auto: 205/C4
silnik:: tu5j2
moc: ~100km Pomógł: 73 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Wto 10 Cze, 2008
Ucinaja dolny talezyk gwintuja wklad w tym miejscu i na ten gwint nakrecaja nowy talezyk ktory od tej pory jest regulowany no i waska sprezyna musi byc
auto: ...
silnik:: ...
moc: ...km Pomógł: 49 razy Dołączył: 16 Lut 2006 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 10 Cze, 2008
kubas napisał/a:
Ucinaja dolny talezyk gwintuja wklad w tym miejscu i na ten gwint nakrecaja nowy talezyk ktory od tej pory jest regulowany no i waska sprezyna musi byc
- dżimi mi tez sie podoba avatar Kub(ica)as rula
A jeszcze bardziej rzemieślniczo robi to peugeot sport w swoim kicie, w którym dają gwint do nałożenia na ogołoconą z talerzyka kolumnę.
auto: MINI Cooper S
silnik:: 1,6 supercharger
moc: 170km Pomógł: 115 razy Dołączył: 10 Sty 2007 Skąd: Warszawa Centrum
Wysłany: Śro 11 Cze, 2008
Pragnę tylko nadmienić że ja mam wariant " na grubej rurze" co dosłownie oznacza że rura jest grubościenna, jedna kolumna waży ok 25Kg... Taki wariant bardziej pancerny niż potrzeba - takie robili na szutry. Ale ustawienia są obecnie typowo torowe.
nox napisał/a:
Aktualnie można kupić bardzo dobre markowe zawieszenie gwintowane w granicach 2000-2500zł które juz urodziło się gwintem
W przypadku takich "customów" to w zerkopolu ustala się cenę indywidualnie.
2500zł za "markowe zawieszenie" jest OK jezęli da się je regenerować tak jak bilsteina.
Jezeli jest to jednorazówka to raczej są to pieniądze w błoto.
_________________ A można było jeździć francuzem całe życie...
auto: -
silnik:: 0.0
moc: 000km Pomógł: 38 razy Dołączył: 20 Gru 2005 Skąd: z polecenia
Wysłany: Śro 11 Cze, 2008
Jesli gwint, to tylko jakis drogi.
Kupilem srednio drogi i jest poprostu kicha:
- jest sztywno
- amor ma za maly skok amortyzowania co na dziurach konczy sie niesamowitym hukiem
jakby amor mial wyjsc gora kielicha
- prowadzenie strasznie sie zmienilo: nie ma nadsterownosci, jest podsterownosc. By nastawic samochod bokiem do zakretu, trzeba sie troche nakrecic