MotorSport - Legenda umarła, czyli nowa Impreza WRC
Anonymous - Czw 20 Wrz, 2007 eee tam przesadzacie
wyglad sie liczy ale bez przesady
uzwazam ze nowe subaru bedzie dalej tak samo dobrze jedzilo jak nie lepiej
naped silnik zawias to byly i beda atuty subaru a ze troszke kufer stracilo to od razu olaboga robicie
do nowego dizajny poprostu bedzie trzeba sie przyzwyczaic i tyleszymlorek - Czw 20 Wrz, 2007 Szybkich samochodów są setki co nie znaczy że każdy z nich odnosi tak spektakularny sukces jaki na przełomie lat osiągnęła impreza. To nie przypadek że RS2 stało się marzeniem ludzi bo było piekielnie szybkim kombiakiem mającym jakieś tam korzenie w marce porsche. Tak samo to nie przypadek że ferrari tak konsekwentnie trzyma się swojego czerwonego koloru te detale dopełniają wizerunku do którego przyzwyczaili się nabywcy. Tak samo subaru było zawsze piekielnie szybkim sedanem zazwyczaj nierozłącznie kojażonym ze sportem motorowym. Odcięcie się od tych cech to moim zdaniem utrata wizerunku, wizrunku który nie łatwo będzie odbudować, bo tak właściwie trzeba wmówić potencjalnym klientom że nie chcą już sedana a ich marzeniem jest Daewoo podobny kompakt.
Wygląd pomimo że przez każdego był pomijany to był jednak ważnym elementem tego auta, elementem w moim odczuciu zbyt mocno i chyba nie do końca szczęśliwie zmienionym.CHRZANEK - Wto 09 Paź, 2007 Panowie jakiś czas temu komentowaliśmy zdjęcia testowej Imprezy w Nkowej specyfikacji.
Teraz przyjrzyjmy się temu co trafi do salonów:
Subaru opublikowało w nocy pierwszą oficjalną galerię nowej generacji Imprezy WRX STI. Udzielono też pierwszych informacji na temat danych technicznych, zaś kilka dodatkowych faktów wyciekło wraz z prospektem, który sfotografowany został przez jednego z fanów.
WRX STI, wyposażona w większy wlot powietrza, tylny spoiler i "mięsiste" nadkola zostało zaprezentowane przez Subaru w czarnym oraz srebrnym kolorze, z dwoma wzorami szarych felg. Na prospekcie na szczęście widać, że ofercie pozostaje klasyczna kombinacja niebieskiego nadwozia i złotych obręczy kół.
Firma podała tylko do informacji, że w wersji japońskiej pod maską znajdzie się dwulitrowy, 16-zaworowy bokser z turbosprężarką. W broszurze można jednak wyczytać, że moc wynosić będzie 306 KM, zaś moment obrotowy sięgnie 422 Nm.
W układzie napędowym znajdą się 6-stopniowa, ręczna skrzynia biegów i aktywny centralny dyferencjał. Nie braknie też standardowego układu elektronicznego stabilizacyjnego, w nomenklaturze Subaru - VCD. Na więcej szczegółów nie trzeba będzie długo czekać, gdyż salon w Tokio zbliża się z kazdym dniem.
PS: Sorx że link a nie wklejone foty, ale dziś mi komp w pracy wolno chodzi.Maciek - Wto 09 Paź, 2007 ps - Wto 09 Paź, 2007 znacznie lepiej niz WRX - tak jak juz tu bylo pisane - po dluzszym czasie idzie przywyknac, ale na chwile obecna pierwsza mysl to - co to - kupa
Z ciekawostek, to wyczytalem gdzies, ze WRX ma byc w ofercie w PL tylko do konca 2007r., a potem juz tylko STi. Dziwne info... to bylo zdaje sie w dodatku do Auto Motor i Sport.gaugan - Wto 09 Paź, 2007 Panowie widzialem dzisiaj nowego Subaraka przy salonie na Okeciu, niebieskiego na zlotej feldze, nie wiem czy WRX czy nie, w kazdym razie slowo skauta DAJEWO LANOS!!
jakby sie palil, to bym sie nawet na niego nie odlal :569:Bad-i - Wto 09 Paź, 2007 troche zepsuli kultowe juz auto.
Nie wiem czy to prawda ale u żółtków nowa STI ma kosztowac cos okolo 70.000 PLN. Nic tylko targac taka fure do nas i przerabiac na KJSy Marek23 - Wto 09 Paź, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Nie braknie też standardowego układu elektronicznego stabilizacyjnego, w nomenklaturze Subaru - VCD.
Co za szajs.
STI z tych fotek mi sie nie podoba, teraz to serio konkurent Golfa R32, przynajmniej wizualnie.CHRZANEK - Wto 09 Paź, 2007 Czyli co Mareczku? Bierzemy Lancerki RS i dokladamy spoilerek
Zwróciliscie uwagę że EVOX i new STI mają tyle samo Nm, za to różną moc w KM
Ja tego nie rozumiem... Dziku pomóż Marek23 - Wto 09 Paź, 2007
Cytat:
Zwróciliscie uwagę że EVOX i new STI mają tyle samo Nm, za to różną moc w KM
Ja tego nie rozumiem... Dziku pomóż
Max moment nie ma nic do max mocy... Max moc przy powiedzmy 6000rpm, a max moment przy chyba około 3500 rpm. Jedno nie ma nic do drugiego...
CHRZANEK napisał/a:
Czyli co Mareczku? Bierzemy Lancerki RS i dokladamy spoilerek
Haha, widzę, że tak naprawdę czujemy ten sam klimat. Proste i od razu wydech przelot, tak żeby dzieci głuchły.Maciek - Wto 09 Paź, 2007 i podtrzymanie turbiny jak w wurcu co by starsze kobiety straszyć ogniem piekielnym Marek23 - Wto 09 Paź, 2007 Ale z nas gupki...Niemy - Wto 09 Paź, 2007
Maciek napisał/a:
i podtrzymanie turbiny jak w wurcu co by starsze kobiety straszyć ogniem piekielnym
Max moment nie ma nic do max mocy... Max moc przy powiedzmy 6000rpm, a max moment przy chyba około 3500 rpm. Jedno nie ma nic do drugiego...
Maras to taki żart byl
Oba sa szybkie ale wole Ewke Marek23 - Wto 09 Paź, 2007 Sorki ziom, mam goraczke, leb boli i wogole. IQ spadlo grubo ponizej zera.