Marek23 - Sob 31 Sty, 2009 Wszystkie gteki mają słabe hamulce, ale z tym można sobie poradzić. Na pewno lepiej wziąść gteka niż wrxa... A najlogiczniejszy zakup to STI bug eye. Są 3 dyfry(gt 2 z tego co pamiętam), ceny już dość niskie, 6 skrzynia i silnik 2.0, który można dłubnąć...Bad-i - Sob 31 Sty, 2009 a nie lepiej ze wzgledu na wage wrzucac graty od STAja do GTka ??
czy wersja GT Bardi byla na prawde lzejsza ??martin.h - Sob 31 Sty, 2009
Marek23 napisał/a:
Wszystkie gteki mają słabe hamulce, ale z tym można sobie poradzić.
Modele 99/00 mają już lepsze 4-tłoczkowe hamulce.
Bad-i napisał/a:
czy wersja GT Bardi byla na prawde lzejsza ??
Wersja Nardi. Tak była rzeczywiście lżejsza bo nie miała pierdół typu ABS, poduszki czy klima.k-mart - Sob 31 Sty, 2009 Moja jest nardi, ale poduszke ma, abs chyba tez, przynajmniej nie udalo mi sie kol zblokowac.martin.h - Sob 31 Sty, 2009 k-mart, ty masz kombi, a Nardi były dostępne chyba tylko w sedanie (ale głowy uciąć sobie nie dam).k-mart - Sob 31 Sty, 2009 aha ok.
Tylko tak stwierdzilem bo mam napis nardi na galce Marek23 - Nie 01 Lut, 2009 Tych wersji gteka to chyba trochę było...mówię o takich lajtowych. Nie o 22b,p1 czy rb5...Stf - Nie 01 Lut, 2009 zastanawia mnie to ogłoszenie. z jednej strony mega baza ale czy tym autem można jeździć na codzień ? 280km - 1150-1200kg, krótka skrzynia... ehhh miodzio...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7645703
moim zdaniem kozak nad kozakami, cienka blacha (to akurat mi nie leży ), cienkie szyby,odkryte miejsca do mocowania klatki, brak wygłuszeń... kto chce golfa ?martin.h - Nie 01 Lut, 2009
Stf napisał/a:
zastanawia mnie to ogłoszenie. z jednej strony mega baza ale czy tym autem można jeździć na codzień ? 280km - 1150-1200kg, krótka skrzynia... ehhh miodzio...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7645703
moim zdaniem kozak nad kozakami, cienka blacha, cienkie szyby,odkryte miejsca do mocowania klatki, brak wygłuszeń... kto chce golfa ?
Jak najbardziej nadaje się do jazdy na codzień, krótka skrzynia jest pewnie zestopniowana do ~200 km/h, co jak na polskie warunki jest wartością wystarczającą. Znam ludzi co jeżdżą na codzień w wybebeszonych Evo9 RS'ach i nie narzekają.saxorulez - Nie 01 Lut, 2009 ja bym nie brał starszego niż 99 - myśle że ciężko będzie wyszukać dobry egzemplarz. Poza tym po 12 latach to sporo rzeczy trzeba będzie na dzień dobry wymienić (mówię o tych co się naturalnie zużywają - amorki, łączniki, sworznie, uszczelnienie dyfrów, tarcze, klocki..) Nie jestem znawcą marki ale nie sądzę aby były one 100% bulettproof. Auto nawet stojąc się zużywaStf - Nie 01 Lut, 2009 ziom jeśli chodzi o zwykłe gieteki to oczywiście tylko 99/00. ale ten to co innego. zwykłe gieteki są upalane na codzień - po tym widać jakby mniej okazjonalnie... być może się mylę ale chyba coś w tym jest, że jak ktoś sprowadza dla siebie specjalną wersję którą szukał np. 2 lata to nie upala jej non stop na rs'ach ??martin.h - Nie 01 Lut, 2009 Muszę powiedzieć, że największą bolączką starszych Imprez jest tylko i wyłącznie blacha. Jeśli samochody są regularnie serwisowane to nic nas nie zaskoczy. Stosując oryginalne części mamy spokój na kilka lat. Mam znajomego co na łącznikach stabilizatora jeździ już 2 lata i nic nie stuka i pewnie kolejne 2 jeszcze wytrzymają (co prawda łączniki nie oryginalne, ale zamienniki Whiteline'a). Oczywiście GT99/00 to świetna opcja, ma już większy hamulec, ale jeśli ktoś trafi na zadbanego starszego GT'ka to nie ma się czym przejmować, byle tylko blacha była OK.
Stf napisał/a:
(...)jak ktoś sprowadza dla siebie specjalną wersję którą szukał np. 2 lata to nie upala jej non stop na rs'ach ??
Oj zdziwiłbyś się, większość tych aut jest tylko po to sprowadzana.saxorulez - Nie 01 Lut, 2009 martin.h,
dobre info dzięki. Ja nie mówię że te łączniki sypią się na potęgę, ale po XX latach mogą wymagać wymiany.
Do mnie wnętrze przed 99 nie przemawia, jest jak z początku lat 90 Stf - Nie 01 Lut, 2009
martin.h napisał/a:
Stf napisał/a:
(...)jak ktoś sprowadza dla siebie specjalną wersję którą szukał np. 2 lata to nie upala jej non stop na rs'ach ??
Oj zdziwiłbyś się, większość tych aut jest tylko po to sprowadzana.
miałem na myśli rs'y na płytach pod stadionem. to że się upala na poznaniu czy kielcach to ok - mniejsze zło
saxorulez napisał/a:
Do mnie wnętrze przed 99 nie przemawia, jest jak z początku lat 90
oj niestety 100% racji. jest nie do zaakcepowania. ale to można zmienić. kiera momo + prosta deska z nowszego gieteka czy cuś...k-mart - Nie 01 Lut, 2009 za type ra dal bym sie zgwalcic
Ciekawi mnie tylko jak jest z gratami, czy wszystko nie jest inne, znaczy zaczynajac juz od koncowek, lacznikow, stabilizatory, sprezyny i takie rozne glupoty.
Bo wtedy bedzie problem znalezc cos co pasuje.
Ja sie tez nie znam na tych samochodach, ale moj stary mial 3 gt'eki: dwie my96 i jeden my99. Sypnal nimi mase km.
Z usterek ktore pamietam:
w jednym po wielokrotnym upalaniu i jakis tam amatorskich rajdach skonczylo sie sprzeglo.
W innym nie wiedziec czemu pasek rozrzadu przeskoczyl o 2 zabki.