MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?
Kenet - Czw 16 Sty, 2014 Jaki to jest gość Gaydek - Czw 16 Sty, 2014
ruch na Lotosie Anonymous - Czw 16 Sty, 2014 w tv albo necie nie ma jakiejś transmisji?anjas - Czw 16 Sty, 2014 będzie podobno na eurosport w weekend.Bad-i - Czw 16 Sty, 2014 Wypowiedź Roberta Kubicy podczas serwisu: "Nie spodziewałem się, że będę prowadził, przed sezonem chciałem wygrać jeden odcinek w mistrzostwach, a tu mi się udało wygrać pierwszy, w którym startowałem. Trochę żałuję, że nie wzięliśmy dwóch zimówek, ale ekipa pogodowa mówiła, że nie będzie śniegu. Trochę nam pomogło to, że jechaliśmy dalej w kolejności, ale na drugiej pętli będzie bardziej równo dla wszystkich. W niektórych miejscach był z kolei lód, mimo, że nasi szpiedzy nam nic o tym nie mówili. Miałem spory moment, gdzie prawie wypadłem, ale jakoś się udało to uratować. "kamil - Czw 16 Sty, 2014 czyli niezadowolony z Kucharaanjas - Czw 16 Sty, 2014 Kuchar się kończykamil - Czw 16 Sty, 2014 i tak lód na wewnętrznym skończył Kuchara CHRZANEK - Czw 16 Sty, 2014 To jest Monte. Warunki potrafią się zmienić w ciągu kilku minut, a szpiedzy jadą chyba około 1,5h przed zawodnikami.
Nie uważam że lód sie zrobił sam, ale może naprawde warunki tak szybko sie zmieniają...krzysiek_ - Czw 16 Sty, 2014
CHRZANEK napisał/a:
Nie uważam że lód sie zrobił sam
Jemu pewnie też nie pasuje jazda RK
Podobno wieczorem po czy tam przed wiadomościami sportowymi na tvp ma być jakieś podsumowanie dnia. faldzip - Czw 16 Sty, 2014
CHRZANEK napisał/a:
To jest Monte. Warunki potrafią się zmienić w ciągu kilku minut, a szpiedzy jadą chyba około 1,5h przed zawodnikami.
Nie uważam że lód sie zrobił sam, ale może naprawde warunki tak szybko sie zmieniają...
z serwisu ponoć wyjechali 6.20, start os3 byl 9.49 a Kubica jedzie jako 10. wiec wystartowal po 10.00 - 4 godziny po tym jak musial podjąć decyzje w sprawie opon. W tym czase może przykoorwić tyle sniegu, że tylko szwedzki kolec da rade Vlodarsky - Czw 16 Sty, 2014
Gaydek napisał/a:
Podobno wieczorem po czy tam przed wiadomościami sportowymi na tvp ma być jakieś podsumowanie dnia.
Wypadki przeanalizuje dla Was Macierewicz, a taktykę działania ekip Gmoch.
Borowczyk natomiast opowie która żona jest czyja i opowie o jakimś innym rajdzie niż Was interesuje.GeKo - Czw 16 Sty, 2014 Jebło śniegiem to jebło, na uj drążyć temat Gaydek - Czw 16 Sty, 2014
Cytat:
Historia pierwszej pętli z ust RK:
"To jest Monte Carlo. Wszystko może się zdarzyć. Przejechaliśmy czysto przez dwa pierwsze odcinki. Wiedzieliśmy, że na 1 OS-ie jest śnieg i stracimy dużo czasu. Myślę jednak, że moja pozycja w kolejności przejazdów była lepsza niż pozycja Ogiera. Wyraźnie widać na pomiarach sektorowych, że na śniegu zyskiwałem, a na czystej drodze traciłem, bo było dużo błota. Tak czy inaczej miałem nadzieję, że utrzymam się na drodze. To był mój główny cel.
Szczerze mówiąc, gdy po 10 pierwszych kilometrach 1 OS-u patrzyłem na czasy sektorowe, myślałem że to strata odnosząca się do Evansa a nie najszybszego kierowcy. Ustawiliśmy auto tak, że pomiary powinny być do najszybszego, ale ja czułem, że jadę bardzo wolno, więc uznałem, że to porównanie do kierowcy, który jedzie bezpośrednio przede mną...
Trochę szkoda, że nie wzięliśmy dwóch opon zimowych. Wiedzieliśmy, że niektórzy kierowcy tak zrobili, ale prognozy nie zapowiadały śniegu, więc postanowiliśmy ich nie brać. Przez to wiele straciłem na trzecim odcinku, ale cały poranek był bardzo trudny. Niewiarygodny. W niektórych miejscach jedziesz 30 km/h i masz nadzieję, że samochód utrzyma się na drodze. Ale pogoda jest taka sama dla wszystkich.
Może na pierwszej pętli mieliśmy trochę lepsze warunki niż kierowcy przed nami, ale w miejscach, gdzie nie było śniegu, leżało dużo błota, więc też było bardzo ciężko. Warunki są niewiarygodne. Nasza ekipa obserwatorów zgłaszała, że nie ma lodu na 1 OS-ie i nagle, po 2-3 kilometrach jechaliśmy dość szybko i nagle w jednym zakręcie wszędzie był lód. Prawie wypadłem, ale na szczęście udało się utrzymać na trasie."
Gaydek - Czw 16 Sty, 2014
Cytat:
Dobór opon na drugą pętlę:
#Kubica, M-Sport, Sordo, Latvala i Mikkelsen: 4x zimowe, 2x kolce
Citroen: 4x zimowe, 2x supermiękkie
Ogier: 2x zimowe, 2x kolce, 2x supermiękkie