, 2007
krotko i tresciwie
zmieniasz koncowy-gowno daje i buczy=wies
zmieniasz caly wydech-odetkany silnik i naturalny dzwiek=
Vlodarsky - Pią 09 Mar, 2007
sharxhunter napisał/a: | Zastanawiałem się, czy jeśli chciałbym zmienić sobie końcówkę tłumika, ze stockowej na jakąś bardziej dźwiękodajną, to czy jeśli mi się odechce głośnego wydechu, to bezproblemowo mogę wrócić do stocka
Bo np jak ktoś by chciał kupić, to często woli fabryczny, cichy wydech... a na jakiś czas ja bym chciał coś warczące...
Jeśli wiecie o co mi chodzi, to plizzz napiszcie krótko i treściwie jak to wygląda |
a czemu nie ? jeśli nie będziesz zmieniał mocowań ani piłował zderzaka pod nowy kształt to nie widze problemu... tylko po co ? dla samego dźwięku ?
KonradMK - Pią 09 Mar, 2007
kup sobie jakieś badziewie z allegro za 200 zł i będziesz miał pierdzenie. Albo jak masz jakiś stary tłumik to po prostu go wydłub - miałem kiedyś devila końcowego wydłubanego z rurką 90mm i powiem ci że pierdział tak przeraxliwie głośno że sam się siebie bałem
Misiek_lbn - Pią 09 Mar, 2007
cały wydech= sporo kasy--> planowana sprzedaż samochodu = średnio mądrze...
nie wiem po co... ot tak pomyślałem żeby coś odmienić...
Anonymous - Pią 09 Mar, 2007
sharxhunter, KOncowki to słąby temat, lepiej juz spolerowac tą co masz, ja wychodze z takiego załozenia ze albo cały wydech albo nic, no chyba ze jakąs naprawde super i oczywiscie przyspawac w 2-3 miejscach bo albo zgubisz albo ci ukradną
szymlorek - Pią 09 Mar, 2007
Chcesz zaoszczędzić i nie mieć kłopotów z późniejszą odsprzedażą auta to poszukaj może gdzieś na ebayu jakiegoś koncowego tłumika irmshera. W ogłoszeniu będzie ładnie wyglądała nazwa fabrycznego tunera, a Ty będziesz miał spokój z wymienianiem wydechu przed sprzedażą.
szymlorek, IRMSHER super ,tylko ceny powalają na kolana ,mozna tez samemu dospawac fajną koncoweczke z nierdzewki, i po kłopocie
saxorulez - Pią 09 Mar, 2007
panowie - temat o końcówkach jest mało hot
shark - jak sprzedajesz to nie pakuj kasy bo to bez sensu.
czyli zostaje stock... anyway dzięki za odpowiedzi
sharxhunter, wypoleruj ją!!!!!!!!!!!!!!
jako że ja jestem ułomny i z majstrowanie przy samochodzie to sibie tak a to koła zmienie, a to dywaniki wytrzepie, to powiedz jak
Jedyne rozwiazanie to jechane recznie bo na mimosrod nie ma tam miejsca:
papier wodny 400/600/800/1200/1500/2000, woda i jechane, koncowy połysk robisz Auto Maxem ,ale do tego lepiej odpalik wiertare w filcem, i bedzie malinka .A jaka pozniej wprawa w ,,robotkach recznych,, hehehehhehe :564:
Michał - Pią 09 Mar, 2007
Cytat: | pierdział tak przeraxliwie głośno że sam się siebie bałem |
buehehehehhe
Anonymous - Sob 10 Mar, 2007
sharxhunter, nie kombinuj. Albo dedykowany tłumik do wozu (Supersprint, Remus, itp.) albo cały układ, albo nic. Wtedy jest szansa że nie zabije cię grom dziwekowy na autostradzie.
Natomiast jeśli chcesz miec "performance" to zrób z kwasówki, przelotowe tłumiki, i gwarantuję że nie bedziesz szybciej podróżował jak 140 km/h :556:
|
|
|