jarek-malopolska - Nie 29 Lip, 2012 jeszcze jedno pytanie, juz kilka razy spotkałem sie z takimi rozwiazaniami/podobnymi jak chciazby tu na zdjeciu młodego:
Co to daje w praktyce?Bad-i - Nie 29 Lip, 2012 typowe wzmocnienie kielichow, chodzi o to zeby sie gorna czesc nie wyginala pod naciskiem amorow faldzip - Pon 30 Lip, 2012
jarek-malopolska napisał/a:
Co to daje w praktyce?
Ze jak zrobisz tak:
to jest wieksza szansa, ze amory nie wyjda przez maske.jarek-malopolska - Pon 30 Lip, 2012 heheh, tak to raczej nie bede robił.. chyba
Czyli w sumie wartosciowa rzecz i warta zrobienia, tylko tak patrzac na to foto jesli coś takiego zrobimy na kielichu to montaz rozpórki moze być juz ciezki...CHRZANEK - Pon 30 Lip, 2012 Sa dwie szkoły:
1) żeby wzmocnienie wspawywać od dołu - że niby mocniej
2) żeby spawać od góry tak jak na powyższym zdjęciu bo nie zwiększamy prześwitu
Od razu mówię nie wiem która lepsza - ale spawa się wygodniej od góry jarek-malopolska - Wto 31 Lip, 2012 Lepiej od dołu.. łatwiej od góry jarek-malopolska - Nie 19 Sie, 2012 jeszcze pytanie odnosnie tych blach wzmacniajacych na kielichach?
To sie kupuje "gotowca" czy samemu dorabia? Chyba wolałbym dorobic sam tylko pytanie jakie to powinno miec wymiary i najwazniejsze jakiej grubosci to zrobić-ile mm? Ma ktos jakiś rysunek techniczny?olek - Nie 19 Sie, 2012 typ z club106 tlucze takie wzmocnienia z blachy o grubosci 3mm. 30zl z przesylka przy wplacie na konto wiec nie ma co sie z tym tematem bujac samemu.
jarek-malopolska - Pon 20 Sie, 2012 O widzisz !! konkret a pamietasz jaki "ten typ" ma nick na 106clubie?? faldzip - Pon 20 Sie, 2012
jarek-malopolska napisał/a:
O widzisz !! konkret a pamietasz jaki "ten typ" ma nick na 106clubie??
Chodzi o wspawanie rurek pod kobyłki - jak mam rozumieć z jednej strony rurki i drugiej dajemy blachy wzmacniające - czyli jeśli chodzi o przednie mocowania to spawamy je od środka samochodu???
Macie może jakieś zdjęcia??
Wrobel poratuj fotami bo ty masz te mocowanie zrobione z tego co widziałem....Janusz - Pon 27 Sie, 2012
korek171 napisał/a:
Wrobel poratuj fotami bo ty masz te mocowanie zrobione z tego co widziałem....
nie wiem gdzie widziałeś moje clio, ale faktycznie mam takie zrobione
korek171 napisał/a:
Macie może jakieś zdjęcia??
korek171 napisał/a:
Chodzi o wspawanie rurek pod kobyłki - jak mam rozumieć z jednej strony rurki i drugiej dajemy blachy wzmacniające - czyli jeśli chodzi o przednie mocowania to spawamy je od środka samochodu???
tak jak widać na zdjęciu na końcach rurki przyspawana jest blaszka.. do budy też wspawana jest druga taka blacha i to razem jest skręcone tymi dwoma śrubami GeKo - Pon 27 Sie, 2012 he he, Korek pytał o wejścia pod kobyłki nie kubełki Janusz - Pon 27 Sie, 2012
GeKo napisał/a:
he he, Korek pytał o wejścia pod kobyłki nie kubełki
Ku#$@!!!!
Korek, a nie chciałbyś mocowań pod kubełki korek171 - Pon 27 Sie, 2012
Janusz napisał/a:
Korek, a nie chciałbyś mocowań pod kubełki
Haha, to też mi się przyda, jedynie jedną sprawę mi rozwiejcie - niby według załącznika w tych mocowaniach mają być wspawane wkładki gwintowane - dobrze doczytałem, czy źle interpretuję załącznik A jeśli tak to skąd to cholerstwo wziąć, bo jak narazie na nic takiego nigdzie nie natrafiłem na wiosce
Co do kobyłek - już rozkminiłem - byłem dzisiaj u znajomego i potwierdziły się moje plany/przypuszczenia co do zrobienia tego