Techniczne - poliuretany jak montowac
wasq - Wto 11 Lis, 2008 Temat postu: poliuretany jak montowac witam
wczoraj przytszly otot takie gumeczki
jak to cholerstwo zamonotwac ??? oczywiscie na drazek stabilizatora to wiem jak
nie wiem jak na wahacze ktora strone do czego wahacze takie same jak w r19 clio clio 16v megane clio II
dzieki za info chce zrobic sam zeby bylo dobrze a dam mechaniorowi chust wie czy bedzie wiedzial jak to po co ryzykowac
saxorulez - Wto 11 Lis, 2008
powinien do tego być żel, krem, wazelina ktora smaruje sie tuleje metalowa przed wcisnieciem jej w gume. W ten sposób unikniesz skrzypienia
wasq - Wto 11 Lis, 2008
oki juz mam info jak od klubowicza z forum r5
Mario-S napisał/a: |
poliuretany zakładaj w wahacze od wewnątrz.spłaszczenie powinno ułożyć się pod górną krawędz (wywinięcie blachy),kołnierze tulei zrobią Ci rozstaw w gniazda kołyski gdy je max dociśniesz żeby przylegały do wahacza,potem tylko wciśnij tulejki stalowe (lekko je posmaruj )to łatwiej się wślizną do wnętrza żółtych gum |
ps dzieki za info o smarowidle rozumiem ze smarowidlo tak jak powyzej na tuleje metalowae tak ??
saxorulez - Wto 11 Lis, 2008
tak, ale dla pewności mażnij też lekko po zółtej gumie, widzę że powierzchnia w twoich gumach jest gładka co przyśpiesza "wysmarowanie" się smarowidła i skrzypienie. Dlatego warto zadbać o to aby smarowidło było dobrze rozprowadzone co uchroni ciebie przed skrzypieniem
wasq - Wto 11 Lis, 2008
jak sie poliuretany zuzyja to nastepne wale jzu unibale akurat moze uzbieram hajs do tego czasu
GeKo - Wto 11 Lis, 2008
wasq: Czy tuleje stalowe w gumki nie w wahaczu tylko sama tulejka w gumkę wchodzą luźno? czy z jakimś oporem. Prośba jeśli mógłbyś mi zmierzyć otwór w gumce. Bo mam takie powerflexy ale mam wrażenie że już są kaput.
wasq - Wto 11 Lis, 2008
GeKo napisał/a: | wasq: Czy tuleje stalowe w gumki nie w wahaczu tylko sama tulejka w gumkę wchodzą luźno? czy z jakimś oporem. Prośba jeśli mógłbyś mi zmierzyć otwór w gumce. Bo mam takie powerflexy ale mam wrażenie że już są kaput. |
witam ale te co ja mam sa do renault 5 wiec raczej moj wymiar nie pomoze
a tulejka stalowa jak ja na suchow chialem wepchnac to z delikatnym oporem ale da sie ja wepchnac gorzej z wyjeciem
jutro pomierze ta stalowa tulejke
ps. dopiero teraz zajarzylem co przeczytalem
Anonymous - Śro 12 Lis, 2008
nawet tez żel czy klej nie pomagaja .... i tak te gumki zaczynaja skrzypiec po jakims czasie .... bardzo wazne zeby jednak uzyć sporo smaru, bo niestety te gumeczki maja tendencje do twardnienia i juz spotkalismy sie ze po 1,5 roku uzytkowania najnormalniej w świecie sie wytarły w górnym wahaczu i pojawił się luz.
nox - Śro 12 Lis, 2008
a czy nie power flex dawał dożywotnią gwarancje na swoje produkty ??
GeKo - Śro 12 Lis, 2008
wasq napisał/a: | GeKo napisał/a: | wasq: Czy tuleje stalowe w gumki nie w wahaczu tylko sama tulejka w gumkę wchodzą luźno? czy z jakimś oporem. Prośba jeśli mógłbyś mi zmierzyć otwór w gumce. Bo mam takie powerflexy ale mam wrażenie że już są kaput. |
a tulejka stalowa jak ja na suchow chialem wepchnac to z delikatnym oporem ale da sie ja wepchnac gorzej z wyjeciem
ps. dopiero teraz zajarzylem co przeczytalem |
Mnie chodzi tylko o wymiar wewnętrzny tej gumowej,
Na oko wyglądają te tuleje tak samo jak do Clio II. Mnie zostały z poprzedniego Clio te tuleje i zastanawiam się czy je wkładać. ( u mnie ta tulejka w samą gumę jak nie jest w wahaczu wchodzi dosyc luźno.
Anonymous - Śro 12 Lis, 2008
nox napisał/a: | a czy nie power flex dawał dożywotnią gwarancje na swoje produkty ?? |
podbno tak, niestety w CRXie sie wytarły w górym wahaczu z przodu (i teraz nie wiadomo czy zle zostały zamontowane czy jak... w kazdym badź razie sie "wytarły")
Greg - Śro 12 Lis, 2008
Pouliretan i tak najpewniej będzie skrzypiał za jakis czas.
wasq - Czw 13 Lis, 2008
GeKo napisał/a: | wasq napisał/a: | GeKo napisał/a: | wasq: Czy tuleje stalowe w gumki nie w wahaczu tylko sama tulejka w gumkę wchodzą luźno? czy z jakimś oporem. Prośba jeśli mógłbyś mi zmierzyć otwór w gumce. Bo mam takie powerflexy ale mam wrażenie że już są kaput. |
ps. dopiero teraz zajarzylem co przeczytalem |
Mnie chodzi tylko o wymiar wewnętrzny tej gumowej,
Na oko wyglądają te tuleje tak samo jak do Clio II. Mnie zostały z poprzedniego Clio te tuleje i zastanawiam się czy je wkładać. ( u mnie ta tulejka w samą gumę jak nie jest w wahaczu wchodzi dosyc luźno. |
witam tulejak metalowa po zewnetrznej ma 19mm
guma plus minus 18,5mm
pozdrawiam
dzieki wszystkim za info jzu wcisniete do wahacza
|
|
|