Maciusiowy - Nie 29 Lip, 2012 mi podoba się motyw z lawetą Franek - Nie 29 Lip, 2012 Film jak i wypad - w skrócie - prze kot!Jakarti - Nie 29 Lip, 2012
KarQ napisał/a:
Raspu, który to Ty w ostatniej scenerii? Za fajerą czy kamerą?
puszcza oczko Franek - Nie 29 Lip, 2012 W ogóle malar odpala?
Musze go kiedyś zobaczyc na zywo.Bart - Nie 29 Lip, 2012
Maciusiowy napisał/a:
mi podoba się motyw z lawetą
+1 koma600 - Nie 29 Lip, 2012 super fajny wypad i filmRasputin - Pią 03 Sie, 2012 Z ciekawostek na wyjazd dzieki uprzejmości Marcela otrzymalismy na przednia szybe nano technologie G1 czy coś w tym stylu.... i tak to sie sprawuje na maluchu. Zważywszy,że malak ma dość pionową szybę przednią oraz nie rozpedza sie więcej niż 80km/h to przyznam,że dawało radę
Rasputin - Wto 26 Mar, 2013 Zbliżają się wakację,więc czas na mały update!
Ci co mają fb wiedzą reszta pewnie nie
W tym roku z kumplami postanowiliśmy się znowu gdzies ruszyć na balety po Europie. Z racji tego,że trip maluchem juz był i nie ma co odgrzewać kotleta (zresztą stało się to na maksa popularne - co chwila słysze,że ktoś chce pojechac malarem tu i tam) postanowiliśmy wymysleć coś nowego(też mało oryginalnego ) . Najwiekszym problemem w podróżowaniu maluchem była ciasnota. Dlatego padł pomysł zakupu kampera. Stara Westfalia by tu pasowała bo jest klimatyczna ale też mała,droga i dość popularna więc odpadła. Wybór padł na Fiata Ducato. Ustalilismy dwa warunki. Minimum pełnoletni i za max 5tys zł. Jak zacząłem rozglądać się po allegro zdałem sobie sprawe,że jest to nie możliwe Minimum,za dużego, sprawnego kampera trzeba dać 10tys zł. No ale śledziłem rynek i przez okres 8 miesięcy pojawił się tylko jeden godny zainteresowania egzempalrz. Nie było sensu sie zastanawiac,tylko palić wroty i do BB po Ducacza.
W ten sposób miesiąc temu stałem się właścicielem 27 letniego Ducato(I gen)za kwotę poniżej 5tys zł. (starczyło jeszcze na dzifiki i kox )
Ducacz wygląda średnio,wnętrze ma całe zniszczone ale mechanicznie i blacharsko jest w zajebistym stanie. Spód auta,podłuznice wyglądaja lepiej niż w 70% samochodów na tym forum Mamy 2 miesiące by go odpimpowac więc powinno się udac.
Tutaj fotka tego strucla:
I taka mała videorelacja z zakupu:
Anonymous - Wto 26 Mar, 2013 gdzie będzie jechane??Franek - Wto 26 Mar, 2013 Jaki plan na ogarnięcie auta?
W środku co będzie robione?Anonymous - Wto 26 Mar, 2013 Srogo Anonymous - Wto 26 Mar, 2013 Widziałem na fejsie , dobry ducatanjas - Wto 26 Mar, 2013 fajna opcja, kibicuję.
Odpimpujcie go w środku zajebiście Rasputin - Wto 26 Mar, 2013 Ogólnie to po świętach jest plan by wszystko ze środka wyjebać,wzmocnić bude i od nowa ją tapicerować,urządzać. Ma byc typowo po męsku...lodówki na bowar,stojaki na wino,rurka by dziewczyny miały gdzie tanczyc itp hehehe Planów jest od groma ale zobaczymy czy starczy czasu i ochoty. Grunt to mechanika. No i pimp z zewnątz. Jeszcze nie wiemy czy bedzie malowany czy obklejany. Musimy jakiś projekt wymyślić.
W założeniu miał być jeszcze skuter wodny na doczepkę ale możemy troche finansowo polec przy odbudowie więc poczekamy i w przyszłym roku się coś mocnego kupi by w Monaco zadać szyku
W tym roku plan to San Tropez. Niestety w zeszłym roku nie dalismy rady więc w tym koniecznie chcemy tam dojechać i sie troche pobawić
P.S. Musze sobie ogarnąc jakąś przyczepe-lawete i bede miał czym holować Fieste na zawody siema - Wto 26 Mar, 2013
Rasputin napisał/a:
ale mechanicznie i blacharsko jest w zajebistym stanie
Odnalazłem w internecie dowody, które temu zaprzeczają:
Raspu, nieładnie tak kolegom kłamać!
Za ile będziecie go wynajmować, jak będzie już odszykowana igła?