Aku używam non stop od czerwca, wszystko śmiga super. Do tej pory ładowałem go tylko raz i to tylko dlatego, że auto padło mi na TD i holowałem go 30 km do domu na światłach. Ładowarkę kupiłem na allegro za 31 zł! ... i działa super!
Zdecydowanie polecam ten produkt - 3 m-ce, auto odpala bez zająknięcia, zero problemów Shymek - Śro 05 Paź, 2016 Szukałem, szukałem i w końcu znalazłem. Dane techniczne prosto od producenta JMT HJT9B-FP (aku filomatic'a):
waga 0,616kg
3Ah
rozruch CCA wg. producenta : 180 A
SAE : 260 A
DIN : 235 A
EN : 145 A
Ja znalazłem dziś również coś dla siebie: JMT HJTX20CH-FP (~680 zł)
waga: 1,193 kg
6Ah
rozruch CCA wg producenta : 360 A
SAE : 545 A
DIN : 510 A
EN : 300 Afilomatic - Czw 06 Paź, 2016
Shymek napisał/a:
Szukałem, szukałem i w końcu znalazłem. Dane techniczne prosto od producenta JMT HJT9B-FP (aku filomatic'a):
waga 0,616kg
3Ah
rozruch CCA wg. producenta : 180 A
SAE : 260 A
DIN : 235 A
EN : 145 A
Ja znalazłem dziś również coś dla siebie: JMT HJTX20CH-FP (~680 zł)
waga: 1,193 kg
6Ah
rozruch CCA wg producenta : 360 A
SAE : 545 A
DIN : 510 A
EN : 300 A
Wuja, to nie jest mój AKU
Ja mam 3Ah i 290A rozruchu, waga 700 gramówShymek - Czw 06 Paź, 2016 Podałeś taki typ i to są dane od producenta filomatic - Czw 06 Paź, 2016 to jest mój: YFZ 450 JMT
Nic tylko się cieszyć że 160A na zimno daje radę GeKo - Czw 06 Paź, 2016 Mówiłem że te dane są niemożliwe, a nigdzie karty technicznej produktu nie było.filomatic - Pią 07 Paź, 2016 motomike.eu to wg Ciebie oficjalna strona producenta? Mam do aku gwarancję i ori kartę produktu w której te dane które napisałem się potwierdzają, wiec nie rozumiem po co to zamieszanie...Shymek - Pią 07 Paź, 2016 Tak.
Mi nie chodzi o zamieszanie tylko różne źródła w PL podają różne wartości dla akumulatorów litowo jonowych. Mnie najbardziej interesowała wartość CAA czyli rozruch w zimnych warunkach (chyba dla 0 stopni). Reszta norma SAE, DIN czy EN podają wartości rozruchu w temp dodatnich.
Tka jak napisałem wcześniej - fajnie że u Ciebie działa i daje radę filomatic - Pią 07 Paź, 2016 Spoko, działa i ma się dobrze
Ja nie wiem... od kiedy mam ten aku - każdy na siłę próbuje znaleźć jakieś minusy, że nie odpali, że zimą padnie itd...kaziu1985pn - Pią 07 Paź, 2016 Jedna norma z tych podaję wartość dla —18st
Edit w Polsce wszystkie normy sa wykonywane w - 18st
http://www.akumar.pl/ciek...orow-din-en-ccasajfer - Pon 10 Paź, 2016 I te 3Ah stykają w codziennym użytkowaniu? Nie masz problemu żeby odpalić po kilku dniach stania?filomatic - Pon 10 Paź, 2016
sajfer napisał/a:
I te 3Ah stykają w codziennym użytkowaniu? Nie masz problemu żeby odpalić po kilku dniach stania?
zero problemów - najdłuższy przestój to ok. 6-7 dni bez odpalania i auto odpala za pierwszym strzałemShymek - Pon 10 Paź, 2016 Akumulatory litowo - jonowe bardzo wolno się rozładowują. W cyklu miesięcznym jest to raptem około 5%sajfer - Wto 11 Paź, 2016 o, to bardzo ciekawe, nie spodziewałem się że taka mała pojemność pozwoli na dłuższe przestoje. Ciekaw jestem jak ma się to do typowej wyścigówki - czyli odpalanie raz w miesiącu przed zawodami, albo i co dwa miesiące jak nic nie ma
Z jednej strony dłuższe przestoje, z drugiej zamykasz hebel więc zerowy pobór prądu przez ten czas.
Super, dzięki za info, przy tych wagach to bardzo ciekawa opcja!