To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?

zajcev_28 - Nie 05 Paź, 2014

to nie był fajf majnes
Kenet - Pon 06 Paź, 2014

Czy anjas może potwierdzić, że to były team orders?
Jakarti - Pon 06 Paź, 2014

robert, wbijaj do rowu - jak dojedziesz to przegram zaklad i nie bedzie kasy na dalszą jazde :D
anjas - Pon 06 Paź, 2014

Kenet napisał/a:
Czy anjas może potwierdzić, że to były team orders?

Nie mogę robić tego publicznie więc napiszę w tajemnicy. To kwestia rozgrywek Putina. Nie mógł dopuścić do tego żeby Robert zajął czwarte, historyczne miejsce, bo mogłoby to wpłynąć pozytywnie na morale Polaków, którzy na fali entuzjazmu i poczucia, że wszystko jest możliwe, w zbliżających się wyborach odrzucili prokremlowską platformę i wybrali partię rozsądku i zadumy.

Bez podawania szczegółów - w rowie pojawił się wielki magnes. Sami rozumiecie.

ŁukaszS3 - Pon 06 Paź, 2014

Niestety kolejny rajd kolejny dzwon :/

Ja uważam że Robertowi mety nie pozwala osiągnąć jego obecny stan zdrowia... Puki Robert nie wytrenuje prawej ręki tak żeby mógł chociaż nią bić biegi i zaciągać ręczny to niestety ale huja z tego będzie! Przed wypadkiem Robert był praworęczny więc całe życie mózg był nauczony większość rzeczy robić ręką która w tej chwili nie istnieje, bo idę o zakład że gdyby cokolwiek potrafił nią zrobić to chociaż manetkę od biegów miałby po prawej stronie! Nie da się prowadzić fury rajdowej gdzie jest tyle zmiennych podczas OS jedną w dodatku nie naturalną dla mózgu ręką... Wszystko spoczywa na jego lewej ręce, kierowanie furą, zmiana biegów i tak setki razy podczas OS'u a tysiące podczas rajdu. To już pewnie samych w sobie ruchów mięśni nie jest w stanie zrealizować co mu dyktuje mózg...

Jakieś DTM'y czy Porsche CUP myślę ogarnąłby spokojnie ale niestety nie rajdy... Czołowi kierowcy narzekają że mieli źle "sklikane" zawieszenie i źle się im jechało, ciekawe co by mówili gdyby jechali jedną ręką... Najnormalniej w świecie jest to nie możliwe...

Vlodarsky - Pon 06 Paź, 2014

ŁukaszS3, czyli co ? skończył się ? 100 stron temu anjas już doszedł do takiego wniosku... :faja:
ŁukaszS3 - Pon 06 Paź, 2014

Vlodarsky napisał/a:
ŁukaszS3, czyli co ? skończył się ? 100 stron temu anjas już doszedł do takiego wniosku...

Nie czytam na bieżąco całego forum, jest jeszcze cały boży świat poza nim ;)

Vlodarsky - Pon 06 Paź, 2014

ŁukaszS3, :>

Cytat:

Maciek Szczepaniak:
"Jak pewnie większość kibiców zauważyła jestem dość zajęty realizując napięty program startów z Robertem więc rzadko znajduję czas aby komentować wypowiedzi pojawiające się w mediach, jednak bywają momenty wyjątkowe.

Taki właśnie niestety nadszedł. Od kilkunastu godzin wielokrotnie proszony byłem o ustosunkowanie się do słów Michała z którym przez siedem lat tworzyliśmy jedną zgraną załogę. Nie będę polemizował ze zdaniem Michała na temat „profesjonalnego globalnego” podejścia Roberta do rajdów, bo każdy ma prawo do swojego zdania. Michał wie co mówi bo przez wiele lat próbował zaistnieć na najwyższym szczeblu WRC. Mój komentarz odniesie się tylko do współpracy z Robertem i naszych celów. Od pierwszych wspólnych testów przed Rajdem Jenner wiedziałem że mam do czynienia z kierowcą bezkompromisowym i fenomenalnym, a piętnaście lat spędzone na prawym fotelu "dość szybkich kierowców" pozwala mi wierzyć w moje przeczucia. Robert obiecał mi tylko jedno, ciężką pracę i trudną drogę, która w Jego odczuciu prowadzi nas do wyznaczonego celu. Zgodziłem się bez wahania. Obecny sezon w wykonaniu Roberta, jest prawdopodobnie najlepszym sezonem DEBIUTANTA w historii WRC, a wygrania odcinka specjalnego w WRC przez innego polskiego zawodnika nie doświadczyliśmy nigdy wcześniej i pewnie poczekamy jeszcze sporo lat.

