Harold Crick jest pracownikiem Urzędu Skarbowego wiodącym nudną egzystencję: codziennie wykonuje te same czynności; samotne przerwy na kawę i lunch ma wyliczone co do sekundy. Pewnego dnia Harold słyszy w głowie kobiecy głos, który odtąd będzie komentował wszystkie jego myśli i czynności. W pierwszej chwili podejrzewa, że oszalał... wkrótce jednak odkrywa ku swemu zaskoczeniu, że... jest bohaterem powieści, a głos, który słyszy należy do narratorki, która nie tyle opisuje wszystko, co on robi, ale programuje jego dalsze losy. Crick postanawia odnaleźć autorkę i odmienić swoje życie, zwłaszcza, kiedy orientuje się, że książka o nim ma być niebawem ukończona, a jej planowany finał daleki jest od happy endu...
bardzo przyjemny film. Mimo kilku nieporadnosci (poczatek, kilka niespojnosci w narracji - w sensie nie jakies bledy ale mozna lepiej) to ZAJEBISTA obsada, historia ma super potencjal, jest kilka bardzo fajnych miejsc. POczucie humoru mozna czuc lub nie (Will Farrell dla wielu mistrz) ale message jest zawsze.
auto: clio sport
silnik:: 2.0
moc: 171km Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2006 Skąd: warszawa
Wysłany: Pią 08 Cze, 2007
JIMEK napisał/a:
POczucie humoru mozna czuc lub nie
Jak byłem ze swoja kobieta to oprucz nas smiala sie 1/8 osób na sali.
mimo to rowniez polecam bo hothatch chłopaki to gorące i kumate charaktery i myslę ze poczują
auto: maluch
silnik:: jeden sześć
moc: okurzaczkm Pomógł: 11 razy Dołączył: 07 Lip 2006 Skąd: Zachodniopomorskie
byłem z kumpelą a oprócz nas 4 (słownie : cztery osoby w tym dwie w połowie seansu wyszły i zostały jakies 2 młode sixy) wiec klimat podczas oglądania jak w domu, polewaliśmy sobie głośno i soczyście .
Fajny film chociaż nie jakiś tam super.
JIMEK [Usunięty]
no wlasnie to jest sedno sprawy. jedni wyjda a drudzy zostana i beda w niebowzieci bo to jest bardzo subtelny miescami humor
*paula* [Usunięty]
Wysłany: Wto 12 Cze, 2007
He he. Ide na to w czwartek- mam nadzieje ze bede nalezala do tych usatysfakcjonowanych
Misiek_lbn Aż żal się spieszyć na tym forum victory is mine !
auto: Lancer Evo VII
silnik:: 2.0
moc: 330km Pomógł: 17 razy Dołączył: 24 Lut 2007 Skąd: Horsham
Wysłany: Pon 18 Cze, 2007
Kurde, spodobał mi się
pierwszy film od dłuższego czasu, na który wybrałbym się do kina
mieszanka komedii, dramatu i... romansa