To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Problemy z Saxo, historia, rozbudowa...?

Anonymous - Pią 28 Lis, 2008

hmmm... jak może być zła...? Złą miałem kiedyś lewą, bo była bez pierscieni ABS..

Kazali pomierzyć półoś i przesłać im wymiary.
kubas - Pią 28 Lis, 2008

no moze byc za dluga o to chodzi ale jak dla mnie to tez nie ma nic wspolnego bo nie da sie mocniej wsadzic polosi do skrzyni zeby cos popsuc...

Ale magik powiedział, że to mogło być przyczyną uszkodzenia wałka mechanizmu różnicowego... ??
Loko - Pią 28 Lis, 2008

MAgik ma racje, już gdzieś to pisałem w tym temacie, ze są dwa rodzaje skrzyń i dwa rodzaje półosi i właśnie różnią się długościa tej częsci która wchodzi w skrzynie, oni to nazywają, ze skrzynia jest na grubych, albo cieńkich satelitach.

Kumam, jeszcze nie dzwonił z wymiarami - ciekawe jakie mam.. A jest opcja, że prawa jest taka a lewa inna...? Tzn chodzi mi dokładnie o te satelity, bo że mogą być bez pierscienia abs'u to już wiem ;) ;);)
Loko - Pią 28 Lis, 2008

Hmm, nie wiem czy da się wtedy to poskłądać i jak to działa, ale pomylić się zawsze ktoś mógł przy kupowaniu półośki ;) Pamiętam, ze jak kupowałem skrzynie, to chcieli znać wymiary tylko jednej półośki, więc może tylko z jednej strony są dwa rodzaje, nie wiem to bardziej domysły są :)

Tak dokładnie pytali o wymiary prawej półosi, więc może tak być jak mówisz.
saxorulez - Pią 28 Lis, 2008

ale z tego co wiem na większych satelitach jest tylko skrzynia z VTSa.. pozostałe modele mają na małych
106 - Pią 28 Lis, 2008

to jak to jest bo niby VTS to i s16 i rallye ... czy jednak vts ma inna? a wszystkie
inne nawet 1.6 inna?

mi jak monter skladal teraz skrzynie (sprzegla dalej leci z wloch) to tez skladal na
grubych satelitach... znajac moje szczescie to okaze sie ze nie bedzie pasowala do
moich polosi :)

No ja mam nadzieje, że moje będą pasować - teraz już magik rozmawia bezpośrednio z kolesiami od skrzyni, bo coś nie mogli się dogadać w kwestii satelit...

Moim zdaniem grube satelity oznaczają dyfer grubości 77mm, a małe 68mm. Gdy założyłem skrzynie od 106 1.1 dyfer szybko się wysypał. Teraz mam skrzynie od partnera i wszysko śmiga.
Polecam dobrać skrzynie MA z innych pugów:
http://www.detali.ru/cat/pe/pe.dll
lub citroenów:
http://service.citroen.com
:)

ale tam nie ma SAXO !!

sorki, zmęczenie po pracy dało się we znaki ;D :crazy:
Anonymous - Nie 30 Lis, 2008

Panowie, we france zaproponowali mi warunki nie do przyjęcia, czyli nowa skrzynia, ale gwarancja tylko do momentu założenia i odpalenia samochodu, więc zwracają mi kase. Więc muszę znowu rozpocząć poszukiwanie :/ Any sugestion..?