To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Plyta pod silnik

Niemy - Nie 16 Lis, 2008

Loko proszę o fotki
i może jakieś wymiary jeszcze, rysunek poglądowy czy cuś :)

Loko - Nie 16 Lis, 2008

Wymiary już mam, bo kiedyś mierzylem ją dla chrzanka, jak bede w garazu o cykne jakas fote jesli nie zapomne.

szerokość 74 cm
długość 65 cm
przegięcie jest po 50 cm
rozstaw otworów na śruby na tyle płyty to 69 cm
na przodzie płyty 66 cm i pomiedzy nimi po srodku sa jeszcze dwa otwory, ale tylko jeden jest użyty do mocowania
od otworów na przodzie płyty do jej przedniego brzegu jest 10,5 cm, do bocznego brzegu 4 cm ( do przedniego wzmocnienia są przyspawane 3 nóżki do których przykręca się płytę)
od owórów na tyle płyty do tylnego brzegu i boków jest 2,5 cm
Tylne otwory są dodatkowo wyżłobione, tak, że część główki śruby chowa się w płyte, po to żeby nie pourywać śrub jak się zaiskrzy płytą.

Grubość płyty, to 1 cm , nie mierzyłem jej wcześniej i trochę mnie to zszokowało na oko myślałem ze będzie to 8 mm i to już i tak dużo, a ona jest jeszcze grubsza Waży jakieś 14-15 kg

Niemy - Nie 16 Lis, 2008

dzięki i czekam na fotki
a płytę masz alu?

Loko - Nie 16 Lis, 2008

Tak to jest jakieś alu, ale nie wiem jaki stop bo nie robilem tej plyty sam. W każdym razie na pewno jest za gruba, jednak troche za dużo masy i to w niezbyt ciekawym miejscu, spokojnie wystarczy cieńsza.
Kamilbike - Nie 16 Lis, 2008

kurka to fajnie musialo sie giac taka plyte :D Czekam na fote ;)

Co sadzicie o tym zeby zrobic plyte tylko pod skrzynia biegow i jej lapa ? Czy juz lepiej robic plyte na caly silnik i skrzynie?

CHRZANEK - Nie 16 Lis, 2008

Zdecydowanie jak już robic to od krawędzi zderzaka.

Loko napisał/a:
Grubość płyty, to 1 cm

Loko niezły masz "panzer" pod samochodem :D

GeKo - Pon 17 Lis, 2008

Panowie jutro jak mi sie uda cyknę zdjęcie płyty, która podobno UWAGAAAA!!! Jeździła w octavii u Armina Shwarza. O ile pepiki nie pocisnęli nam kitu :) Tak czy siak mimo przebytych urazów jest w super stanie i ma ciekawe rozwiązania.
Loko - Pon 17 Lis, 2008

CHRZANEK napisał/a:
Zdecydowanie jak już robic to od krawędzi zderzaka.

Loko napisał/a:
Grubość płyty, to 1 cm

Loko niezły masz "panzer" pod samochodem :D

Miny przeciwpiechotne nie są mi straszne, przeciwczołgowych troche się obawiam :rotfl:

Niemy - Śro 26 Lis, 2008

Loko gdzie fotki, bo pomagacz czeka już w blokach startowych od dłuższego czasu ;)
Loko - Śro 26 Lis, 2008

Sorówencja, w piątek strzele fote, bo wtedy wreszcie się zbiore na ogarniecie garażu i odkopie płyte :rotfl: jest tam taki burdel i wiem ze jak tam pójde to będe musiał go posprzątać i to mi nie pomaga się zebrać :rotfl:
CHRZANEK - Wto 09 Gru, 2008

MYŚLĘ ŻE TO WAS ZAINTERESUJE

http://www.allegro.pl/ite...omp_sparco.html

(po dostarczeniu wzoru lub rys.tech wykonujemy także do innych aut w tej samej cenie.)
Termin realizacji zamówień około 7-10 dni.

CENA : 389 zł.

M - Wto 09 Gru, 2008

CHRZANEK napisał/a:
MYŚLĘ ŻE TO WAS ZAINTERESUJE

http://www.allegro.pl/ite...omp_sparco.html

(po dostarczeniu wzoru lub rys.tech wykonujemy także do innych aut w tej samej cenie.)
Termin realizacji zamówień około 7-10 dni.

CENA : 389 zł.

Za.jebiste jpegi koles wstawia, zero kompresji -
Dobre zdjecia to podstawa :d

CHRZANEK - Wto 09 Gru, 2008

eM napisał/a:
Za.jebiste jpegi

Cena zajebista !!!

M - Wto 09 Gru, 2008

cena zabobrzasta
k-mart - Wto 09 Gru, 2008

Dajcie mi kawalek blachy i gumowke a kazdego z Was zaopatrze w plyte pod silnik.
No i moja cena:
150zl.