To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wyłącznik prądu

CHRZANEK - Wto 05 Lip, 2011

Podbno wyłacznik RRS jest zajebisty i nie siada.

Sprzedaje je pewien handarzyna z allegro który lubi tu przychodzić i szpanuje że kiedyś miał honde która sie nie psuła, ale stała cały czas w garażu.

Mam pytanie dot schematu wklejonego przez Wasq.

Do czego służy "resistor" ???

Ja miałem dużym obwodem wyłącznik akumulatora, a małe obwody wyłączały 1 stacyjkę 2 pompe paliwa.

Nie było bata żeby po wyłączeniu silnik pracował. A rezystora żadnego nie miałem.
Aha wyłącznik był SZPARCO i nie zepsuł się przez 2 lata, a później to nie wiem :)

wasq - Wto 05 Lip, 2011

CHRZANEK napisał/a:
Podbno wyłacznik RRS jest zajebisty i nie siada.

Sprzedaje je pewien handarzyna z allegro który lubi tu przychodzić i szpanuje że kiedyś miał honde która sie nie psuła, ale stała cały czas w garażu.

Mam pytanie dot schematu wklejonego przez Wasq.

Do czego służy "resistor" ???

Ja miałem dużym obwodem wyłącznik akumulatora, a małe obwody wyłączały 1 stacyjkę 2 pompe paliwa.

Nie było bata żeby po wyłączeniu silnik pracował. A rezystora żadnego nie miałem.
Aha wyłącznik był SZPARCO i nie zepsuł się przez 2 lata, a później to nie wiem :)

ten pierdolony resistor ma niby zbierac zebrane napiecie a prawda jest taka ze nam sie to gowno wlasnie spalilo ;P

CHRZANEK - Wto 05 Lip, 2011

Hahahahahahaha.

Widocznie wyłącznik był zbyt dobry i producent dodał coś żeby "polepszyć" jego niezawodność

:rotfl: :rotfl:

wasq - Wto 05 Lip, 2011

oczywisice ten resistor dodany do zestawu do hebla :D