To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Sprzegło

Anonymous - Sob 05 Maj, 2007

Uważaj z regenrrowanym LUKiem....
CHRZANEK - Pią 15 Cze, 2007

Odswieżam temat - po tym co zobaczylem w "pimpie Carlosa.

Co to za sprzęgla ???
Cena dla mnie niezrozumiala
Jakośc nieznana

Prosze o jakieś opinie odnośnie żywotności, itp itd.

saxorulez - Pią 15 Cze, 2007

ja usłyszałem opinię że w maluchach sie sprawdzają ale np. do EVO by mi go nie polecali..
ale widze zę sporo osób kupuje u tego Pana.

Ja nie mam zdania wiec nawet nie wiem po co się wypowiadam.

PiTT - Pią 15 Cze, 2007

powtórzę to co napisałem w pimpie u Karlosa
mogę powiedzieć tyle, warsztat należy do moich znajomych (i Karlosa też), więc nie ma problemu, że ktoś zostanie zrobiony w balona.
wcześniej właścicielem warsztatu był pan Wróbel i pracowali u niego obecny właściciel - Tomek i Radzikowski, który postanowił otworzyć własny biznes.
Obecnie Tomek i jego brat Michał, ogarniają dobrze sprawę bo robią sprzęgła nie tylko do osobówek, ale też Tirów, ciężarówek, na rajdy, wyścigi itd.
Ceny też mają przystępne a i zawsze można się dogadać ;)

Prezesiak - Pią 15 Cze, 2007

A jak jest z zywotnoscia spieka? slyszalem, ze duzo szybciej zuzywa sie tarcza spiekowa niz organiczna
BaRtO_206GT - Sob 16 Cze, 2007

srednia wytrzymalosc spieka to w zaleznosci od jazdy jakies 15-20 tys km.. czasem mniej czasem wiecej, wiadomo. w zaleznosci jak sie uzytkuje.
grzech - Czw 18 Paź, 2007

odswierzam temat bo mam identyczny problem. Potrzebuje wymienic sprzeglo w saxo. Nie wiem czy seria wystraczy (rozumiem ze tylko Valeo) bo saxo jest troche rzezbione. Z gory dzieki za wszelki rady i porady.
saxorulez - Pią 19 Paź, 2007

starczy.. ja w saxo zrobiłem 110 000 na jednej tarczy z czego 35 000 majac 140KM +

SPiek troche lepszy do upalania, szybciej i pewniej biegi wchodzą, ale seria akurat radzi sobie dobrze tak do 160KM

Bad-i - Pią 19 Paź, 2007

k-mart napisał/a:
Kupilem juz chyba ~rok temu nowke sportowe sprzeglo OMP do williamsa, przenoszace az do 300NM. Kosztowalo mnie 380euro, do dzis lezy gdzies w garazu... :570:

chcialbys na ten temat ze mna pogadac?? ;)

FreeMan - Pią 19 Paź, 2007

saxorulez napisał/a:
starczy.. ja w saxo zrobiłem 110 000 na jednej tarczy z czego 35 000 majac 140KM +

SPiek troche lepszy do upalania, szybciej i pewniej biegi wchodzą, ale seria akurat radzi sobie dobrze tak do 160KM

wlasnie od wczoraj zastanawiam sie nad tym samym... moze moje sprzeglo juz nienadarza, i przez to ostanio strasznie nie trafiam w biegi.... ??

ale to nie problem sprzęgła.. jak biegi nie wchodzą to nie nadążają synchronizatory

saxorulez napisał/a:
ale to nie problem sprzęgła.. jak biegi nie wchodzą to nie nadążają synchronizatory

ale moga nienadarzac dla tego ze sprzeglo nie wysprzegla...

mogę się mylić ale rolą synchronizatorów jest wyrównywanie prędkosci obrotowych pomiedzy zębatkami w skrzyni.. jeśłi masz wysokie RPM to one poprostu nie nadążaja z wyrównywaniem prędkosci pomiedzy biegami.
M - Pią 19 Paź, 2007

Jak docisk jest słaby to biegi zle wchodzą bo nie wysprzegla dobrze i na odwrót.
Freeman masz opor jak wrzucasz bieg szybko?

saxorulez napisał/a:
mogę się mylić ale rolą synchronizatorów jest wyrównywanie prędkosci obrotowych pomiedzy zębatkami w skrzyni.. jeśłi masz wysokie RPM to one poprostu nie nadążaja z wyrównywaniem prędkosci pomiedzy biegami.

no dobra, Twoja opinie juz znam, ale musze na ten temat pogadac jeszcze z Omletem.

teraz pytanie o koszt spieka mniej wiecej ? ile taki spiek wytrzymuje? czy duzo ciezej chodzi pedal sprzegla ?

eM napisał/a:
Jak docisk jest słaby to biegi zle wchodzą bo nie wysprzegla dobrze i na odwrót.
Freeman masz opor jak wrzucasz bieg szybko?

tak, i zgrzytniecie...