nox - Pon 27 Kwi, 2009 Temat postu: Tire BattleŻóóóóóóóóóółw
MAm proźbę o porade
mam do porównania 3 opony
rozmiar opon to 225/40/18
Auto RWD ok 200 PS Jazda 90% ulica i może raz w roku wypad na jakas pojeżdzawke na torze.
Czyli wychodzimy z założenia że opona ma być przede wszystkim na odzień w związku z tym poza parametrami trakcyjnymi również liczą się takie sprawy jak głośność opony oraz to jak szybko sie będzie zużywać .
Yokohama Parada Space II, Toyo T1-r, Toyo Proxes 4
Jim ty jeżdzisz w 18' na toyo T1r jakie doświadczenia w codziennej jeździe jak oceniasz tą opone na niskim profilu ??
toyo proxes 4 to jakaś w miarę świeża opona ?? bieżnik typowo deszczowy ale czy na suchym też daje rade ??
Yokohama parada
Toyo proxes 4
Toyo proxes T1-r
martin.h - Pon 27 Kwi, 2009 Jeśli chodzi o Toyo T1R, to kolega miał ją w GT'ku i nie był zachwycony. Ja bym proponował Potenze RE070, dobra na suchym i mokrym.CHRZANEK - Pon 27 Kwi, 2009 IMO Parada zbyt hardkorowa na codzień...
Brałbym T1R - we wszystkim jest średnia ale przynajmniej nadaje sie na codzień.
Co do trwałości opon - szczególnie przy 200KM RWD to niestety nie ma reguły nox - Pon 27 Kwi, 2009
martin.h napisał/a:
Potenze RE070
w gre wchodzą tylko i wyłącznie opony wymienione.GeKo - Pon 27 Kwi, 2009 Ja się mogę wypowiedzieć o Proxes 4, na mokrym wg mnie kicha. O pozostałych nic nie wiem. o Paradzie wszyscy mówią ze super na suchym, ale na mokrym to juz bardzo Eaaaasy trzeba.Anonymous - Pon 27 Kwi, 2009 t1r sa dosc oleiste na poczatku potem ladnie kleja.Milo mnie zaskoczyly w bilgoraju pod kazdym wzgledem. Dla mnie maja jedna wade ktora jest ich zaleta -> maja miekkie scianki. Dla mnie jest za miekko, ciagle, mimo delikatnego naciagu i 205/35. ale dzieki temu ze maja miekkie scianki mozna je bylo naciagnac, naciagaja sie dosc ladnie.GOKART - Pon 27 Kwi, 2009
JIMEK napisał/a:
t1r sa dosc oleiste na poczatku potem ladnie kleja.Milo mnie zaskoczyly w bilgoraju pod kazdym wzgledem. Dla mnie maja jedna wade ktora jest ich zaleta -> maja miekkie scianki. Dla mnie jest za miekko, ciagle, mimo delikatnego naciagu i 205/35. ale dzieki temu ze maja miekkie scianki mozna je bylo naciagnac, naciagaja sie dosc ladnie.
205 / 35 nie ma pomyłki ? Przecież gumka do włosów jest grubsza niż wysokość takiej oponynox - Pon 27 Kwi, 2009 Jim możesz coś powiedziec na temat zużycia ?? głośności
Miękość ścianek jest dużym problemem mocno się kładzie w zakręcie ??
Przy takim profilu nie boisz się jakiś mocniejszych dobić ??Anonymous - Pon 27 Kwi, 2009 no ziom no nie ma pomylki.. jest jeszcze szersza felga jak chcesz dojsc Anonymous - Pon 27 Kwi, 2009 no moja powinna byc twarda jak k-mart. przez naciag i profil. a jest normalna, powiedzialbym komfortowa Jak na poczatku napompowalem duzo to w ogole strasznie sie kladl. tzn tak jakbym jechal srodkiem opony mimo ze niebylo az tyle powietrza. teraz jest ok. Na bilgoraju sie milo zaskoczylem trzymaniem, kladzeniem i wytrzymaloscia. Nie upalalem duzo ale nie zauwazylem w ogole zuzycia. Po roku sa w zasadzie w zajebistym stanie. Glosnosc chyba normalna, nie wiem.. NIE SLYSZE
czy bym wybral ja na codzien w innym wyzszym rozmiarze to nie wiem chyba nie ale ja jestem pojebany, mi sie scianki podobaly w runflatach Udalo mi sie idealnie trafic bo do cruisingu miejskiego sa idealne. jestem w szoku na koleinach, nie wiem czy to ich zasluga ale zachowuja sie 1000 razy lepiej niz seryjny rozmiar w zimowce.nox - Pon 27 Kwi, 2009 Hmm
Macie jakies testy jak wypada Parada na mokrym .
Dżon ty za nim nie zabiłeś swoich to miałeś okazje na mokrym nimi pojeździć ??Bart - Pon 27 Kwi, 2009 Dżon na paradach po górach w śniegu jeździł Młody Papież - Pon 27 Kwi, 2009 ja na paradach wszystkie oblodzone zaśnieżone przełęcze pokonałem, to fakt... na salmopol tylko spękałem...
wg mnie nie ma co porównywać 195/50/15 do jakiejkolwiek 18stki...
wiadomo jak jest... świeża... ciasna... na wszystko chętna...
yyY! się znaczy! to będzie całkiem inna opona!Jacek - Wto 28 Kwi, 2009 a dżon to ostatnio i bez gumy jechał r26rulez - Wto 28 Kwi, 2009
martin.h napisał/a:
Ja bym proponował Potenze RE070, dobra na suchym i mokrym.