To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - 30 maja(Boże Ciało czwartek) trackday pod patronatem 4TURBO

Ekonomista - Wto 14 Maj, 2013

To jak kupie używki np. dunlopy sport 4mm 07r, to powinny wystarczyć na 1 trening?
Bo boje się tego, że przelatam 2h i do domu :'(
Na powrót do domu będę miał inne kółka...

M - Wto 14 Maj, 2013

a nie masz drugiego kompletu felg?
Kup jakiś używany semislick w stanie Januszkowym i ognia.

Jakarti - Wto 14 Maj, 2013

Ekonomista,
to nie jest niemile/agresywne pytanie :)

byles kiedys na torze?

jesli byles:
to moze zwolnij troche albo lepiej dostosuj predkosc do warunkow toru i auta. jazda na pelnym bucie, dokreconych kolach i z ciaglym piskiem opon to nie jest optymalne rozwiazanie. wtedy raczej drift :D

ale jesli nie byles:
to uwazam, ze zuzycie opon na jednej pojezdzawce jest praktycznie niemozliwe..
wystarczy tylko nie palowac przez XX okrazen caly czas tylko trzeba dac oponom odpoczac, nie przegrzac ich. jak juz raz "poplyną" to w mojej ocenie, sa juz duzo gorsze..

kup jakies smietniki i zobacz czego potrzebujesz a pozniej decyduj sie na jakies wieksze zakupy.

jezdzilem na ulezy pare razy na zwyklych conti sportach i opony nie sa smietnikami. a czasy porownywalne z innymi o podobnej mocy aut.

Ekonomista - Wto 14 Maj, 2013

Oki, to kupuje używane opony za 200zł i wrzuce na dodatkowe stalówki. Czyli jako zestaw startowy będzie dobrze.
Dokładnie Jakarti jade tam uczyć się jeździć a nie pałować.
Byłem na rozecie, czy słomczynie, ale tam to kilka przejazdów i koniec, a dnia całego na torze nie spędzałem jeszcze.
Dzięki chłopaki!

faldzip - Wto 14 Maj, 2013

Ekonomista napisał/a:
Oki, to kupuje używane opony za 200zł i wrzuce na dodatkowe stalówki. Czyli jako zestaw startowy będzie dobrze.

Jak najbardziej :) ja pierwsze pojezdzawki zaliczylem na oponach, ktore bralem z wulkanizacji za friko lub po 5 zeta - oni tam maja takie na skup. I w sumie wychodzily mnie opony tyle co zamontowanie czyli tez po 5 zeta :) przed kazda pojezdzawka wymienialem na kolejce takie opony, bo z tamtych wychodzily druty. Jedne kupilem lepsze - zestaw za 80 zeta - starczyl na okolo 300km pojezdzawkowych czyli okolo 3 imprezy. W sumie przejechalem juz ze 20 pojezdzawek i KJSow i w moim arsenale opon mialem tylko 2x R888 i dwa slicki markguma, a tak to zwykle drogowe opony, bo mi szkoda kasy bylo na jakies semi sliki itp - wolalem wydac na paliwo i dodatkowe km zabawy :)

Oczywisicie na tych oponach tylko na pojezdzawce - dojazd na drugim "cywilnym" zestawie i na miejscu zmiana.

Chloru - Wto 14 Maj, 2013

Ekonomista, bardzo dobry pomysł. Dużo tanich km to więcej funu. :ok:
Rasputin - Wto 14 Maj, 2013

Przy Twojej mocy to bym został przy tych co masz. Aczkolwiek rozmiar bym zmniejszył bo na 17' może i bedzie kleiło ale średnio z napędzaniem.
Bo rozumiem,że jedziesz Compacta rozdziewiczyć ;D

roj - Wto 14 Maj, 2013

Rasputin napisał/a:
Przy Twojej mocy to bym został przy tych co masz. Aczkolwiek rozmiar bym zmniejszył bo na 17' może i bedzie kleiło ale średnio z napędzaniem.
Bo rozumiem,że jedziesz Compacta rozdziewiczyć ;D

Ekonomista napisał/a:
Ile mm zejdzie mi z opony markowej cywilnej na tym torze?
RWD, ale bez driftów i zbędnej mocy :wall: jazda na czas.

bmw? :>

Rasputin - Wto 14 Maj, 2013

Bingo! To co wrzucałem ostatnio w ogłoszenia sprzedam.
Ekonomista - Śro 15 Maj, 2013

Taa ślicznego compacta, właśnie się naprawia zawias, tarcze klocki, oleje, filterki i pare rzeczy które wyszło. Więc dzięki Rasputin za namiary.
Pojede 2/3 razy jakiś time attact by wyczuć trochę ten samochód z ciekawości rwd.

Tak kupiłem go na 17' 225, więc trochę pewnie zjada moc, choć narazie nie wiem, bo poza jazdą testową przed zakupem nie przekroczyłem 4 tyś obrotów :faja: . Jak się wszystko naprawi sprawdze co i jak ;D choć ogólnie nie jedzie!!
Jak się ogarnę czasowo to wrzuce w Pimpa.

Anonymous - Śro 15 Maj, 2013

Ekonomista napisał/a:
Jak się ogarnę czasowo to wrzuce w Pimpa.

Nie wydaje mnie sie

kaja - Pon 20 Maj, 2013

aktualna lista:

1 Jerzy B Focus RS
2 Dubai Evo 9
3 Boczek Evo 8
4 Mariusz K Honda Civic
5 Artur S Evo 9
6 Michał S BMW E30
7 Michał Sz Evo 9
8 Mateusz G Evo 9
9 Krzysztof Sz Focus Rs