HH.ORG na Torze - Laguna 2.0 T vs C klasa kompressor
Bad-i - Sob 02 Wrz, 2006 Temat postu: Laguna 2.0 T vs C klasa kompressorkill 10 minu temu. Jadac modlinska w strone Jablonnej zobaczylem jak C klasa gania sie z czarnym golfem IV na bardzo ladnej feldze
Niestety nie wiem jaki to model Golfa ale na Mesiu byl tylko napis kompressor. Ja ze akurat jechalem sluzbowa Laguna ktora ma znaczki od 1.8 16V to postaralem sie ustawic z Mesiem na pole position. Udalo sie to przy BP i Urzedzie Gminy.
Wylaczylem ASP (a widzialem ze kierownik mesia patrzyl na znaczki i chyba liczyl na latwa wygrana). 1 bez strzalu spokojnie widze ze mes cisnie to ja tez, i tak na koniec 1 bylem moze z pol maski z przodu, ja na 2 a on jeszcze pociagnal jedynke i sie zrownal, mi juz na 2 pompuje i bardzo ale to bardzo powoli mu odjezdzam, pozniej 3 i nadal taka sama przewaga na moja korzysc. Dopiero jak zapialem 4 to zaczalem lekko odjezdzac. Niestety nei wiem czy to byl kompresor 1.8 czy 2.0 (jak sprawdzilem to 2.0 ma jakies 9,1 do setki - czyli i tak powinienem go lyknac) ale pozniej ja juz skrecalem a on pojechal prosto. Jedyna rzecz, u mnie 3 osoby w mesiu sam kierownik. Co nie zmienia faktu ze pewnie nadal mysli nad kupnem laguny 1.8 1V M - Sob 02 Wrz, 2006 Na stronie reno podaja ze 2.0t ma 9.3 do setki... jak to sie ma do
rzeczywistości?k-mart - Nie 03 Wrz, 2006 jezdzilem pare razy taka laguna 2.0T, lecz w automacie. Fajny samochod ale z osiagow bylem rozczarowany. Wydaje mi sie ze A4 1.8T 150KM lata lepiej, silnik ciut agresywniejszy.Bad-i - Nie 03 Wrz, 2006
eM napisał/a:
Na stronie reno podaja ze 2.0t ma 9.3 do setki... jak to sie ma do
rzeczywistości?
hmm z tego co pamietam to na stronie podawali ze taka laguna ma 8,6 - zreszta w porownaniu to innych naszych sluzbowek czyli 3.0 V6 ktore katalogowo maja 8,3 wypada bardzo podobnie.
Jezeli chodzi o osiagi to bardzo podoba mi sie tak laguna w trasie, 4 i 5 bieg zabijaja
Natomiast na miasto jest kilka rzeczy ktore bym wymienil, przedewszystkim gorszy niz w clio tyl w dohamowywaniu - lata jak nie powiem co. I ten nieszczesny gaz bez linki ktory nie pozwala szybko ale rowno jechac, ty dodajesz gazu pozniej zmieniasz bieg a tu obroty ida w gore i spadaja = nie wiadomo o co chodzi.strick - Pon 04 Wrz, 2006 Mój ojciec jeździ E-klassa 2,0 kompressor 186 KM. Katalogowo ma 9,1 od 100, ale licznikowe 100 osiąga w 8,8! Jak na 2,0, kombi z automatem jeździ sie tym fajnie!Bad-i - Pon 04 Wrz, 2006
strick napisał/a:
Mój ojciec jeździ E-klassa 2,0 kompressor 186 KM. Katalogowo ma 9,1 od 100, ale licznikowe 100 osiąga w 8,8! Jak na 2,0, kombi z automatem jeździ sie tym fajnie!
a to byla C klasa i bardzo fajnie jechala. Ciekawi mnie tylko jakby tak dalej poszlo do 5 i 6kiM - Pon 04 Wrz, 2006 No własnie ostatnio goniłem takiego merca.. myślałem ze to lepiej gania.
Ale waga robi swoje...Bad-i - Pon 04 Wrz, 2006 przyznam szczerze ze sie nie zastanawialem bo sluzbowa laga mozna kazdego gonic, ale myslalem ze mesiu mnie zje. Natomiast 406 coupe myslalem ze mnie zniszczy a tutaj tez dupa.
Ale niestety 110.000 km przebiegu i turbo zostalo wymienione. Szkoda ze nie moglem tego zrobic w innym serwisie niz ASO :562:Michał - Pon 04 Wrz, 2006 sie lata łużbówką co bad-i ??Bad-i - Wto 05 Wrz, 2006
Michał napisał/a:
sie lata łużbówką co bad-i ??
no coz mam odpowiedziec Michał - Wto 05 Wrz, 2006 hehehe, dokladnie
Osatnio jechałem do kraka i sie z taką lagą ciełem ( tak to sie pisze? ) Złapały nas swiatła na trasie i dawaj ogien Jedynka, dwójka moja, ale trojka to juz spokojne wyprzedzenie saxolota.
Silnik
pojemność skokowa (cm3) 1998
ilość cylindrów 4
ilość zaworów 16
moc maksymalna kW CEE 150
prędkość obrotowa mocy maks. (obr/min) 5000
maksymalny moment obrotowy Nm (m.kg) 300 (30,6)
prędkość obrotowa maks. momentu obrotowego (obr/min) 3750
typ wtrysku paliwa wielopunktowy
rodzaj paliwa benzyna
Układ napędowy
rodzaj napędu przedni
Skrzynia biegów
ilość biegów 6
Osiągi
prędkość maksymalna (km/h) 235
0-100 km/h (s) 7,2
Jak na sedana rodzinnego, do tego renuar , 7.2 to bardzo dobry wynik.Bad-i - Wto 05 Wrz, 2006 powiem tylko tyle to sa chyba dane ten laguny GT bo zwykla 2.0 T ma katalogowo chyba 8,4 do setki. Nie zmienia to faktu ze bardzo fajne auto sluzbowe
edit:
2.0 T 170 KM ma 8,6 do setki i 220 km/h max
te dane ktore ty podales to Laguna GTMichał - Wto 05 Wrz, 2006 tak tak, laga gt. Czyli 2.0t sa dwie wersje ?Bad-i - Wto 05 Wrz, 2006
Michał napisał/a:
tak tak, laga gt. Czyli 2.0t sa dwie wersje ?
tak 170 Km i 200 KMAnonymous - Wto 05 Wrz, 2006 ostanio jechalem z bratem i stala przed nami lagunka na swiatlach, kolo wcisnal ja tez i jakos nie mogla mi odejsc za mocno potem ja mijalem i 2.0t na znaczku,,
slabo to jezdzi a ma w koncu 170 koni w turbo heheheheh