Powiem tak W saxo po zrobieniu kpl.wydechu i strojeniu różnice czulem nawet na dupohamowni . Jesli chodzi o moce to przybylo 12KM i 27Nm i dawalo sie odczuc roznice.
To juz ladny przyrost ... szczegolnie jezeli chodzi o Nm.
Od samego wzrostu max. mocy i momentu wazniejsze jest co sie dzieje w calym zakresie obrotow. Czesto bywa tak, ze na gorze przybywa np. 5KM a w "najbardziej uzytkowym" zakresie jest ich 2x wiecej.Anonymous - Pon 18 Lut, 2008
Vlodarsky napisał/a:
Pytanie wydechowe :
Który teoretycznie lepszy ?
Szkoda nawet porownywac kolektor zeliwny z rurowym. Rurowy nie dosc, ze jest dluzszy to jest jeszcze z 2x lzejszy Dariano - Pon 18 Lut, 2008
stux napisał/a:
Dariano napisał/a:
Powiem tak W saxo po zrobieniu kpl.wydechu i strojeniu różnice czulem nawet na dupohamowni . Jesli chodzi o moce to przybylo 12KM i 27Nm i dawalo sie odczuc roznice.
To juz ladny przyrost ... szczegolnie jezeli chodzi o Nm.
Od samego wzrostu max. mocy i momentu wazniejsze jest co sie dzieje w calym zakresie obrotow. Czesto bywa tak, ze na gorze przybywa np. 5KM a w "najbardziej uzytkowym" zakresie jest ich 2x wiecej.
W moim przypadku akurat poprawilo sie w calym zakresie obrotów, nie chciałem dłubac motoru wiec odetkalem fure ze wszystkich stron. Okazalo sie ze to bardzo dobre mody dla tego auta.
Milo sie wspomina
POdlubal bym cos juz ale narazie dalej reanimmuje budzet k-mart - Pon 19 Maj, 2008 Mam dosyc mojego wydechu, rdza sie go czepia a dlugosc ukladu jest zle dopasowana.
Ile +/- moze kosztowac zrobienie nierdzewki / inoxu, jeden element ktory zastapi kata oraz tlumik srodkowy?
Dlugosc elementu to okolo 2m.saxorulez - Wto 20 Maj, 2008 a nie możesz kupić na ebayu?
jak szukasz taniego rozwiązania to 90% chińskich produktów to podróbka supersprinta lub innego renomowanego producenta.. poza gorszą jakością montażu oraz bardzo słabą stalą produkty dają podobne efekty za niską kasęk-mart - Wto 20 Maj, 2008 Czaje, na franuskim ebayu sa wlasnie takie rozwiazania za ~100euro.Marek23 - Wto 20 Maj, 2008
saxorulez napisał/a:
bardzo słabą stalą
Co to jest?M - Wto 20 Maj, 2008 Słaba stal, niskiej jakosci materiał.saxorulez - Wto 20 Maj, 2008 cieższa od stali wysokiej jakości
bardziej krucha
lubiąca rdzewieć (co widać na aucie Badiego)Anonymous - Pią 30 Maj, 2008 mam pytanie
jaką średnicę rury proponowalibyście do 1,8 F7P renuara po wałkach, obróbce głowicy?
myślę że 55mm i przelot na początku, wywalenie kata i koniec dedykowany
to w samochodzie młodego (brata) - Renault 5
ja do siebie do R5 chcę włożyć przy turbo T28 i modach motoru jeden przelot
rura 70mm zew środek 67mm czyli wychodzi koło 2,64 cala w środku
kiedyś miałem jakeś opracowanie z UK jaka średnica wydechu pozwala uzyskanie określonych mocy
przy turbo na 2,5 cala możemy do 400 uciągnąć
ale w większości poruszacie się n/ak-mart - Pią 30 Maj, 2008 hmmm...mysle ze Oskar powinien wiedziec.Anonymous - Sob 31 Maj, 2008
Artbrt napisał/a:
mam pytanie
jaką średnicę rury proponowalibyście do 1,8 F7P renuara po wałkach, obróbce głowicy?
myślę że 55mm i przelot na początku, wywalenie kata i koniec dedykowany
to w samochodzie młodego (brata) - Renault 5
55mm (zewnetrzna) powinno byc wystarczajace do takiego silnika
PS. Wreszcie zrobilem swoj ... bylo na szybko ... wiec nie jest za piekny, ale przynajmniej szczelny i bez progow!