To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - dystanse w 106

pit - Czw 14 Sty, 2010
Temat postu: dystanse w 106
Spotkałem się już z dwoma opiniami że lepiej tylko na tył. Ze niby z przodu jeszcze bardziej wyjeżdza na zakręcie na twardym zawiasie.
Tył niby węższy , więc...?

pit - Czw 14 Sty, 2010

yyy
coś nie tak?

kaco_d - Czw 14 Sty, 2010

ja w starym saxo mialem przod 18mm albo 20mm a tyl 25mm zalozona 14" i powiem tak...w obecnym saxofonie nie mam wogole dystansu i jest o niebo lepiej w zakretach niz w tamtym, wplyw na to mialy na bank one. Trzymal sie fajnie ale jak juz dupa uleciala to ciezko bylo go wyprowadzic no chyba ze mialem za wolne rece :rotfl: hehe
bez dystansu jest zupelnie inaczej.

ŁukaszS3 - Czw 14 Sty, 2010

kaco_d napisał/a:
ja w starym saxo mialem przod 18mm albo 20mm a tyl 25mm zalozona 14" i powiem tak...w obecnym saxofonie nie mam wogole dystansu i jest o niebo lepiej w zakretach niz w tamtym, wplyw na to mialy na bank one. Trzymal sie fajnie ale jak juz dupa uleciala to ciezko bylo go wyprowadzic no chyba ze mialem za wolne rece :rotfl: hehe
bez dystansu jest zupelnie inaczej.

Wpływ miało to że tył stał szerzej od przodu. Ja miałem przód tył po 25 mm ale ET felgi 42 i było wszystko ok.

Na pewno nie zakładaj tylko na tył. No i przyzwyczaj się do większego promienia skrętu :)

Przem_106 - Czw 14 Sty, 2010

Własnie upalałem z dystansami 17mm tylko z tyłu. Auto znacznie trudniej wrzucic w zakret np z lewej.
Stało sie bardziej podsterowne, ale powodem są tez pewnie zbyt mocne klocki na przedzie.
W weekend wrzuce zwykłe klocki na przod i zdejme dystanse z tyłu. Sprobujemy wyczuc roznice.

pit - Pią 15 Sty, 2010

Poinformuj proszę o róznicy.
Jaco - Pią 15 Sty, 2010

ŁukaszS3 napisał/a:
No i przyzwyczaj się do większego promienia skrętu :)

to może być jeszcze większy? ^_^ w saxo/106 i tak z tym kiepsko...

martin.h - Pią 15 Sty, 2010

Jaco napisał/a:
ŁukaszS3 napisał/a:
No i przyzwyczaj się do większego promienia skrętu :)

to może być jeszcze większy? ^_^ w saxo/106 i tak z tym kiepsko...

Dobrze, że teraz jest zima to na łapie można zawrócić ;D

kaco_d - Pon 29 Mar, 2010

potrzebuję pomocy w doborze dystansów/szpilek lub śrub do saxo
co lepiej, jaka optymalna szerokość dystansu i jakie szpilki...
są na alledrogo 15mm z otworem centralnym 65,1 np.
jakby ktoś miał na sprzedaż to chętnie przygarnę.

ŁukaszS3 - Pon 29 Mar, 2010

Panie Kacomirze wszystko zależy od ET felgi. W przypadku Twoich felg letnich dystans jest zupełnie zbędny moim zdaniem.

AMEN!

kaco_d - Pon 29 Mar, 2010

ale to nie dla mnie drogi Ukoszu:D wiesz...kto męczy mnie o dystanse i nie da sobie wybić ich z głowy
k-mart - Pon 29 Mar, 2010

dlaczego martin.h nie bierze udzialu w tym temacie?