MotorSport - [rally]czy Robert Kubica się skończył i dlaczego tak szybko?
arssss - Śro 11 Mar, 2015 I wykończył STARa. Książka jest fest słaba. Nie idzie tego czytacEmerytRs2 - Wto 24 Mar, 2015 Czekając na kolejną rundę, Rajd Argentyny, postanowiłem skorzystać z okazji i podsumować rajdy, które już za nami. Te trzy wielkie rajdy były dla mnie początkiem nowej przygody z wieloma niewiadomymi" - pisze Kubica.
Krakowianin w każdej z trzech rund zademonstrował znakomite tempo, wygrywał odcinki specjalne, ale w klasyfikacji mistrzostw nadal nie ma choćby punktu. "Przede wszystkim muszę poprawić swoją skuteczność, zachowując jednocześnie świadomość potencjału prędkości. Doświadczenie to kluczowy czynnik w WRC. Kiedy zaczynałem, zdawałem sobie sprawę z tego, że będę rywalizował z kierowcami, którzy jeżdżą od ponad 10 lat" - podkreśla.
Kubica w nadchodzących rajdach zamierza kontynuować zbieranie doświadczenia i jest optymistą, jeśli chodzi o możliwość szybkiego rozwoju. Odniósł się również do dużej zmiany względem poprzedniego sezonu, czyli startów pod szyldem własnego zespołu.
"Pomimo bycia małym, prywatnym zespołem wygrywaliśmy odcinki specjalne we wszystkich rajdach. Myślę, że do poprawienia mamy jeszcze pracę podczas testów, które chociaż odbywają się z dala od miejsca rajdu, to nadal są ważne pod względem technicznym. Niestety w pierwszej części sezonu nie byliśmy w stanie tego w pełni wykorzystać. Musimy zabrać się do pracy i poprawić się" - zauważa Kubica.Bad-i - Pon 20 Kwi, 2015 http://rajdy24.pl/rajd-ar...roberta-kubicy/Kenet - Pon 20 Kwi, 2015 Kubica się kończy... GeKo - Pon 20 Kwi, 2015 Hajs się kończy GeKo - Pon 20 Kwi, 2015 Hajs się kończy pablonas - Wto 21 Kwi, 2015 I się wyjaśniło...
WuRC - Pią 01 Maj, 2015 michool_vt - Sob 02 Maj, 2015 106 - Sob 02 Maj, 2015 heheh i to na świdnickim dali w takim miejscu ze pasowało odhamować ...
... za zakrętem czułem się jak spoliczkowany zajcev_28 - Sob 23 Maj, 2015 jest dobrze, ponad minuta przewagi nad Prokopem, więc raczej powinien utrzymać miejscealphaOne - Nie 24 Maj, 2015 Jest 9 miejsce i pierwsze punkty w sezoniewas79 - Pią 12 Cze, 2015 wyleciał?Jakarti - Pią 12 Cze, 2015 tiaGeKo - Pią 12 Cze, 2015 dupiata ta fiesta, koła się u(s)rywają.