Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [k] kompa stacjonarnego za grosze
Ryba - Pon 04 Lut, 2013
NBL napisał/a:
A nie lepiej by było coś poskładać? miałbym na sprzedaż może co nieco tzn
mojego e7200 kręconego na 3.6 Ghz z Aarctic freezer 7 pro
Płytka p45-Ds3l Gigabyte
4gb ram Mushkin
chciałbym za to 420 zł jak co.
do tego dorzucasz sobie dysk 500 gb za 200 zł + zasilacz Fortron za 149 zł + napęd 69 zł
i masz takiego kompa że uciągnie wsio . Grafę dorzucasz jaką chcesz a zmieścisz się w 1000 zł wiem że to więcej ale ten by Ci starczył na długo.
mi - Pon 04 Lut, 2013
Michał napisał/a:
MI - jaki materiał chcesz montować ?
z kamerki, czy z aparatu ? jakim kodekiem jest zapisane ?
Część z aparatu (d90, czyli materiał taki se, zapisany w formacie nie pamiętam), część z kamerki (1080p albo 720p60, na tym 60 mi zależy, bo do slomo 24fps sie nadaje jakoś; mp4 z nie pamiętam jakim kodekiem, ale w VirtualDubie nie umiem tego ugryźć ). Ale żeby nie było - nie chcę z tym żadnych cudów robić, jakieś przycinania (i tu mój komp nie ogarnia tego mp4), przejścia ściemniane, napis tu i ówdzie, później może bym coś z muzyką skoordynował. A - i antishake jeszcze czasem.
Ryba napisał/a:
i kno u got soul
wszyscy wiedzą...NBL - Pon 04 Lut, 2013 Nie ma cudów także. taki c2d + 4gb ram , płytka jakaś w miarę i grafa dedykowana
stykną. nie ma co bawić się w integry bo to będzie tylko rwanie włosów z głowy.
kupując wszystko używane spokojnie da się zaoszczędzić i złożyć coś odpowiedniego
lecz niestety 500 zł to kwota za która nic specjalnego nie będzie niestetymi - Pon 04 Lut, 2013 właśnie se sprawdzam: firmowy komp mój ma 4GB Ram i procesor i5-3360M 2,8 GHz i wyjście Firewire. Kurde - on powinien ogarniać raczej, ale nie chcę tworzyć precedensu i zabierać go do domu...NBL - Pon 04 Lut, 2013 mi, oczywiście taki i5 w tandemie z 4gb + odpowiednia grafa tworzy niezły komplecik.
Ale tak jak mówiłem c2d będzie wystarczające tym bardziej kręcone.