To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zabezpieczenie mechaniczne autka

M - Pon 06 Sie, 2007
Temat postu: Zabezpieczenie mechaniczne autka
Jako że hondzia postoi troche pod chmurką na otwartym parkingu to chcialbym zalozyc jakas blokade skrzyni lub COS co mi podsuniecie.
Elektronicznie auto jest ogarnięte i nikt go nie odpali (tzn wszystkie osoby ktore by to umialy znam osobicie ;) ) , chodzi mi o kwestie mechaniczną bo wypchnąć auto i odholować jest juz bardzo latwo.
Chcialbym blokade skrzyni biegow taka z wyjmowaną szpilką zeby zaden pan henio mnie potem nie załatwił duplikatem kluczyków do blokady. Czyli szpilka którą mogę zmienić i mieć swoj komplet kluczykow - zeby zaklad ktory to zaklada nie mial juz takiej mozliwosci.
Lub jakies inne zabezpieczenie... anyone,anything?

Jesli pisze nieskladnie to sorry mam paskudną anginę :)

CHRZANEK - Pon 06 Sie, 2007

Postaw ją na ten czas na pustakach to nikt jej z miejsca nie ruszy.
Jest to najtańsze rozwiązanie bo pustaki są na kazdej budowie.

;) ;) ;)

M - Pon 06 Sie, 2007

CHRZANEK napisał/a:
Postaw ją na ten czas na pustakach to nikt jej z miejsca nie ruszy.
Jest to najtańsze rozwiązanie bo pustaki są na kazdej budowie.

;) ;) ;)

I na co poniektórych forach ;)

k-mart - Pon 06 Sie, 2007

eM, wyjezdzasz gdzies?
Czy nie prosciej i najbezbiepczniej bylo by postawic fure u jakiegos kolegi ktory ma troche miejsca?

k-mart napisał/a:
Czy nie prosciej i najbezbiepczniej bylo by postawic fure u jakiegos kolegi ktory ma troche miejsca?

Tego Em sie chyba obawia najbardziej :D

M - Pon 06 Sie, 2007

Zle napisalem, po prostu mieszkam teraz w bloku w innej dzielnicy gdzie jest dostepny tylko taki parking :) Codziennie autem jeżdzę :)
dzik - Pon 06 Sie, 2007

nie ma sensu taka blokada jesli zakladamy ze silnika nie odpala i beda holowac

kazdy zlodziej wsiadzie to samochodu w 2s, wcisnie sprzeglo i mozna ciagnac

M - Pon 06 Sie, 2007

dzik napisał/a:
nie ma sensu taka blokada jesli zakladamy ze silnika nie odpala i beda holowac

kazdy zlodziej wsiadzie to samochodu w 2s, wcisnie sprzeglo i mozna ciagnac

Racja. Ale zawsze to trudniej :)

Anonymous - Pon 06 Sie, 2007

jak jest elektronicznie zabezpieczony to winno wystarczyc, jak juz wiadomo własne patenty sa najlepsze, kazda blokade, kierownicy, skrzyni biegów etc mozna zdjac w 5sekund, ale oczywiscie bedziesz sie czuł lepiej,ze masz :)

proponuje kupic do kieroniczy jak nie masz AIR BAGu taka przejscówke ze naciszkasz przycisk i zabierasz kierownice ze soba do domu - Pati na jdm'ie ma taki gadzet - POLECAM - bez przejscówki nie załozysz kierownicy :D

M - Pon 06 Sie, 2007

Marcel 08 napisał/a:
jak jest elektronicznie zabezpieczony to winno wystarczyc, jak juz wiadomo własne patenty sa najlepsze, kazda blokade, kierownicy, skrzyni biegów etc mozna zdjac w 5sekund, ale oczywiscie bedziesz sie czuł lepiej,ze masz :)

proponuje kupic do kieroniczy jak nie masz AIR BAGu taka przejscówke ze naciszkasz przycisk i zabierasz kierownice ze soba do domu - Pati na jdm'ie ma taki gadzet - POLECAM - bez przejscówki nie załozysz kierownicy :D

Dobry pomysl :)

Będziesz sie czul jak Robert Kubica ;)
Anonymous - Pon 06 Sie, 2007

to jest naprawde dobry patent wg mnie :P
KonradMK - Pon 06 Sie, 2007

jak w TAXI* :D

* taki film ;)

M - Pon 06 Sie, 2007

Dziękuję wszystkim za help :)
Anonymous - Nie 07 Gru, 2008

może ktoś sobie ztjunuje kierownice więc odkopuje http://moto.allegro.pl/it...rownicy_f1.html