To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Dziwne dlawieni, fura nie jedzie

Kamilbike - Wto 10 Lut, 2009

Lalo sie z rury ktora doprowadza paliwo do zbiornika jak tankujesz. Jakies 15cm od niego. Jaka pompe mam niestety nie wiem, zapytalem Marka jak mi odp dam znac. Nic sie nie dzialo przed wymiana nagrzewnicy, po jej wymianie zmienilem tez swice na nowe i sie zaczelo. Najpierw w bardzo delikatnym stopniu, potem z jazdy na jazde narastalo. Wina swiec to napewno nie jest, bo zmienilem je pozniej na inne i dzialosie to samo :/
Anonymous - Wto 10 Lut, 2009

Hm, w takim razie nie wyglada to na wine tej rury :) . Może przy wymainie świec uszkodziły sie kable?
Kamilbike - Wto 10 Lut, 2009

Jest to bardzo mozliwe, poniewaz tak jak pisalem, po wymianie jednego kabla z 4 cylindra wszystko sie poprawilo. Mam tez wrazenie ze przez to ze rura od paliwa tak skorodowala to moglo sie do baku dostac troche 'gruzu' co zanieczyscilo filtr pompy paliwa. Zastanawiam sie czy Marcel i spolka by wymiane baku ogarneli, poki co czekam na odp od nich
Kamilbike - Śro 11 Lut, 2009

Pompa Paliwa Walbro, jakas dedykowana do takich mocy ;)
Anonymous - Śro 11 Lut, 2009

Raczej to nie wina zasilania paliwem, skoro na pewno nie dopala mieszanki
Kamilbike - Śro 11 Lut, 2009

Zbornik paliwa jest w drodze, kable Koziol tezjuz ogarnal. Wiec w przyszlym tyg jakos podrzuce Puntolota do PSS na wymiane zbiornika, jak wymienia to potem na spokojnie sobie wymienie kable i zobacze czy dalej sie dlawi czy juz jest lepiej
PieQt - Czw 12 Lut, 2009

Mówiłem, że bez kozła ten samochód nie będzie jeździł ;D