MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?
Przem_106 - Nie 05 Sty, 2014 Kubica, to człowiek ze świata, Kajto, to człowiek tylko z MP. Szkoda, że nie jadą całego cyklu razem, ale i tak uważam, że przy takich samych autach, tylu samo testach itp., Kajto trzymał by temp Roberta.Marek23 - Nie 05 Sty, 2014 Ciężko porównać ich tempo teraz, choć na asfalcie chyba raczej Kajto nie miałby szans. Ale jeśli chodzi o potencjał by zostać mistrzem świata to Kajto go nie ma/jest już za późno. Kubica ma wszystko by zostać w przyszłości mistrzem.Loko - Nie 05 Sty, 2014 Też uważam, że Kubica vs Kajto to inna liga inny poziom i nie ma co pomiędzy nimi szukać porównania. Dwaj zupełnie inni kierowcy. Kubica jest po prosu maszyną i wygląda na to, że jedyna rzecz która go interesuje to prowadzenie i to właśnie tacy ludzie zostają mistrzami świata. To jest już taki poziom, ze liczy się kto włoży w to najwięcej pracy. Nie ma talentów, przypadkowych gości itd. każdy ma talent i predyspozycje, a liczy się kto ma na tyle samozaparcia, żeby ćwiczyć, trenować i tłuc w kółko każdy element, żeby być o ten mały ułamek lepszym od innych.GeKo - Pon 06 Sty, 2014 Dwie różne drogi do miejsca w których się znaleźli.
Kajto przechodził wszystkie etapy w maluchu i seju gnił kilka sezonów. Kubica w 1,5 sezonu wdrapał sie na TOP mając za sobą Fabrykę przez cały zeszły sezon.
I zajmuje się tylko jeżdżeniem.
Początek pokazywał że Kajto był szybszy i pewnie w takich trudnych warunkach rajdowych jeszcze byłby szybszy. Na czystym krętym asfalcie to chyba nie ma co dyskutować.
O ile w tej chwili pewnie są porównywalni, to na koniec sezonu Kubica będzie lata świetlne przed Kajtem.
Różnica nakręconych kilometrów też będzie inna.roj - Pon 06 Sty, 2014 Dla Roberta jazda to rehabilitacja, praca ale również przyjemność:
1:20 "lewy pięć szczytem zostań, lodzik"
M - Pon 06 Sty, 2014 To jest artysta jazdy Kenet - Pon 06 Sty, 2014
pablonas - Pon 06 Sty, 2014 Gruba akcja. Podobała mi się też reakcja Groszka jak się dowiedział, że chłopaki mieli kolce założone siema - Pon 06 Sty, 2014 No to już wiadomo za co przepraszał Szczepaniaka, bo z wcześniejszych relacji prasowych nie było to jasne.qbus - Pon 06 Sty, 2014 To pod czym przeleciał to duże ekrany solarne... miał mega farta.
W sumie zobaczyłem też przy okazji 5 osów... dopóki Kajtek jechał to masakrowal konkurencje, tor jazdy, punkty hamowania, szybkosc w zakrecie... nikt nie mial do Niego podejscia... to bedzie dobry sezon!GeKo - Wto 07 Sty, 2014
W pt po poludniu (bylo jakies 7-8 stopni i slonce) tego odcinka nie dalo sie przejechac, na tym spadaniu zjezdzalo sie z predkoscia 20 km/h a i tak nie dalo sie zatrzymac samochodu, 75% oesu bylo pokryte lodem siema - Wto 07 Sty, 2014
qbus napisał/a:
http://eurosport.onet.pl/...ta-kubicy/n7jtc - tutaj całość
Obejrzałem. Niewiarygodne tempo! Cisną się pod palce klawisze układające się w jedno, wszystko mówiące zdanie: S Z O K T A T O K U P Ę!anjas - Wto 07 Sty, 2014 trzeba przyznać, że kończy się rzeczywiście w szybkim tempiekamil - Wto 07 Sty, 2014 oglądając to, czułem się jak jadąc na oślep w CMR2