Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Pytania i odpowiedzi w zakupie/sprowadzeniu auta
bizon - Pon 23 Lis, 2009 najwyzej bedziesz mial duzo czesci zamiennych vojt3k - Pon 23 Lis, 2009 gość jest ze skawiny, ten co to sprzedaje.
mial poprzednio williamsa, ale jak sie okazalo to oczywiscie 1.8 16v.
i kolega jego mial takie saxo w tej budzie tylko niebieskie i sprzedal za 8....
Facet kolo 30-40...
no i podobno 1.8 16v clio ma słabą 2.
a saxo aż się rwie
dzwonił jakiś gość podobno ze jak rozpórka jest oryginalna to placi 500zł i przyjezdza po nią baju baju TOXIC - Wto 24 Lis, 2009 Znacz wiesz ja to na wlasna prosbe tak dostalem po nerwach. Nie dość ze auto wygladało dość fatalnie (lepiej niz to twoje bo przynajmniej chlodnice były) To na fakturze było wypisane tyle uszkodzen ile tylko moglem wymyślić , a na koniec doszla jeszcze ekspertyza której nie miałem, musiałem robić na szybko i z której trzeba było co nieco wykreślić żeby postawili pieczątkę na papierach (wiec siłą rzeczy trzeba było ja poprawiać)
Na szczęście Pan kierownik urzedu z ktorym na koniec przyszlo mi rozmawiac podszedl do sprawy po ludzku i udało się z nim dojść do kompromisu. Zresztą na moje pytanie czy to chodzi o wartość zadeklarowaną auta sam powiedział ze o te 200 czy 500 pln mojego cła więcej to by im sie papierów nie opłacało robić. Wiec faktycznie musieli sie sugerować stanem auta i jego przydatnością do dalszej eksploatacji.
W tej chwili już bym wiedzial ze nie ma sensu auta robic na tak bardzo uszkodzone ale tez nie ma sensu naprawiać i dopiero clic. Najwazniejsze to miec ekspertyze od razu na wejsciu i taka w której jasno jest ze auto po naprawie bedzie nadawalo sie do użytkowania na polskich drogachbizon - Wto 24 Lis, 2009 i pomuka mu ! i mnie ! Vlodarsky - Wto 24 Lis, 2009 vojt3k,
SCALIŁEM 3 TEMATY W KTÓRYCH ZNAJDZIESZ POTRZEBNE INFORMACJE
Pisz już tutaj i nie rób bałaganu... później łatwiej kolejnym szukać zamiast zakładać kolejne zdublowane tematy.vojt3k - Wto 24 Lis, 2009 ok, myślałem ze poprzednie tematy są zamknięte i już nie istnieją.
sorrry....vojt3k - Śro 25 Lis, 2009 Gość zobowiązał się przygotować auto do rejestracji....
zobaczymy 106 - Śro 25 Lis, 2009 slyszalem.. mowil ze za 5 dni bedzie gotowe vojt3k - Śro 25 Lis, 2009 skąd ?Walle - Śro 25 Lis, 2009 pytanko :
cena auta z niemcowni + akcyza 3,6% (do 2 litrów) i co tam jeszcze dochodzi...? Opłaty przy przerejestrowaniu na polskie blachy w kraju zawsze kosztują tyle samo?Gotti - Śro 25 Lis, 2009 tak chyba będzie najprościej tłumaczyć jeśli chodzi o UE.
Gość zobowiązał się przygotować auto do rejestracji....
minelo.. magiczne 5 dni... i jak? gotowe? iQ - Pon 30 Lis, 2009
106 napisał/a:
vojt3k napisał/a:
Gość zobowiązał się przygotować auto do rejestracji....
minelo.. magiczne 5 dni... i jak? gotowe?
Tak, cena tez poszla o 1100zl w gore
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10684508vojt3k - Pon 30 Lis, 2009 jutro coś powinienem wiedzieć w temacie... Mick - Wto 01 Gru, 2009 już jest "jutro" wiadomo coś?