Czyli jesli bym mial "R5 2.0 16v turbo kompresor bi-stozek laser magnez siatka na muchy bez szyb by bylo lzej" to jade w E1??
Silnik o wiekszej pojemnośći -ale od tego samego producenta - OK
Możesz uturbic - wtedy pojemnosc x 1,7
Stożek może być ale filtr powietrza nie jest wogóle obowazkowy w tej klasie
Co do stosowania magnezu to nie wolno !!!
Siatka na muchy moze nie ale poliwęglan w miejsce szyb bocznych jak najbardziej
Nie wiem jak z laserem Bad-i - Pon 05 Lis, 2007
i dokładnie taki regulamin nic nam nie mowi, wszedzie odnosniki do załącznikow itd.....
Albo jakies bzdurne informacje o hamulcach itd...... Jak im udowodnie ze moje hamulce sa wprost proporcjonalne do osiagow auta??CHRZANEK - Pon 05 Lis, 2007
eM napisał/a:
Regulamin E-1 Klik Klik
Nadwozie nie może byc starsze niż 20 lat (???) czyli po 87roku jest OK
Katalizator obowiązkowy od 2008 roku - no niestety homologowany katalizator tani nie jest - a bez niego nie dopuszcza CHRZANEK - Pon 05 Lis, 2007
Bad-i napisał/a:
Jak im udowodnie ze moje hamulce sa wprost proporcjonalne do osiagow auta??
Masz hamulce tarczowe na 4 kolach - to luzik ten wymóg spelniasz
Bad-i : Tak naprawde zasady przygotowania samochodu okresla tzw Zalącznik J
Gruba kniga która zawiera różne ważne i mniej wazne informacje.
Regulaminy poszczególnych zawodów (rajdów, wyścigów, rallycrossu) opisuja tylko róznice między tymi dyscyplinami i stad te odnosniki do punktów, punkcików itd.
Rozumiem o co chodzi.
Czytasz i nie widzisz zadnych konkretów, ale to my ci pomozemy w tym.
Nie bój żabyM - Pon 05 Lis, 2007
i dokładnie taki regulamin nic nam nie mowi, wszedzie odnosniki do załącznikow itd.....
Albo jakies bzdurne informacje o hamulcach itd...... Jak im udowodnie ze moje hamulce sa wprost proporcjonalne do osiagow auta??
Badi kurde sorry,ale dla mnie to jest jasne a sie nie znam. Jest troche zalacznikow ale wydaje mi sie ze Ci sie nie chce czytac po prostu.
Fajny temat, zainteresowalem sie nim saxorulez - Pon 05 Lis, 2007 Zgadzam sie z eM - wszystko w miare jest jasno, silnikow i napędowo spełniasz wrunki na 100% bo tylko blok musi być orginalny, co do nadwozia jedynie tam musisz poczytać dokładnieBad-i - Pon 05 Lis, 2007 czytam i czytam ten temat, ale im dluzej czytam tym bardziej staje sie to nie jasne. Tak jak napisal Chrzanek - "jezeli masz hamulce tarczowe na 4 kołach to OK", a skąd ja mam niby to wiedziec skoro nie jest to opisane itd....
Jest wiele takich punktow w ktorych mozna sie zaczepic i nie wiadomo w ktora strone isc dalej. Najlepiej bylo by zawiesc taki samochod przed komisje na BK i zeby powiedzieli co zrobic... M - Pon 05 Lis, 2007
Bad-i napisał/a:
czytam i czytam ten temat, ale im dluzej czytam tym bardziej staje sie to nie jasne. Tak jak napisal Chrzanek - "jezeli masz hamulce tarczowe na 4 kołach to OK", a skąd ja mam niby to wiedziec skoro nie jest to opisane itd....
Jest wiele takich punktow w ktorych mozna sie zaczepic i nie wiadomo w ktora strone isc dalej. Najlepiej bylo by zawiesc taki samochod przed komisje na BK i zeby powiedzieli co zrobic...
Albo poszukac kontaktu do kogos kto sie tym zajmuje i zamienic pare słów chociazby przez telefon.M - Pon 05 Lis, 2007 Moze zamiast jednej edycji torowej wybierzemy sie na takie wyscigi?Bad-i - Pon 05 Lis, 2007
eM napisał/a:
Fajny temat, zainteresowalem sie nim
daj pomógł Bad-i - Pon 05 Lis, 2007 Em - można jechac. Cala sztuka polega na tym zeby juz wystartowac w pierwszej edycji
Patrzac na wiedze roznych osob idealnym bylo by poznac sedziego z takich zawodow lub tez zawodnika (chociaz czesto jest tak ze zawodnicy maja swoje tajemnice)CHRZANEK - Pon 05 Lis, 2007
eM napisał/a:
Albo poszukac kontaktu do kogos kto sie tym zajmuje i zamienic pare słów chociazby przez telefon.
Spoko mam kumpli którzy robią BK na zawodach, więc nie będzie problemu zeby przed sezonem autko przedstawić do oględzin zeby jeszcze coś poprawic.Bad-i - Pon 05 Lis, 2007
CHRZANEK napisał/a:
eM napisał/a:
Albo poszukac kontaktu do kogos kto sie tym zajmuje i zamienic pare słów chociazby przez telefon.
Spoko mam kumpli którzy robią BK na zawodach, więc nie będzie problemu zeby przed sezonem autko przedstawić do oględzin zeby jeszcze coś poprawic.
to ja juz wole ich zaprosic do Warszawy zeby zobaczyli co mam zrobic a nie co poprawiac. Bo moze sie okazac ze nie ma sensu ladowac w system gasniczy czy cos innego bo i tak to auto nie wystartuje.CHRZANEK - Pon 05 Lis, 2007 Bad-i ale oni są z Warszawy
Dobra umówie was i będzie po sprawie.
Uwazam ze troche na wyrost sie martwisz, bo w E1 jest taki liberalizm że bedziesz dopuszczony bez problemu.
Żebys widzial niektóre paździerze jakie jeżdżą w mistrzostwach Polski to byś zmienil zdanie ...Bad-i - Pon 05 Lis, 2007
CHRZANEK napisał/a:
Bad-i ale oni są z Warszawy
Dobra umówie was i będzie po sprawie.
Uwazam ze troche na wyrost sie martwisz, bo w E1 jest taki liberalizm że bedziesz dopuszczony bez problemu.
Żebys widzial niektóre paździerze jakie jeżdżą w mistrzostwach Polski to byś zmienil zdanie ...
musze to zalatwic aby miec kase na starty ot dlaczego to robie juz teraz. Dodatkowo wiemy ile sie robi inne rzeczy i do tego musze zrobic licencje itd.......