Mieliście kiedyś sytuację, że chcieliście zgasić samochód i nie mogliście, bo się kluczyk w stacyjce zablokował...? Anonymous - Pią 21 Lis, 2008 i ani rusz w jedną i drugą stronę..?saxorulez - Pią 21 Lis, 2008 Michał miał...Anonymous - Pią 21 Lis, 2008 w końcu udusiłem na dwójce, z dużym oporem wyciągnąłem kluczyki, a wszystkie kontrolki się palą, ta z kluczykiem mruga, nie odpala, tylko na zapych, wspomaganie i ogrzewaie raz jest raz nie ma, zależy jak się kluczykiem poruszy... KonradMK - Pią 21 Lis, 2008 a nie upierniczyłeś tego dynksa który odbija po odpaleniu silnika i powoduje że kluczyk wraca w pozycję II (czy też III nie pamiętam)?M - Sob 22 Lis, 2008 MI sie kluczyk zablokował w bulgarii ale tylko dlatego ze byl przez slusarza niedorobiony.
A nie caly samochod kubas - Sob 22 Lis, 2008 o ja ostrooooooooooooooooooooo nie ma to jak miec francuza Anonymous - Sob 22 Lis, 2008 no to wam opowiem historię z dnia dzisiejszego
Bo jak się ma francuza to tak już bywa
Odpał na pych i jazda na wymianę kostki w stacyjce, połowie drogi jadąc 90 na 4 głośny trzask i zaczynam zostawiać za sobą niewyobrażalne chmury dymu.. Zatrzymałem się, otwieram maskę nic, patrze pod spód, ze skrzyni tryska olej na wszystkie strony, a do warsztatu dobre 20 km. Ale co dziwne skrzynia chodzi bez zarzutów na każdym biegu.
Dokulałem się do warsztatu więc do sedna:
Diagnoza: pęknięty wałek małych koronek mechanizm różnicowego, widoczny przez otwór wielkości orzecha, który spowodował ów pęknięty wałek w obudowie sprzęgła...
Skrzynie zakupiłem we frans auto...
Jeszcze jest na gwarancji, więc odsyłam na ich koszt, ale kto mi zapłaci za zniszczoną obudowę sprzęgła..???!!! I dlaczego wogóle tak się stało...??!!!Młody Papież - Sob 22 Lis, 2008 ...bo to francuz jest... Anonymous - Sob 22 Lis, 2008 Mój kuzyn miał kiedyś 206 1.4 i coś bardzo podobnego mu się zrobiło tylko, że tam poszło jakieś łożysko, jak schodził z obrotów to coś hałasowało.CHRZANEK - Sob 22 Lis, 2008
Mr Lucky 13 napisał/a:
Mieliście kiedyś sytuację, że chcieliście zgasić samochód i nie mogliście, bo się kluczyk w stacyjce zablokował...?
Nie...
ale mam chyba cała stacyjke z kluczykiem do z mojego ex saxo.
Zainteresowany ??
Mr Lucky 13 napisał/a:
Diagnoza: pęknięty wałek małych koronek mechanizm różnicowego, widoczny przez otwór wielkości orzecha, który spowodował ów pęknięty wałek w obudowie sprzęgła...
No to jesteś w dupie kochaneńki
Mr Lucky 13 napisał/a:
Odpał na pych i jazda
Zalecam nie odpalać na pych jezeli pasek rozrzadu nie był dawno wymieniany.
Dlaczego ??
No lepiej żebyś nie musiał sprawdzać dlaczego
To francuz jest ...Anonymous - Nie 23 Lis, 2008 kompletny rozrząd wymieniałem jakieś 2-3 miechy temu. Póki co to najważniejsza jest sprawa tej skrzyni, którą kupiłem u nich. O stacyjkę już nawet nie pytałem, bo miałem większe zbicie , ale dzięki jak coś to zgłoszę się do Ciebie.
Mam nadzieje, że kolesie we frans auto nie będą robić żadnych problemów...wasq - Nie 23 Lis, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Mr Lucky 13 napisał/a:
Odpał na pych i jazda
Zalecam nie odpalać na pych jezeli pasek rozrzadu nie był dawno wymieniany.
Dlaczego ??
No lepiej żebyś nie musiał sprawdzać dlaczego
To francuz jest ...
ehehhe potwierdzam ja w r19 sprawdzilem dlaczego
rozrzad przeskoczyl naszczescie tylko o 1-2 zabki i nic nie zrobil ale auto bylo juz unierochomione Anonymous - Pią 28 Lis, 2008 Hej. CD historii
Skrzynia dotarła wczoraj do fransa i mają ją dzisiaj naprawiać.
Jednakże w między czasie skontaktował się ze mną mój magik. Wysnuł przypuszczenie iż uszkodzenie mechanizmu zostało spowodowane zamontowaniem niewłaściwej skrzyni, przy wyjmowaniu okazało się, że z prawej strony półoś jest jakby ciut za długa - co sądzicie o takiej sytuacji...?kubas - Pią 28 Lis, 2008 ze niby co skrzynie sa takie same nie ma opcji... najwyzej masz zla poloske a nie skrzynie...