To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?

Anonymous - Pią 21 Lis, 2008

Witam onownie, trochę odświeżę temat dzisiejszą przygodą ;)

Mieliście kiedyś sytuację, że chcieliście zgasić samochód i nie mogliście, bo się kluczyk w stacyjce zablokował...? :P

i ani rusz w jedną i drugą stronę..?
saxorulez - Pią 21 Lis, 2008

Michał miał...

w końcu udusiłem na dwójce, z dużym oporem wyciągnąłem kluczyki, a wszystkie kontrolki się palą, ta z kluczykiem mruga, nie odpala, tylko na zapych, wspomaganie i ogrzewaie raz jest raz nie ma, zależy jak się kluczykiem poruszy... o_O o_O
KonradMK - Pią 21 Lis, 2008

a nie upierniczyłeś tego dynksa który odbija po odpaleniu silnika i powoduje że kluczyk wraca w pozycję II (czy też III nie pamiętam)?
M - Sob 22 Lis, 2008

MI sie kluczyk zablokował w bulgarii ale tylko dlatego ze byl przez slusarza niedorobiony.
A nie caly samochod :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

kubas - Sob 22 Lis, 2008

o ja ostrooooooooooooooooooooo nie ma to jak miec francuza :rotfl:
Anonymous - Sob 22 Lis, 2008

no to wam opowiem historię z dnia dzisiejszego :)

Bo jak się ma francuza to tak już bywa :P

Odpał na pych i jazda na wymianę kostki w stacyjce, połowie drogi jadąc 90 na 4 głośny trzask i zaczynam zostawiać za sobą niewyobrażalne chmury dymu.. Zatrzymałem się, otwieram maskę nic, patrze pod spód, ze skrzyni tryska olej na wszystkie strony, a do warsztatu dobre 20 km. Ale co dziwne skrzynia chodzi bez zarzutów na każdym biegu.

Dokulałem się do warsztatu więc do sedna:
Diagnoza: pęknięty wałek małych koronek mechanizm różnicowego, widoczny przez otwór wielkości orzecha, który spowodował ów pęknięty wałek w obudowie sprzęgła...

Skrzynie zakupiłem we frans auto...
Jeszcze jest na gwarancji, więc odsyłam na ich koszt, ale kto mi zapłaci za zniszczoną obudowę sprzęgła..???!!! I dlaczego wogóle tak się stało...??!!!

Młody Papież - Sob 22 Lis, 2008

...bo to francuz jest... ;-)
Anonymous - Sob 22 Lis, 2008

Mój kuzyn miał kiedyś 206 1.4 i coś bardzo podobnego mu się zrobiło tylko, że tam poszło jakieś łożysko, jak schodził z obrotów to coś hałasowało.
CHRZANEK - Sob 22 Lis, 2008

Mr Lucky 13 napisał/a:
Mieliście kiedyś sytuację, że chcieliście zgasić samochód i nie mogliście, bo się kluczyk w stacyjce zablokował...? :P

Nie...
ale mam chyba cała stacyjke z kluczykiem do z mojego ex saxo.
Zainteresowany ??

Mr Lucky 13 napisał/a:
Diagnoza: pęknięty wałek małych koronek mechanizm różnicowego, widoczny przez otwór wielkości orzecha, który spowodował ów pęknięty wałek w obudowie sprzęgła...

No to jesteś w dupie kochaneńki :( :( :(

Mr Lucky 13 napisał/a:
Odpał na pych i jazda

Zalecam nie odpalać na pych jezeli pasek rozrzadu nie był dawno wymieniany.
Dlaczego ??
No lepiej żebyś nie musiał sprawdzać dlaczego :D :D :D

To francuz jest ...

Anonymous - Nie 23 Lis, 2008

kompletny rozrząd wymieniałem jakieś 2-3 miechy temu. Póki co to najważniejsza jest sprawa tej skrzyni, którą kupiłem u nich. O stacyjkę już nawet nie pytałem, bo miałem większe zbicie :/ , ale dzięki jak coś to zgłoszę się do Ciebie.

Mam nadzieje, że kolesie we frans auto nie będą robić żadnych problemów...

wasq - Nie 23 Lis, 2008

CHRZANEK napisał/a:

Mr Lucky 13 napisał/a:
Odpał na pych i jazda

Zalecam nie odpalać na pych jezeli pasek rozrzadu nie był dawno wymieniany.
Dlaczego ??
No lepiej żebyś nie musiał sprawdzać dlaczego :D :D :D

To francuz jest ...

ehehhe potwierdzam ja w r19 sprawdzilem dlaczego :P

rozrzad przeskoczyl naszczescie tylko o 1-2 zabki i nic nie zrobil ale auto bylo juz unierochomione :(

Anonymous - Pią 28 Lis, 2008

Hej. CD historii ;)

Skrzynia dotarła wczoraj do fransa i mają ją dzisiaj naprawiać.

Jednakże w między czasie skontaktował się ze mną mój magik. Wysnuł przypuszczenie iż uszkodzenie mechanizmu zostało spowodowane zamontowaniem niewłaściwej skrzyni, przy wyjmowaniu okazało się, że z prawej strony półoś jest jakby ciut za długa - co sądzicie o takiej sytuacji...?

kubas - Pią 28 Lis, 2008

ze niby co skrzynie sa takie same nie ma opcji... najwyzej masz zla poloske a nie skrzynie...