To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [f] Przypadek Harolda Cricka (Stranger Than Fiction)

Anonymous - Czw 07 Cze, 2007
Temat postu: [f] Przypadek Harolda Cricka (Stranger Than Fiction)
Harold Crick jest pracownikiem Urzędu Skarbowego wiodącym nudną egzystencję: codziennie wykonuje te same czynności; samotne przerwy na kawę i lunch ma wyliczone co do sekundy. Pewnego dnia Harold słyszy w głowie kobiecy głos, który odtąd będzie komentował wszystkie jego myśli i czynności. W pierwszej chwili podejrzewa, że oszalał... wkrótce jednak odkrywa ku swemu zaskoczeniu, że... jest bohaterem powieści, a głos, który słyszy należy do narratorki, która nie tyle opisuje wszystko, co on robi, ale programuje jego dalsze losy. Crick postanawia odnaleźć autorkę i odmienić swoje życie, zwłaszcza, kiedy orientuje się, że książka o nim ma być niebawem ukończona, a jej planowany finał daleki jest od happy endu...

zwiastun: http://www.stopklatka.pl/...k&sekcja=mmedia

przepiekna scena:

ode mnie:

bardzo przyjemny film. Mimo kilku nieporadnosci (poczatek, kilka niespojnosci w narracji - w sensie nie jakies bledy ale mozna lepiej) to ZAJEBISTA obsada, historia ma super potencjal, jest kilka bardzo fajnych miejsc. POczucie humoru mozna czuc lub nie (Will Farrell dla wielu mistrz) ale message jest zawsze.

POlecam na luzie!

Anonymous - Czw 07 Cze, 2007

http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=37945 hehehe panowie will chce sie integrowac z forum
saxorulez - Pią 08 Cze, 2007

byłem widziałem
KOZAK

Rudello - Pią 08 Cze, 2007

JIMEK napisał/a:
POczucie humoru mozna czuc lub nie

Jak byłem ze swoja kobieta to oprucz nas smiala sie 1/8 osób na sali.
mimo to rowniez polecam bo hothatch chłopaki to gorące i kumate charaktery i myslę ze poczują :)

GOKART - Pią 08 Cze, 2007

byłem z kumpelą a oprócz nas 4 (słownie : cztery osoby w tym dwie w połowie seansu wyszły i zostały jakies 2 młode sixy) wiec klimat podczas oglądania jak w domu, polewaliśmy sobie głośno i soczyście .
Fajny film chociaż nie jakiś tam super.

Anonymous - Pią 08 Cze, 2007

no wlasnie to jest sedno sprawy. jedni wyjda a drudzy zostana i beda w niebowzieci :D bo to jest bardzo subtelny miescami humor :)
Anonymous - Wto 12 Cze, 2007

He he. Ide na to w czwartek- mam nadzieje ze bede nalezala do tych usatysfakcjonowanych :D
Misiek_lbn - Pon 18 Cze, 2007

Kurde, spodobał mi się :)
pierwszy film od dłuższego czasu, na który wybrałbym się do kina :)
mieszanka komedii, dramatu i... romansa :P