Wiem że nie zdobywamy wielu punktów i mamy sporo „przygód”, ale tu właśnie pojawia się słowo klucz, CEL. Naszym celem jest jak najszybciej doprowadzić do momentu, w którym będziemy w stanie rywalizować o najwyższe laury. Jestem przekonany że ten moment jest tuż za rogiem i wbrew opinii osób powierzchownie zajmujących się naszym sportem ostatni rajd pokazał to dobitnie. Podczas tego weekendu miałem okazję rozmawiać z wieloma kierowcami fabrycznymi w sposób, w jaki nie było dane mi rozmawiać w ubiegłych sezonach.

Wszyscy oni wypowiadali się o naszej rywalizacji z Danim jak o ozdobie tego rajdu. Ostatecznie popełniliśmy o jeden błąd za dużo, ale jeśli mógłbym ponownie wyruszyć do SS18 nie zmieniłbym nic w naszym podejściu, poza lepszym dogrzaniem opon . Emocjonalny koniec naszej rywalizacji gdzie pada słowo „przepraszam” nie świadczy o niczym innym jak tylko o świadomości Roberta, że podobnie jak On jestem totalnie zaangażowany w to co robimy i moja odpowiedź „takie życie” jest najlepszym komentarzem. On wie że nie ma potrzeby mnie przepraszać, bo ja wierzę w to niezłomnie że razem z Nim niebawem będziemy wystarczająco mocni aby występować nie w roli tła, ale głównych aktorów pięknego spektaklu o nazwie WRC."

bizon - Pon 06 Paź, 2014

Za Niemym z fb:
http://wrc.net.pl/wrc-raj...-rajdzie-wideo/

ŁukaszS3 - Wto 07 Paź, 2014

Marku czytałem tą wypowiedz zanim napisałem to co powyżej, i osobiście uważam Kubice za mega talent, ale sam talent nie wystarcza... W zeszłym roku byłem min na rajdzie Francji i na kilku innych rundach WRC i widziałem jakiej pracy na najwyższym poziomie pracy całego organizmu wymaga przejechanie takiego rajdu..

Mam ogromną nadzieje że za dwa lata będę musiał to odszczekać, ale na dzień dzisiejszy wydaje mi się że nie będzie takiej potrzeby...

I Ty chyba moja wypowiedz zrozumiałeś jako atak na Roberta, a ja w pełni rozumiem jego błedy i bronie go jako sportowca i jako człowieka, i nie oczejuje od niego wyników ani teraz ani za 2-3 lata...

kamil - Wto 07 Paź, 2014

Jest to irytujące patrząc jak 80% jazdy kończy się dzwonem, ale z drugiej strony to: Pierwszy sezon w WRC - nowe trasy, nowy samochód, wszystko nowe. Mega presja. Ograniczenia fizyczne. Ja trzymam kciuki i wierze, ze kolejny sezon to będzie znaczny progres.
Vlodarsky - Wto 07 Paź, 2014

ŁukaszS3,
Ja się wkurzam po dzwonie, a potem sobie tłumaczę wszystko na nowo :) każdy to przeżywa na swój sposób :)

Kenet - Wto 07 Paź, 2014

Jak anjas powie, że ma wygrać to wygra. Trzeba poczekać aż Arrinera zadebiutuje i tyle ;D
zajcev_28 - Sob 25 Paź, 2014

i koniec na dziś RK a tu taka cisza? :)
Kenet - Sob 25 Paź, 2014

Tu wszyscy już od dawna wiedzą, że Kubica się skończył...

Kajto na 2gim nie wystartował do OS17, za metą OS16 płomienie spod maski.

Fusion by się nigdy nie popsuł!