MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?
Miniac - Sob 07 Cze, 2014 wczoraj w pracy ktoś wspomniał o wywiadzie z Kubicą w którym on żałuje rozpoczęcia przygody z rajdami... Miałby ktoś link?Kenet - Sob 07 Cze, 2014 Zapewne chodzi o wywiad dla Autosportu - całego nie czytałem, więc kontekst może być trochę inny niż w cytowanych fragmentach, ale tu są:
Robert Kubica: „Gdyby ktoś powiedział mi, jak to się skończy, to nigdy nie startowałbym w rajdach”.
„Brakuje mi F1. Oddałbym wszystko, żeby móc wrócić do samochodu F1”.
„F1 była i wciąż jest dużą częścią mojego życia, największą częścią mojego życia. Nie jest łatwo, bo zdaniem wielu osób postrzegam F1 już tylko jako przeszłość. Znam moje ograniczenia i wiem, że w tej chwili nie mógłbym wrócić na dawny poziom. Ale mógłbym jeździć samochodem F1. Gdybyś powiedział: 'Robert, za pięć miesięcy testujesz w Barcelonie', to zacząłbym się przygotowywać i jestem pewny, że nie byłoby z tym problemów. Są jednak tory, na których miałbym ogromne trudności. Prawda jest taka, że w tej chwili nie mógłbym się ścigać na takim torze jak Monako”.
„Ludzie mówią: 'Robiłeś to [jeździłeś w rajdach, kiedy powinieneś skupiać się na F1], kiedy miałeś wypadek'. Nie zdają sobie sprawy, że jestem pierwszą osobą, która tak mówi! Gdyby ktoś mi powiedział, jak to się skończy, to nigdy nie startowałbym w rajdach. Chciałem jeździć w rajdach, bo dawały mi coś ekstra. Czołowi kierowcy F1 są mniej więcej na tym samym poziomie, więc szukałem czegoś, co dałoby mi przewagę”.
„Wiem, że Felipe powiedział, że nie powinienem teraz jeździć w rajdach i ma rację. Ale taka jest mentalność Felipe. Ja dzięki mojej mentalności dotarłem do F1”.
„Miałem cel w F1 i niestety z różnych powodów nie zdołałem go osiągnąć – przede wszystkim za sprawą wypadku. Obrałem więc sobie nowy cel. Tak długo, jak będę wierzył, że można go osiągnąć, to będę się starał. Odpuszczę w dniu, w którym zobaczę, że nie da się go osiągnąć. Jednak odpuszczenie to dla mnie jak porażka. Wybierając rajdy wiedziałem, że obieram bardzo krętą, trudną drogę. Może być bardzo ciężka, ale sprostanie wielkim wyzwaniom przynosi wielką satysfakcję. Sądzę, że po trudnym okresie i tym, co mi się przydarzyło, potrzebuję dużego wyzwania”.CZUCZU - Pon 30 Cze, 2014 I jak wasze wrażenia po Polskim? Zresztą cały sezon jest ciekawy, albo w wolniejszym aucie szło mu lepiej, albo za bardzo chce.?kamil - Pon 30 Cze, 2014 że VW jest na mega zajebistym poziomie i ma wypas przygotowane fury.
Że Hyundai zrobił mega robote w tak krótkim czasie - trochę odstaje od VW, ale to rozwojowy projekt, więc z każdym miesiącem będzie lepiej.
M Sport miał chujowe malowanie.
Kubica chyba powinien bardziej szanować sprzęt - jeździ trochę zero jedynkowo.CZUCZU - Pon 30 Cze, 2014 Zero jedynkowo dobrze powiedziane. Wolałbym żeby zamiast kopiowac Colina kopiował seb(ów)Mirek - Pon 30 Cze, 2014 Może niech Kościuszkę kopiujęKenet - Pon 30 Cze, 2014 Jeszcze się nauczy CZUCZU - Pon 30 Cze, 2014 Może nie bo zamiast mówić je.. uderzyłem bo uderzyłem będzie móił że auto zawiodło, ptak leciał itpbizon - Pon 30 Cze, 2014 a ja mysle, ze i tak jest jednym z najlepszych polskich kierowcow w historii. jezdzi praktycznie z jedna reka, ma tyle doswiadczenia co nic przy konkurentach, a potrafi jechac w scislej czolowce. ja mu kibicuje i trzymam kciuki, bo tak czy inaczej ma talent. a jak sie okaze, ze wrc nie dla niego? o tym niech zdecyduje on albo sponsorzy.Kenet - Pon 30 Cze, 2014 To ja chyba inne wypowiedzi oglądałem, bo jak walił rolkę na 2 OS czy urywał koło w sobotę to mówił, że to jego błędy.Bad-i - Pon 30 Cze, 2014 A ja napisze cos innego, i tylko dlatego ze to forum zamkniete (chociaz nie wiem czemu to temat tabu)
Nie mam zielonego pojecia jak Kubica jezdzi z tą reka. Ta reka nie funkcjonuje, kompletnieCZUCZU - Pon 30 Cze, 2014 Badi mając koło 20 szwów na brzuchu na zewnątrz i kilkadziesiąt w środku, rane z której się sączyło i brak władzy w prawej nodze jechałem 2 eliminacje gsmp. BEz problemu przeszedłem badania do licencji więc wiesz...
Kenet doczytaj mój post, pisałem że gdyby poszedł w ślady Kościuszki to tak by byłoBad-i - Pon 30 Cze, 2014 CZUCZU, mi nie chodzi o same badania tylko o podziw jak gosc moze tak isc kierujac jedna reka.CZUCZU - Pon 30 Cze, 2014 Aaaa myślałem ze formalnie
Ano idzie grubo i niestety do f1 nie wróci raczej ale myślę że gdyby nieco odpuścił to by było lepiejkubas - Pon 30 Cze, 2014
CZUCZU napisał/a:
Zero jedynkowo dobrze powiedziane. Wolałbym żeby zamiast kopiowac Colina kopiował seb(ów)
Sebow? Wiesz ile obaj mieli dzwonów zanim doszli do poziomu terminatorow?:)