auto: sej
silnik:: 1.1
moc: 40kwkm Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Skąd: z Gdańska
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 dystanse w 106
Spotkałem się już z dwoma opiniami że lepiej tylko na tył. Ze niby z przodu jeszcze bardziej wyjeżdza na zakręcie na twardym zawiasie.
Tył niby węższy , więc...?
_________________ W trosce o najlepszą jakość naszych usług informujemy że nad rozwiązaniem pańskiego problemu pracują nasi najlepsi specjaliści..
ja w starym saxo mialem przod 18mm albo 20mm a tyl 25mm zalozona 14" i powiem tak...w obecnym saxofonie nie mam wogole dystansu i jest o niebo lepiej w zakretach niz w tamtym, wplyw na to mialy na bank one. Trzymal sie fajnie ale jak juz dupa uleciala to ciezko bylo go wyprowadzic no chyba ze mialem za wolne rece hehe
bez dystansu jest zupelnie inaczej.
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010
kaco_d napisał/a:
ja w starym saxo mialem przod 18mm albo 20mm a tyl 25mm zalozona 14" i powiem tak...w obecnym saxofonie nie mam wogole dystansu i jest o niebo lepiej w zakretach niz w tamtym, wplyw na to mialy na bank one. Trzymal sie fajnie ale jak juz dupa uleciala to ciezko bylo go wyprowadzic no chyba ze mialem za wolne rece hehe
bez dystansu jest zupelnie inaczej.
Wpływ miało to że tył stał szerzej od przodu. Ja miałem przód tył po 25 mm ale ET felgi 42 i było wszystko ok.
Na pewno nie zakładaj tylko na tył. No i przyzwyczaj się do większego promienia skrętu
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM
Własnie upalałem z dystansami 17mm tylko z tyłu. Auto znacznie trudniej wrzucic w zakret np z lewej.
Stało sie bardziej podsterowne, ale powodem są tez pewnie zbyt mocne klocki na przedzie.
W weekend wrzuce zwykłe klocki na przod i zdejme dystanse z tyłu. Sprobujemy wyczuc roznice.
potrzebuję pomocy w doborze dystansów/szpilek lub śrub do saxo
co lepiej, jaka optymalna szerokość dystansu i jakie szpilki...
są na alledrogo 15mm z otworem centralnym 65,1 np.
jakby ktoś miał na sprzedaż to chętnie przygarnę.
ŁukaszS3 Mam wykształcenie jak prezydent mistrz jebaka
auto: EVO V
silnik:: 4G63
moc: 334km Pomógł: 16 razy Dołączył: 20 Lut 2009 Skąd: Ustroń
Wysłany: Pon 29 Mar, 2010
Panie Kacomirze wszystko zależy od ET felgi. W przypadku Twoich felg letnich dystans jest zupełnie zbędny moim zdaniem.
AMEN!
_________________ "Najważniejsze to ecu ktore leje paliwo i wali iskrą a nie zastanawia się czy misiom na biegunie nie bedzie za ciepło " by eM