CHRZANEK - Wto 05 Lip, 2011 Podbno wyłacznik RRS jest zajebisty i nie siada.
Sprzedaje je pewien handarzyna z allegro który lubi tu przychodzić i szpanuje że kiedyś miał honde która sie nie psuła, ale stała cały czas w garażu.
Mam pytanie dot schematu wklejonego przez Wasq.
Do czego służy "resistor" ???
Ja miałem dużym obwodem wyłącznik akumulatora, a małe obwody wyłączały 1 stacyjkę 2 pompe paliwa.
Nie było bata żeby po wyłączeniu silnik pracował. A rezystora żadnego nie miałem.
Aha wyłącznik był SZPARCO i nie zepsuł się przez 2 lata, a później to nie wiem wasq - Wto 05 Lip, 2011
CHRZANEK napisał/a:
Podbno wyłacznik RRS jest zajebisty i nie siada.
Sprzedaje je pewien handarzyna z allegro który lubi tu przychodzić i szpanuje że kiedyś miał honde która sie nie psuła, ale stała cały czas w garażu.
Mam pytanie dot schematu wklejonego przez Wasq.
Do czego służy "resistor" ???
Ja miałem dużym obwodem wyłącznik akumulatora, a małe obwody wyłączały 1 stacyjkę 2 pompe paliwa.
Nie było bata żeby po wyłączeniu silnik pracował. A rezystora żadnego nie miałem.
Aha wyłącznik był SZPARCO i nie zepsuł się przez 2 lata, a później to nie wiem
ten pierdolony resistor ma niby zbierac zebrane napiecie a prawda jest taka ze nam sie to gowno wlasnie spalilo CHRZANEK - Wto 05 Lip, 2011 Hahahahahahaha.
Widocznie wyłącznik był zbyt dobry i producent dodał coś żeby "polepszyć" jego niezawodność
wasq - Wto 05 Lip, 2011 oczywisice ten resistor dodany do zestawu do hebla