To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - większe hamulce do saxo

MTW - Wto 19 Paź, 2010
Temat postu: większe hamulce do saxo
Witam
zastanawiam się nad założeniem zacisków Brembo 4-tłoczkowych z 406 coupe i mam teraz pytanie czy orientujecie się jakiej tam wielkości są tarcze jak dobrze doczytałem to 260mm i drugie pytanie jaka minimalna felga wejdzie na taki zacisk

iQ - Wto 19 Paź, 2010

W temacie o hamulcach masz duzo info, miedzy innymi o zaciskach brembo, potrzebnych tarczachm itp. Tarcza 282mm, felga minimum 15", nie pamietam jak bylo z odsadzeniem.
Anonymous - Wto 19 Paź, 2010

bez sęsu
filomatic - Wto 19 Paź, 2010

a nawet i bez sensu :) co do tarcz 282mm to musi być fela 16 cali i faktycznie przy 1.4 nie ma to sensu.
106 - Wto 19 Paź, 2010

filomatic napisał/a:
co do tarcz 282mm to musi być fela 16 cali

bez sęsu...
mam 283mm i 15" :P

MTW - Wto 19 Paź, 2010

pytam się bo na wiosnę chce robić swapa i chce za jednym razem wrzucić wszystko, to co myślicie żeby zrobić z hamulcami
jarek-malopolska - Wto 19 Paź, 2010

Temat milon razy wałkowny i ogonie dobrze juz na forum rozpracowany ;) kazdy tu stwiedzi tak samo, zainwestuj w dobry klocek, tarcze i płyn do tego co masz, a jeśli juz chcesz zmienić to ja polecam ci za doświdczenia 266mm, a wiec cos pomiedzy seria z saxo a 4-ro tłoczkowym Brembo ;) wchodzi na to 14" i ja pięknie wypełnia (u mnie pozrywało odważniki naklejone po wewnetrznej felg :rotfl: )
misiek86electro - Wto 19 Paź, 2010

najprościej

http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=95

M - Śro 20 Paź, 2010

misiek86electro napisał/a:
najprościej

http://forum.hothatch.org/viewtopic.php?t=95

prosze bardzo jak wzorowy forumowicz
:pom:

saxorulez - Śro 20 Paź, 2010

w przypadku seryjnej opony ulicznej hamulce BREMBO w Saxo to tylko lans factor, jestem w stanie zablokować Toyo R888 za pomocą 266mm hamulca także nie ma potrzeby wkładania większego, nie odnotowuję na torze tego aby hamulce jakoś specjalnie szybko siadały, także nie wydaje mi się aby BREMBO było w stanie wygenerować wiekszą siłe hamowania bo zależy to od przyczepności opony. jeśli nie możesz zablokować kól tzn ze masz za słabe hamulce - tak uproszczając
filomatic - Śro 20 Paź, 2010

106 napisał/a:
filomatic napisał/a:
co do tarcz 282mm to musi być fela 16 cali

bez sęsu...
mam 283mm i 15" :P

EDIT: przepraszam za błąd :) 16" dopiero dla 303mm tarcz