To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Pytania i odpowiedzi w zakupie/sprowadzeniu auta

jakub - Nie 23 Maj, 2010

ma ktos doswiadczenie w przerobce osobowego na ciezarowy i spowrotem po rejestracji na osobowke?
Tomcat - Nie 23 Maj, 2010

chyba w temat nie trafiłeś...
jakub - Pon 24 Maj, 2010

dotyczy samochodow sprowadzanych aby uniknac 18% akcyzy, dlatego pytanie zadane tutaj
Anonymous - Pon 24 Maj, 2010

Od tego zacznij
jakub - Pon 24 Maj, 2010

Czesio napisał/a:
Od tego zacznij

:*
Nie bądź taki do przodu bo Ci.......

Pytalem czy Ktos z Was ma doswiadczenie?

M - Pon 24 Maj, 2010

Niestety nie jestesmy jeszcze klubem aut ciezarowych, ale wszystko idzie w dobrym kierunku jak sądzę.
Bart - Pon 24 Maj, 2010

eM napisał/a:
Niestety nie jestesmy jeszcze klubem aut ciezarowych, ale wszystko idzie w dobrym kierunku jak sądzę.

jestem tuuu!

Jacek - Pon 24 Maj, 2010

bart, zostaw forum teraz ja jestem dołem...nie przeszkadzać ;D
Anonymous - Śro 17 Lis, 2010

Jest ktoś z Lublina chętny żeby sprawdzić auto, a dokładniej skrzynie biegów, która w nim siedzi??
GeKo - Pią 31 Sie, 2012

Szybkie pytanie czy kupując auto ciężarowe wielkości, Partner, combo, Kangoo od osoby prywatnej np z DE czy A można w PL odliczyć VAT na firmę. Czy tylko wtedy gdy sprzedaje to komis i jest wyraźnie zaznaczona cena netto, brutto w ogłoszeniu?
Mick - Pią 31 Sie, 2012

yyy....

po przeczytaniu pierwszej części chciałem odpowiedzieć, że tak możesz odliczyć, a po drugiej to się sam pogubiłem.

Ale wg mnie zgodnie z prawem podatkowym w unii europejskiej, to powinieneś kupić tam samochód za wartość netto i tutaj odprowadzić za niego podatek, który i tak Ci zostanie zwrócony. tak to wygląda w przypadku zakupu towarów z unii europejskiej.

Oczywiście wymagany jest euro nip.

GeKo - Pią 31 Sie, 2012

Jak coś kupuje w UE na fakturę, to dostaje wtedy fakturę netto i VAT odprowadzam u nas, ale właśnie co w przypadku takim jak napisałem powyżej, gdzie dostaję umowę na kwotę brutto.
zefir - Pią 31 Sie, 2012

Geko dziś nie mam siły pisać , jutro Ci wszystko opisze jak sprawa nie jest na gwałt ;)
GeKo - Pią 31 Sie, 2012

zefir napisał/a:
jak sprawa nie jest na gwałt

Powiedzmy że gra wstępna była grana :rotfl:

Rasputin - Nie 27 Sty, 2013

Słuchajcie czy korzystał ktoś z usług "Volvo Select"?
Kolega kupił pół roku temu Volvo V50 z 2008r z przebiegiem 90tys.km. Fura serwisowana od początku w jednym i tym samym serwisie. Przy zakupie otrzymał pakiet "Volvo Select".
I jakoś ostatnio zj.eb.ał mu sie alternator i panowie w Volvo stwierdzili,ze nie podlega on naprawie na gwarancji. Fura ma obecnie 103tys km i nawet płyn do spryskiwaczy lany był w Volvo. Jak to karwa jest z takimi gwarancjami? Standardowo lecą w ch.uja czy faktycznie nic ten select nie daje oprócz lawety za free?
http://www.volvocars.com/...es/default.aspx