To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zawieszenie

Jaco - Pon 21 Gru, 2009

vojt3k napisał/a:
kiedyś się z takim czymś spotkałem i chodzi podobno o to, by usztywnić budę, bo to jest dość newralgiczny punkt, i lubi się rozejść....

jak dla mnie czysty lans.. w 106 na tej wysokość nie ma się co rozejść bo jest to z jednego kawałka... łączenia są niżej, a rozchodzi się zgrzew podłogi z budą...

kaco_d - Czw 24 Gru, 2009

http://moto.allegro.pl/it...troen_saxo.html
jezdzil ktos kiedys na czyms takim? z jaka sprezyna to najlepiej polaczyc? zna ktos tego koleszke albo ma cos takiego taniej, czy rzeczywiscie to dobra alternatywa dla B6? cena/jakos? w co zainwestować? do codziennej jazdy + od czasu do czasu jakis sprint...

Przem_106 - Czw 24 Gru, 2009

Podobno dobry i trwały zawias. Koleszke znam - miły chłopak. Po zalogowaniu się na stronie sklepu chyba od razu daje rabat 3-5 procent.
Co do spręzyny, to po swiętach bede miał dorobiony z oryginału gwint Peugeot Sport i do tego oryginalną spręzyne szutrową Peugeot Sport.
cos takiego
http://www.nsbconcept.com...ine-filete.html

martin.h - Czw 24 Gru, 2009

kaco_d, Górecki z Żor też sprzedaje Kayaby i nawet przywiezie Ci do domu.
kamil - Czw 24 Gru, 2009

podobają mi się te AGX, lubie Kayaba :) jaka sprężyna do tego ?
KarQ - Czw 24 Gru, 2009

Te naprawdę są spoko. Tanie i wydajne:

Minusem jest, że nie można jej bardziej zglebować niż na zdjęciu.

martin.h - Pią 25 Gru, 2009

:rotfl:
KarQ - Pią 25 Gru, 2009

:>
kamil - Pią 25 Gru, 2009

rozumiem, że właśnie na nich się poruszasz. Ja wolę dopłacić i mieć samochodowe niż kanapowe :)
martin.h - Pią 25 Gru, 2009

kamil_wrc napisał/a:
podobają mi się te AGX, lubie Kayaba :) jaka sprężyna do tego ?

Widzisz Kamil ze sprężynami jest problem, jeśli nie zależy Ci na glebie to seria. Jeśli chcesz obniżyć auto to Eibachy (w porównaniu do B6/B8 jest ten plus, że masz regulację tłumienia i przy ewentualny dobijaniu można zmienić charakterystykę amortyzatora). Jeśli ma być na botato to H&R, OMP (choć nie wiem jak jest obecnie z ich dostępnością) lub Faulknery (w UK dużo osób na nich jeździ).

Marek23 - Pią 25 Gru, 2009

martin.h napisał/a:
jeśli nie zależy Ci na glebie

Proszę o polityczna poprawnosc kolege od bialych stalowek.

kamil - Pią 25 Gru, 2009

no więc chyba zostanie Eibach chyba , że trafi się coś innego fajnego. Korci mnie ten zestaw AGX. koszt podobny do B6
Loko - Sob 26 Gru, 2009

Ja po obecnych doświadczeniach nie założył bym eibacha, bo jest po prostu za miękki, jak się obniża auto i zakłada sprężyny tej samej twardości co seria to trochę lipa. Jeździłem do tej pory na apexach sprężyna taka jak eibach - twardość serii. Teraz przesiadłem się na faulknera który jest twardszy i różnica w jeździe jest ogromna, ogromna na plus.
Na dzień dzisiejszy mając tą wiedzę którą mam założył bym gwint, bo eksperymentując już i tak przekroczyłem jego wartość ;) Ewentualnie zestaw bilstein b8 + sprężyna faulknera na zamówienie.

kaco_d - Sob 26 Gru, 2009

Loko napisał/a:
Ja po obecnych doświadczeniach nie założył bym eibacha, bo jest po prostu za miękki, jak się obniża auto i zakłada sprężyny tej samej twardości co seria to trochę lipa. Jeździłem do tej pory na apexach sprężyna taka jak eibach - twardość serii. Teraz przesiadłem się na faulknera który jest twardszy i różnica w jeździe jest ogromna, ogromna na plus.
Na dzień dzisiejszy mając tą wiedzę którą mam założył bym gwint, bo eksperymentując już i tak przekroczyłem jego wartość ;) Ewentualnie zestaw bilstein b8 + sprężyna faulknera na zamówienie.

B8 fajnie ale koszta znacznie wieksze!
ile za te faulknery trzeba dać? ma ktoś jakieś zniżki, rabaty etc. na te kyb agx badz w podobnej cenie b6? po zimie muszę zmienić zawias:/ bo się sypnął mi przód:/
spręzyny mam ale nie wiem właśnie czy będą ok bo przód mam niskooo i to konkretnie

Przem_106 - Nie 27 Gru, 2009

Szutrowa sprezyna PS jest duzo sztywniejsza niz Seria, Eibach i inne szerokie springi.
Po dołaczeniu gwintu i tej KYB mozna bedzie miec naprawde sporo kombinacji i na warunki Supersprint i ulica moze byc fajny efekt. Bede mial taki zestaw na sprzedaz za ok 850zl.